[]

Pasif Subwoofer'ı AV Receiver İle Kullanmak

Selamlar. Ses sistemleri ile ilgili nefis bir soru ile geliyorum.

Evimde hali hazırda LG HT904-TA 5.1 sistemi kullanmaktayım. Sistem 2F, 2R, 1C ve 1 adet de pasif sub'dan oluşmakta. Şimdi bu hafta sonu yeni bir Onkyo TX-DS575 amfi alacağım. Front, Rear ve Center'ı surround çıkışlarından bağlamakta sıkıntı yok. Fakat sub için pre-out var, yani malesef aktif subwoofer girişi oluyor. Bu bağlamda bir kaç yerden makaleler ve forumları okudum ve pasif subwoofer'ı bu amfilere bağlayabilmek için preamp ya da aktife geçiş öneriyorlar genellikle. Fakat bazı yerlerde de iki farklı alternatif var;

1 - Sub'ı Front'lara bağlamak (ses kalitesini düşürüyor ve hem front'lar, hem de sub'da performans sorunu oluyor)

2 - Eğer amfide speaker selector varsa Speaker B'nin frontlarına Sub'ı bağlamak (diğer hoparlörlerde performans düşüklüğü olmasa da hz/khz uyumsuzluğu yüzünden sub'dan iyi bir performans alınamıyor)

Bu konuda daha önce bir şekilde sorun yaşayıp çözebilen oldu mu? "Power Amplifer ya da aktif subwoofer al" dan farklı şekilde öneri getirmek mümkün mü?

 
Net bilgim yok ama pasif sub sürebilen avr varsa onu alabilirsin. Eğer yoksa yazdığın iki çözüm yolu da belki sistemi çalıştrıır ama ses kalitesinin tatminkar olacağını sanmıyorum. Subların çalışma frekansları diğer hoparlörlerden çok farklı.
Bildiğim kadarıyla avrnin suba gönderdiği frekanslar da farklı. Masraf yapmak istemiyorsan mevcut sistemini kullanmak daha mantıklı gibi geliyor bana.

  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (13.10.15 16:30:14) 
Eyvallah, fakat sorun şu ki LG'nin HT serisi vasat/vasat üzeri sinema sistemleri sadece "1000 watt ses sistemi" diye lanse edilmek üzere yapılmış aletler. Özellikle üzerinde analog giriş olmadığı için eski nesil pikapları çalıştırmak mümkün değil. Zaten uzun zamandır aklımda olan bir ONKYO aleti DTS/DLS ile 400 TL'ye bulmuşken almamak aptallık olur diye düşünüyorum...

Ha ilerleyen zamanda zaten "muhtemelen" stereo ya da sub'sız surround bir sisteme geçiş yapabilirim, fakat şu an için günü kurtarmak ve ek masrafsız bir çözüm bulma arayışındayım.
  • polifonik osuruk  (13.10.15 18:04:53) 
Yine kendi soruma derman olayım, bilgi kaynağı olarak bulunsun;

www.voxxintl.com

Yegane çözüm buymuş gördüğüm kadarı ile. Fakat kaliteyi düşürmemek adına Speaker Settings'den Subwoofer: NO, Front Speaker Size: LARGE seçilmesi gerekiyormuş. Bu bağlamda baslar front'lara yönlendiriliyor, sub da oradan nemalanıyor.

Hafta sonu amfiyi alıp sistemi kurduğumda daha net bir şey yazacağım gerektiği takdirde.
  • polifonik osuruk  (14.10.15 15:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.