[]

Dijital Piyano Önerisi

Merhaba,

Bir dijital piyano almak istiyorum, yeni başladım, şuan midi klavye ile çalıyorum fakat bu hassasiyet durumu ileride dezavantaj olsun istemiyorum. 2000 lira civarlarında alabileceğim en iyi piyano hangisidir? İkinci el de dahil. Bir de şunu merak ediyorum, dijital piyanoyu midi kablosuyla bilgisayarıma bağlarsam, şuan midi klavyemle kullandığım VST'leri kullanabilir miyim? Eğer kullanabiliyorsam önereceğiniz piyanonun sesi hiç önemli değil, çok iyi bir piyano vst'm var, dolayısıyla tek kriter tuşların gerçek piyano tuşlarına yakınlığı oluyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
midi klavyelerin de piyano tuş hassasiyeti ve ağırlığında olanları mevcut. 88 tuşlu oluyorlar onlar da aynı zamanda. dilersen bunlara da bakabilirsin.

mesela:
Akai Pro MPK88
M-Audio Oxygen 88

bu arada hangi VST'yi kullanıyorsun? pianoteq mi?
  • loveinaflipbook  (13.10.15 09:27:23) 
Bilgisayara tam anlamıyla bağlı kalmamak için bir piyano almak istiyorum dostum. Bir de piyano gibi duran bir piyanonun daha fazla motivasyon sağlayacağına dair bir inancım var. (:

Native Instruments'in The Giant'ını kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • righteous man  (13.10.15 09:31:19) 
söylediğin mantıklı tabii ki. ama sadece piano ile sınırlı kalmak da iyi değil bence. hem zaten kocaman klavye ile dolanacaksan etrafta, ufak bir bilgisayarı çok yadırgamazsın bence :D

bu arada pianoteq'i denemediysen bir göz atmanı şiddetle tavsiye ederim ben de.
  • loveinaflipbook  (13.10.15 09:39:02) 
Yok yahu piyanoyu dolaştırmam. (: Bir tane 49 tuş midim var onunla belki mobilize olabiliriz.

Pianoteq'i inceleyeceğim. Teşekkür ederim.
  • righteous man  (13.10.15 09:44:43) 
2000 liraya iyi bir dijital piyano alamazsın. hatta iyi bir 88 tuş midi klavyede alamazsın

cme uf80
roland a88

m-audio tavsiye etmiyorum 88 tuş olarak keystation pro 88 ve prokeys88 kullanmıştım. prokeysin tuşesi iyi fakat üstündeki switchler led lambalar çok çabuk bozulmuştu. hatta içinde pcm seslerde vardı. 8 10 tane, yamaha c7 piyano sesi vardı, 3 layerli fakat iyi değildi. keystation88 in de tuşesi idare eder ama velocity si çok kötüydü. presetlerinde bulunan her velocity curve mappingini de denedim ortasını bulamadım.

cme uf 80 kullanmıştım güzeldi, benim için daha önce kullandığım yamaha motif es8 e kalite olarak en yakın alet bu. cme nin vx serisi falanda var ama bütçe olarak karşılayabileceğini sanmıyorum.

bence güzel bi midi klavye seç 88 tuş

native instruments the grandeur (1dvd)

ve sampletekk seven seas grand piano yu dene (3dvd)


dijital piyano yada klavyeyi midi kablosu kullanarak bağlarsan latency sorunu olabilir. bunun olmaması için midi usb arabirim kullanman gerekebilir.tabii güzel bir ses kartın varsa latency problemi yaşamamanda olası.

artık midi çıkışının yanı sıra hemen her türlü alette zaten usb var.

aslında senin istediğin alet yamaha s90xs ama para olayları malum. tuşede üstüne tanımam.
  • killerbee  (13.10.15 10:49:36 ~ 11:05:38) 
Burada ustaları görmüşken ek bir soru sorayım:

Oğluma kawai piyano almıştık 3 yıl önce piyano şu: www.kawaius.com şimdi yavaş yavaş bunu bilgisayar ile birleştirip bir kaç enstrumanlı müzikler yapmak istiyor. Arkasında midi çıkışı var. Midi ile bilgisayara bağlayacağız. Ancak laptopu piyano üstüne yerleştireceğimiz bir aparat arıyoruz. Böyle bir şey var mıdır ? Teşekkürler.
  • faithless  (13.10.15 11:43:02) 
@killerbee Öncelikle bu emek ve ilgi dolu cevabın için çok teşekkür ederim. Fakat dediğim gibi tamamen bilgisayara bağlı kalmak istemiyorum(bazen 1-2 hafta bilgisayar kullanmama kararı falan alıyorum)

Fakat söylediklerinin üzerine bütçe konusunda neler yapabileceğime baktım ve 3000'e kadar çıkma kararı aldım. Bir piyanist tanıdığım da Yamaha YDP162'nin çok iyi olduğunu söyledi ve 3000 liraya bir tane ikinci el buldum. Bu model hakkında ne düşünürsün? Ses kartım aslında çok aman aman bir şey değil ama bu güne kadar gitar, davul ve vokal kayıtlarında hiç üzmedi beni sağ olsun. Focusrite scarlett 2i2 modeli. Sanırım bahsettiğin midi-usb arabirimini de alırsam latency'le ilgili bir sorunla karşılaşmam gibi.

@faithless Üstat öncelikle çocuğunuzla böyle ilgilendiğiniz için beni bile sevindirdiniz. (: Kablo hakkında ben de henüz aydınlandığım için Killerbee'den alacağız sanırım en doğru cevabı. Fakat ses kartı konusunda kullandığım ses kartını öneririm. Fiyatına göre oldukça iyi. (git: www.mydukkan.com Gerekli yazılımlar konusunda da İstanbul'daysanız yardımcı olabilirim.
  • righteous man  (13.10.15 12:09:16) 
ses kartına bakalım

c1334.r34.cf3.rackcdn.com

üstünde midi giriş çıkışı yok. midi - usb kablo, yada midi usb converter ile usb çıkışı olmayan klavyeleri bağlayabilirsin

gelelim senin yamaha ydp 162 ye, midi çıkışı yok, yamahanın yeni sayılabilecek ürünlerinden usb çıkışı var. artık hani çeşit olur bilmiyorum, piyanoyu aldığın zaman bakıp ona göre usb kablosunı alıp bağlarsın. hali hazırda olan midi klavyeni satma, modulation pitch bender gereken durumlarda onu kullanırsın.
  • killerbee  (13.10.15 13:42:39) 
@killerbee
www.kawai.de
piyano'yu bu adresten görebilirsiniz.

@righteous man
İzmir'de yaşıyoum ancak çok sık istanbula geliyorum. İleride mümkün olursa sizinle tanışıp önerilerinizi almak isterim.
  • faithless  (13.10.15 14:51:50 ~ 14:53:25) 
Teşekkürler killerbee. Yamaha YDP162 şimdilik birinci tercih o halde.


  • righteous man  (14.10.15 09:28:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.