[]

spora basliyorum ama stresliyim

cogunuz anlamayabilirsiniz ama en azindan deneyin. cunku ben cekingen falan degil sosyal fobiliyim. tedavi goruyorum ilac kullaniyorum henuz faydasini gormesem de. yani tanisi teshisi belli olan bi rahatsizligim var. biraz olsun rahatlamak icin yaziyorum. lutfen abarttigimi soyleyip durmayin :)

yarin hayatimda ilk defa gym'e gidiyorum. yeni ortamlara girerken zaten zorlanirim. bu daha zor. cunku zayif biriyim, yanlis hareketler yapmaktan veya insanlarin bakmasinfdan falan geriliyorum. gecen gezmeye gittigimde etrafta kasli olmayan bi tek bendim galiba :) yani ozguven sorunu var haliyle. evet onlar da analarinin karnindan oyle dogmadi biliyorum da iste...

genel olarak ne tavsiye edersiniz? yani soyleyeceginiz herhangi bi seye raziyim. dertlesme gibi olsun dedim.

 
gym'e gitme yaşadığın yerde deniz varsa sahile git koş yürüyüş yap. aniden insanların içine girmek zor gelebilir. aletlerle çalışmak zorunda değilsin. şınav çek mekik çek yürüyüş yap. daha doğal olur. hem daha az maliyetli.


  • il padrino  (13.10.15 00:06:35 ~ 00:06:48) 
hocalar zaten sana hareketleri doğru bir şekilde gösterecek. eve gidince youtubedan arat, daha iyi öğrenmiş olursun, özgüvenin de artar. onun dışında ortama ilk başta yabancılık duyman normal, bir süre sonra alışıyorsun. en baştaki direnci kırarsan gerisi geliyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (13.10.15 00:08:18 ~ 00:11:38) 
Salinda gorecegin kasli tiplerin hicbiri aansinin karnindan oyle dogmadi bunu bil.

Bilmiyorsan bilmiyorsundur bunda sikinti yok. Utanip cekinecek de bisey yok.

Senin yerinde olsam hangi saatlerde sakin oldugunu ogrenir en azindan ilk etapta o sakin saatlerde giderdim. Bu bi secenek olabilir.

Gercekten hoca olan ve seninle ciddiyetle ilgilenwbilcek bir salondur umarim.
  • mahone  (13.10.15 00:12:40) 
dostum samimi bişey söyliyim, içtenlikle, fitness ortamı en sıkıcı ve iğrenç ortam olabilir o kadar kasıntı bunaltıcı bi yer ki duramıom fazla içerisinde. hele başkaları varsa, sosyallik olarak sıkıntım yok ama bu ortamdan hep rahatsız olmuşumdur


  • sometimes the weak become the strong  (13.10.15 00:14:01) 
Sakin saatlerde gitmeye çalış. Sabah olur, iş saatleri olur. 5-8 arası bulaşma.

Makinelerle takıl bence, mekik şınav tarzı serbest hareketler daha çok stres yaptırır.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (13.10.15 00:16:14) 
Bazı küçük spor salonları çok daha içiçe olabiliyor ama büyük bir yere gidiyorsan emin ol herkes kendi işine bakıyordur. Kimse sana yan bakmaz, bu niye burda demez. Ayrıca spor salonu sosyalleşme yeri de değil, o yüzden etrafta insan dolu olmasına rağmen en yalnız kalabileceğin yerlerden birisidir.


  • Haldamir  (13.10.15 01:07:14) 
sen istemesende yanına gelip ''hocam o hareket öyle değil'' diyecek biri mutlaka yanına gelir yani , iyi arkadaşlıklar edinebilirsin çekinmene gerek yok.


  • ketcapli dondurma  (13.10.15 02:12:12) 
Sosyal fobili falan degilim ama dalona gitmek ve ordaki kisilerle ben de muhatap olmak istemiyorum. Beyinler bi farkli calisiyo sanirim o kadar cok karbonhidrat almamaliyim diye disunuyolar ki vucut kendi kendini yiyor, ama beyne yeterince glukoz gitmiyor (yag ve amino asitlerden glukoz olusturmak epey pahali bi surec vucut icin)

Ben de basim onumde gidiyorum, soyunma odasinda vakit gecirmeden kosu bandinin ustune cikip kulakliklari takip sporumu yapip dusa girip eve geliyorum. 2 senedir ayni salondayiz bu 2 senedir konustigim kisi sayisi 3 falandir
  • la noix  (13.10.15 03:03:29) 
Emin ol zayıf, yeni başlamış ve egzersizleri düzgün yapamayan birilerini görmeye salon müdavimlerinin gözleri çok alışık. Bunlar olağan şeyler zaten, öğrenmek böyle oluyor. Ne kimse seni yadırgar, ne de komik bulur. 1-2 haftaya sen de gevşersin.


  • arnold schwarzeneger  (13.10.15 08:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.