[]

Bisikletle ilgili birkaç soru

v fren vs hidrolik fren hakkında ne düşünüyorsunuz hangisi tercih edilmeli?
(biri klasik sıkıştırmalı öteki delikli olan)

750-1000 tl arası bütçe için aklımda seçenekler; ghost se1000, sedona 711 var. iyi midir? başka önerileriniz olur mu?

bisiklet bilgimi nasıl geliştirebilirim ? mesela hidrolik fren bisiklet aldığımda yarın onun bakımını falan kendim yapmak isterim. ya da teknik terimlere hakim olmak istiyorum ne yapmalıyım ?

teşekkürler.

 
uzun yola gideceksen v fren. dağ bisikleti tercih edeceksen disk fren.

o bütçe arasında ghost var mı ciddiden? bilemedim. sedona iyidir ama pahalı biraz. carraro var ona da bak. kron var ama şans işi. iyi de çıkabilir kötü de. biraz daha çıkabilirsen canondale, trek var ikinci el bulabilirsin.

disk freni kendi yapabilen bisikletçi görmedim hiç. vardır tabii de zor. v fren her yerde bulunur ve tamiri de kolaydır. teknik terimlere hakim olmak için forumlara filan takılabilir, perşembe akşamı bisilkeçileri ya da ekşiteker gibi gruplara üye olup sosyalleşebilirsin. youtube da videolar da var bu arada.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (12.10.15 20:22:27) 
bu aralar bende arastirdim carraro 224 var. tavsiye ederim..


  • qavqaw  (12.10.15 20:35:00) 
Eski bisikletim V fren, yeni bisikletim hidrolik disk fren ve ben hidrolik fren diyorum. Çünkü cidden çok çok daha iyi bir frenleme olanağı sağlıyor ve yağmur çamur demeden çalışıyor. Evet bakımı zor, olası bir arıza durumunda tamiri de sıkıntılı ve ötekine göre pahalı ama yine de tercihimi ondan yana yapardım ben. Geçen sene değiştirdiğim balatalarla hala devam ediyorum, tahmini 10000 km yol yapmışımdır, sorun çıkmadı henüz (tahtaya vuruyor)

@bu nick'in yazdığı bisiklet önerilerine katılıyorum, ben ikinci el trek almıştım 1500 tl'ye ve çok memnunum. O fiyata sıfır Sedona alacaktım ama iyi ki almamışım, bulabilirsen Ghost, Cannondale veya Trek alabilirsin için rahat bir şekilde.

Bilgi ve beceri konusu da Türkçe sitelerden bisikletforum.com var, İngilizce olarak da mtbr.com'un forum kısmını önerebilirim.
  • an engineer  (12.10.15 21:26:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.