[]

Bilek burkulması

Geçen gün basbayağı düz yolda giderken birden sağ ayağım içe doğru kıvrıldı ve tam onun ustune basmak üzere olduğum için tüm agirligimi bükülmüş bileğime bindirdim ve ciddi ciddi acısı burnumdan çıktı. Sanırım 4 gun gün oldu, o günden beri kendimce lasonil benzeri bir jelle ovup, bandajla sarıyorum. Herhangi bi şişik yok, morarma yok, sadece sağa sola oynatınca ve adım atarken çok acıyor hala. Bir de jeli sürerken dışarı doğru çıkık olan büyük toparlak kemik ve çevresi epey acıyor.

Şimdi tahminimce kırık ya da çatlak söz konusu değil ama ailem doktora gitmem konusunda ısrar ediyor. Kırık vs olsa şişme, ağrı falan olmaz mıydı? Doktora gitsem ne verecek ki? Ağrı yok zaten.. Ben diyorum ki, bi koltuk değneği alayım, jelle tedaviye devam edeyim. Saçmalıyor muyum?


 
acil doktora gitten kasıt acile git değil tabi ki. en yakın tarihe randevu alıp ortopediye görünmenizde fayda var.


  • fayfim  (12.10.15 16:42:58) 
acile gidin. büyük hastanelerin acil ortopedileri var. zaten ilk röntgende sorun görmezlerse müdahale etmezler. tedaviniz yapılmazsa sürekli sakatlık çıkaracak bir bileğiniz olur.


  • madarch  (12.10.15 16:53:37) 
lasonil falan degil. ilk hafta boyunca sik sik buz uygulayacaksin, ilk hafta soguk. mumkun mertebe de uzerine basmamaya calisacaksin, dizinin altini da destekleyerekten ayagini yuksek tutacaksin.

ondan sonra lasonil olur, voltaren olur takil.

bir de uzunca bir sure burkmamaya bak, buyuk burkulmalardan sonra burkulmaya biraz daha meyilli oluyor gibi bilek.
  • whoami  (12.10.15 17:00:35) 
acile gidersen röntgen çekecekler ; kırık yoksa krem , ilaç yazıp ortopedi poliklinigine gidin diyecekler. hem açıkçası üzerinden 4-5 gün geçmiş olay için acilcinin yapacağı birşey de yok.

hem zaman kaybı hem de boşuna yorgunluk olur , o yüzden en iyisi fayfim hocamın dediği gibi ortopediye gitmek.

birşey yoktur demek müneccimlik olur ; burkulma sırasında kıkırdak zedelenmesi olmadığını kimse garanti edemez. şişmez , morarmaz ama sürekli ağrı çekersin.
  • montauq  (12.10.15 17:54:54) 
Bu tür durumlarda kırık çıkık çatlak falan çok problem değil, asıl problem tendon sakatlıkları. Onların hasar görmesi bu tür basit olaylarda hemen gerçekleşebiliyor ve iyileşme süreci baya uzun oluyor. Endişelenmen gereken konu bu olmalı. Ne yapman gerektiğini arkadaşlar zaten söylemiş. Kolay gelsin.


  • angelus  (12.10.15 18:00:22) 
ben de düştüm 2 hafta önce :p hem burkulma hem de ayak parmağıma bir şey oldu, doktora gitmedim yeni yeni geçiyo bir şey olmuş mudur diye hala şüpheleniyorum ama sen git tabii.


  • sayns  (12.10.15 18:03:26) 
ortopediye git. işinin ehli biriyse elleyip de yırtık olup olmadığını anlıyor, mr'a gerek kalmıyor. bana topuklu ayakkabı reçete etmişti ahahahah


  • mesgul ve huzursuz  (12.10.15 20:03:03) 
korkutmak gibi olmasın ama ben iki sene önce buna benzer bir şeyi buz pateni esnasında yaşadım. aynı sizin gibi "bi şey olsa ağrı/sızı, şişme olurdu canım..." deyip önemsemedim. içe basa basa, ayaklarımı ağrıta ağrıta kaymaya devam ettim o şahane burkulmadan sonra. daha sonra ödemdi, aşırı zorlamaydı, ardı arkası kesilmeyen MR'lardı derken doktor bandaj verip sktir git dedi. iki sene oldu işte hala bandajsız yürüyemiyorum, iki adım sonra kapatıyor ayak kendini resmen.

sağa sola oynatınca ve adım atınca acıyorsa bir şeyler var demektir. benimki çok geç ve kıkırdak dokusu tamamen rezil olmuşken fark edildi, o yüzden biraz daha anasını belleyip ameliyat olacağım sanırım. siz ihmal etmeyin, ortopediye görünün.

ha "doktor ne verecek?" konusunda haklısınız, ben gitmesem bundan daha kötü olmayacaktı.
  • der meister  (12.10.15 20:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.