[]

kedinin tırmalaması

selamlar kedi dostları, yaklaşık bir aydır kısırlaştırılmış, 1 yaşında dişi tekir kediyle birlikte yaşıyorum. normalde hiç miyavlamayan, yüksekten ve diğer kedilerden korkan bir kedi. arada sinek kovalayıp kertenkele yakalıyor. tek vahşice(doğası gereği) davranışı bunlar.

göğsüme yatıp kendini okşatmayı seviyor, ben uyurken rahatsız etmemek için ayak ucumda yatıyor.

ama 4-5 gündür koltuğun arkasına saklanıp bana pati atmaya çalışıyor. kendini sevdiriyor sıkılınca ısırıyor. ısırırken biraz acıtıyor. en son da dün ayağıma pati atarken parmağımı tırnakladı, kanadı. hatasını anlayıp odaya kaçtı zaten. şimdi de pek yanaşmıyor bana. ben de ona yanaşmıyorum zaten. üzüldüm çünkü :/ neden tırnakladı ki beni? seviyodum ne güzel.

ben yanlış bişey yapmış olabilir miyim? kedi bakımından anlamıyorum da. pati attığında ve ısırdığında canımın acıdığını nasıl anlatabilirim? bir köpek gibi olamaz ama iyi anlaşmak istiyorum.

 
Enerjisini atmanız lazım. Olta oyuncaklardan alın. Önce önünde havada çevirin sonra yavaş yavaş yaklaştırın. Yakalamaya çalışınca çekin. Zamanla en sevdiği yakalama sitilini, oyuncağın en fazla hangi hareketiyle tahrik olduğunu anlarsınız. Böylece hem yorulacak hem avlanma dürtülerini tatmin edecektir. Yoruldukça da gelip size kendisini sevdirecektir.


  • ernest everhard  (12.10.15 14:22:26) 
Anlayamazsınız. Yaparlar, kendi keyfidir. İsterse liğme liğme doğrar da, anlam veremezsin, o neydi gız dersin anca. 67 yıllık kedi gözlemcisiyim, hiç bi hareketlerine anlam verebilmiş değilim.


  • otonom  (12.10.15 14:22:49) 
Oyun ve avlanma içgüdüsü içeren bir olay. Kediler kuytu köşeye girip gelen geçene pati atmayı sever. Senin yaptığın herhangi bir şeyle alakası yok yani.


  • sesee  (12.10.15 14:23:03) 
canımın acıdığını anlatmanın bir yolu yok mu yani?


  • cikolata selalesi  (12.10.15 19:24:12) 
Yani acıtmayacak şekilde kafasına hafifçe vurma ya da su fışkırtmadan falan bahsedilir ama kediler ne kadar anlıyordur bilmem. Kedinin karakteriyle gelir çizikler. Arkadaşımın kedisinin bir kere agresif bir şey yaptığını görmemişken benim elim kolum çizikten geçilmezdi. Ben de dert etmezdim o ayrı ama abartmadığı sürece bir çiziğe bu kadar anlam yüklemeye gerek yok bence.


  • sesee  (12.10.15 22:42:42) 
anlatmanın bir çok yolu var ancak önemsemiyorlar. kafalarına estiğinde o pençeyi geçirmekten asla geri durmuyorlar. hatta benimki önce pençeyi saplıyor sonra tam gaz içeri kaçıyor :D


  • air  (12.10.15 22:51:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.