[]

güvenlik kamerası hakkında bilgisi olanlar...

Köyümüzdeki evimizde bi kaç kere hırsızlık olayı yaşandı. Elimizde köye her zaman uzanmadığı için bişey yapamadık . Bende gizli bir güvenlik kamera sistemi kurmak istiyorum 3 4 kamera işimi görür evimde bilgisayarda var ancak ona kayıt biraz sıkıntılymıs galiba gece görüşlü olması lazım ve geri dönüp kayıtları izleyebilmem lazım . Bir kaç siteye baktım çok pahalı fiyatlar çektiler kurulumunu ben yapabilirim . toplama tarzı bişeyler mi yapmalıyım bilgisi olanlar öneride bulunursa sevinirim .




 
ayrı DVR cihazı ya da bilgisyar için DVR kartı alman lazım. (Ben DVR cihazı öneririm.) kameralar hareket sensörlü çalışır. yani her zaman çalışmaz ama dış mekan olacaksa genelde dış hareketleri algıladıklarından kayıt yaparlar bu nedenle DVR cihazının harddiskini yüksek kapasiteli yapabilirsin.
Ayrıca aralara kablo çekip konnektörlerini bağlaman lazım. birde kameralara muhafaza lazım ki yağmur vs. etkilenmesin.
yani kısaca DVR cihazı ile yapman. bunu kendin de yapabilirsin ama elektrik tesisat işlerinden ne kadar anlıyorsun bilmiyorum. tavsiyem yanında en az bir kere bu işi yapmış birisi olsun.
Birde gizli olması hukuki sonuç doğurabilir. evde kamera olduğu yönünde uyarı koyman gerek.
Bunların dışında IP kameralar da var ama maliyeti biraz daha değişir. sürekli internet bağlantısı da gerekir.
  • principia  (12.10.15 13:12:02) 
dışarı takmayı düşünüyorum belli üç noktaya .


  • abomoi  (12.10.15 13:15:06) 
IP kamera ile network'den ftp'ye upload yapan kameralar var , biraz kastırsan çözersin bence.


  • dodi el ford  (12.10.15 13:16:18) 
kus ucmaz kervan gecmez bir yerdeyse sizin ev, o zaman o da kurtarmaz. adamlar kameralari, kayit ekipmanini da calar :/


  • whoami  (12.10.15 13:17:28) 
boşu boşuna masraf edersiniz. hele köy falansa ohooo.

güvenlik kamerası sadece büyük bir şirket olur, banka olur, kodamanın evi olur, komikli video malzemesi olur, haberlere çıkacak potansiyelde bir şey çekmiş olur, anca o zaman işe yarar. ev soyulduktan sonra polise jandarmaya kabak gibi eşgal gösteren güvenlik kamerası görüntüsü de verseniz hırsız bulunmaz, bulunsa da giden gider. dünyanın en büyük kandırmacası. 30 ağustos 2014 yılında babamın evine giren dört tane kadın hırsızın görüntülerinden hala (14 ay geçti) sonuç çıkmadı. arayıp soruyoruz olay yeri raporu bekliyoz diyorlar.

çevrede adam da varsa alarm düşünün. ciyak ciyak ötsün, hırsızı kaçırsın.
  • kibritsuyu  (12.10.15 13:18:28 ~ 13:19:02) 
yapan kişi herkesinde başına bela aynı kişi büyük ihtimalle op köyden . o yüzden görüntü şart .


  • abomoi  (12.10.15 13:23:05) 
4 kanal kayıt cihazı 200 tl
500 gb hdd 160 tl(ortlama 4 ay kayıt tutar)
IR kamera yüksek tvl+gece görüş istersen adet başına 150- 220tl civarı değişir.
CCTV kablo metresi 1.25 gibi hesapla.
kameralar için adaptör 12v 7A 40 tl.
bnc powerjack falan 15 tl tutar.
Kayıt cihazını çalınmaması için varsa tavan arası,dolap arkası gibi bir yere koymak gerekir.İnternet bağlantın varsa uzak bağlantı ile telefon ve bilgisayardan izleyebilirsin.

Kamera kurulumu zor birşey değildir,birtek bnc bağlanmasını öğrenmen gerekir youtube videoları var.

Nerden alırım dersen de bu işin türkiye merkezi perpa 8. kattır,bütün toptancılar oradadır istersen malzeme aldığım bir yerin ismini verebilirim.
  • sealth  (12.10.15 13:42:13 ~ 15:52:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.