[]

Bağırsak Kurdu - Yardım!

Kendimi bildim bileli uyurken agzimdan salya akar. Bildigin yastigi baya baya islatir hatta gece kafami o islak yere koyunca uyanirim falan. Ve yine kendimi bildim bileli karnimda surekli bi' guruldama var.

Neyse biraz once tuvalete gittigimde diskinin icinden kurt ciktigini gordum. Amk cok korktum. Ne yapmam lazim? Su an doktora gitme imkanim yok. Tuvalete gitmeden gotumden disari cikar mi onlar? Arastirdim biraz andazol diye bi' ilac varmis. Doktora yarin gidebilecegim ama yarina kadar tuvalete gitmesem bile disari cikma ihtimalleri var mi? Gidip alayim mi ilaci yoksa doktora gitmeyi mi bekliyim?

Cok boktan bi' duyuru oldu ama simdiden tesekkurler.

 
bolca isot ye alev püskürt dışarı bişeyin kalmaz.

şaka bir yana kurt nasıl bir kurttu kıl şeklinde ince mi yoksa tırtıl gibi bişeymiydi.
çiğ sucuk vs yemek yapar bu tip şeyler beslenme alışklanlıkların ne durumda çiğ şeyler vs yer misin?

Anüsden kurt çıkması olayını bir arkadaşım küçükken yaşadığını söyledi. Bu gibi durumlarda eskiler mazot içirirlermiş(oha) sonra kurtlar zamanla ölüp dışkı ile atılırlarmış.

Sen kendimi bildim bileli diyorsun o yüzden dışarı kurt çıkacağını düşünmüyorum. Ama bir an önce doktora koş. Geçmiş olsun.

Doktor değilim.
  • basond  (12.10.15 12:39:41 ~ 12:42:29) 
Tesekkur ederim. Ince kil seklindeydi. Uzayip kisaliyordu. Tirtil gibi degildi. Pek de cig seyler yemem ama gecen hafta cig sucuk yemistim. Acaba ondan mi oldu bilemiyorum.

Umarim durduk yere cikmaz disari. :(
  • isott  (12.10.15 12:55:44) 
araştırıp ve "mutlaka" birine danışıp kontil içebilirsin. çok ucuz bir iç parazit ilacı. benim arkadaşım şüphelendiği zaman içiyor ya da kedilere azıcık veriyoruz, döküyorlar parazitlerini. ama çok korktuysan ve yakın zamanda doktora gitme imkanın yoksa buralardan doktor bir arkadaş bulup danışarak içebilirsin en kötü.


  • piremses  (12.10.15 13:10:55) 
Tesekkurler kontil'i de arastiracagim. Birkac kisiye sordum durdugun yerde disari cikmaz dediler. Yarin gidebilecegim doktora. Umarim o zamana kadar icimden cikmazlar.


  • isott  (12.10.15 13:37:10) 
her zaman çig vs. bir şeyler yemek gerekmez. hijyen eksikliği sebebiyle de olur. kıl kurdu denen şey sizin bahsettiğiniz. kontil için, zaten şişesi ufak, 1 günde 3 defa içseniz biter. elleri filan iyi yıkayın, tırnak yiyorsanız bırakın.
yalnız acayip kaşıntı yapar, belirtisi gurultudan ziyade bu rahatsız histir. çocukken çok olurdu bende.

edit: içinden çıkma söz konusu değil :)
  • yigitovic  (12.10.15 13:40:39 ~ 13:41:03) 
Kontil +1 benim çocuklarda da kıl kurdu çıkmıştı.

Çiğneme tableti var kontilin. 80 kg. dan fazlaysan 4 tane, az isen 3 tane alıyorsun. 15 günsonrada tekrar ediyorsun.

Ama yalnız yaşamıyorsan eğer tüm ailenin tedavi olması gerekiyor, tabi eğer kıl kurduysa. Doktora git tabiki. Endişelenme. Geçmiş olsun.
  • old possum  (12.10.15 13:48:41 ~ 14:02:00) 
yani ilacı al desem sıkıntı, doktora git desem sıkıntı :) muhtemelen andazol, kontil vb bir ilaç yazacak doktor ama böyle internetten hiçbir şey değerlendirmeden yorum yapmak da yanlış. bi hastaneye gidin bence, en azından bi dışkıda parazit bakarlar, ilaç işe yaramazsa neyin işe yarayacağını öğrenmiş olursunuz.


  • fayfim  (12.10.15 14:05:20) 
çıkabiliyor evet. bırak ağzını burun ve gözden dahi çıkabiliyor. buraya görsel yükeyip sana kalp krizi geçirtmek istemiyorum. bir an önce doktora git. dışkı kültürü yapıp ilaç yazacaklar.

edit: gördüğün buna benziyor muydu?

www.infobik.com

eğer benziyorsa, enterobiustur muhtemelen. salya akıtman falan da bundandır belki, bu parazit çocuklarda diş gıcırdatmaya falan neden oluyor.

git eczaneye kontil al 250 mg'lık 75 kg dan fazla isen 4 az isen 3 tableti aynı anda iç.

not: aynı evde seninle yaşayan herkesin tedavi olması gerekir çünkü acayip bulacı.
  • shotgunwoman  (12.10.15 19:08:54 ~ 19:14:36) 
dün doktora gittim. 35 lira muayene ücreti alıp hiçbir test yapmadan kontil yazdı. 3 tanesini çiğne geri kalanını da 1 hafta sonra çiğne dedi. durduk yere 35 lira gitti cebimden. içime oturdu amk.

herkese teşekkür ederim yardımlarınız için. umarım geçer.
  • isott  (14.10.15 11:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.