[]

vites atarken nasıl şaşırmıyosunuz?

abi hayret ve takdir ediyorum ya, şu 2den 3'e veya 4'ten 2'ye inerken nasıl hiç şaşırmıyorsunuz?

bi alisamadin şuna.


 
2'ye atarken biraz daha saat 8 istikametine çekion.
4 ise 6 istikametine.

  • Alt4y  (11.10.15 22:43:51) 
otomatik vites kullan


  • her gece aç  (11.10.15 22:44:11) 
ne kadardır araba kullanıyorsun? en fazla birkaç ayda alışırsın.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.10.15 22:45:44) 
@bugunku antremanda göz dolduran futbolcu 1 aydır filan, ama haftada bir, 3 haftaya direksiyon sinavim var.


  • dirty pussy and cock  (11.10.15 22:48:02) 
esas nasıl şaşırıyorsunuz ben ona şaşırıyorum


  • sta  (11.10.15 22:48:33) 
cevabi yazmissin iste aliskanlik.


  • giggs  (11.10.15 22:54:07) 
aracın hangi hızda hangi viteste gittiğini anlayamıyorsan -veya hangi viteste hangi hızda gittiğini diyeyim- zaten sürücü olamamışsındır. aracın, yola ve trafiğe göre ihtiyacı olan hızı, sen belirlersin. haliyle vitesi devamlı düşünmene gerek yok. eğer araç ivmesi düşükse, alt vitese geçersin. baktın araç devri yükseldi üst vites istiyor, atarsın bir üste. bunda şaşılacak durum yok. tamamen gözlem ve deneyim. kafayı vitese takmamanı öneririm. bir süre sonra bisiklet sürmek gibi programlanmış robot gibi yapacaksın her şeyi.


  • Huan8  (11.10.15 22:58:28) 
zamanla alisiyorsun ve el yordamiyla hangi viteste oldugunu anliyorsun.

bir de 4'ten 2'ye alinmaz, yavaslamak icin once 3 sonra iki, hiz tek tek dusurulur ya da yukseltilir manuel arabalarda, yoksa araba mortingen
  • exlibris  (11.10.15 23:07:40) 
vites 4ten 2ye alınmaz diye birşey yok bu arada. 5ten 1e bile atarsın yeri gelir. ani hızlanman gerekir 5ten 3e düşersin yada ilerde ışık vardır kırmızı yanıyor sende 5le gelirsin araba yavaşlar tam o sırada ışık yanar hıza göre1e 2ye atar devam edersin.her arabada değişir bu motora ve evites oranlarına göre.

neyse ama bu vites atma işi tamamen alışkanlık bir süre sonra düşünmeden yapılır.
  • lprytk  (11.10.15 23:33:47) 
vites kendi yolunu buluyor bi süre sonra


  • calmdown  (12.10.15 00:04:46) 
Vitesin uzerindeki figurden anliyorsun zaten nasil hareket ettigini, ona once araba park halindeyken bir bak, sirali gidiyor zaten. Bir yukari bir asagi gider, her bir yukari-asagi yaptiktan sonra saga yukari gecer, basit. 4-5 gun pespese araba kullansan yeterli olacaktir.


  • stavro  (12.10.15 00:11:07) 
geri vites hariç hepsini kafandan çıkarırsan şöyle karışmaz kafan.

6 vitesli araba;

tekler üstte, çiftler altta. sol baştan sağa doğru gidiyor. 1 sol en üst. 2 sol alt. 3 orta üst, 4 orta alt, 5 sağ üst, 6 sağ alt.

bir de sana taktik vites topuzunu hiçbir zaman elinle tutma. sağ elinin baş ve serçe parmakları hariç kalan üç parmağı ile yan tarafından çek yada it.

bir de vitesi geçirirken asla şimdi ikiden üçe atıyorum diye düşünme. aslında yaptığın şimdi ikiden boşa geçiyorum. şimdi üçe atıyorum. yani tek hareket yapmıyorsun her zaman önce boşa alıyorsun. 2 hareket toplamda. böyle yapınca ne oluyor? arabayı boşa aldın. 3 nerde orta yukarıda. it yukarı geçti üçe. daha rahat edersin.

bir de vites konusunda acemilere genelde söylenmesi unutulan iki nokta var.

1) birinci vites kalkış vitesidir. kısa bir süre sonra ikiye atarsın. birinci viteste çok dik bayır çıkmak vs hariç uzun süre gidilmez.

2) hareket halindeki araba kesinlikle birinci vitese atılmaz. artık arabalarda gerçi engel var geçmiyor istesen de ama eski araba falan kullanırsın. asla hareket halindeki arabayı birinci vitese atmaa. 15 km hızla gidiosan bile ikiye geç.
  • ayiadam  (12.10.15 11:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.