[]

Koşu Bandı Eğim Hakkında

Merhaba,

Koşu bantlarındaki eğimler acaba koşu hızına ne kadar etki ediyor?

Örneğin

1.0 eğimde 10km/saat hızı baz alırsak
4.0 eğimde 10km/saat koşmak kaça tekabül ediyor?

Sonuçta hız aynı ama eğimin neden olduğu bir efor artışı var.

4.0'a eğimde 10km/saat'lik bir hız, 1.0 eğimde kaça km/saat'e tekabül ediyor, bunu hesaplayabilmek yada öngörebilmek mümkün mü?

saygılar

 
KM olarak bir değişiklik yapmaz. Ama eğimi biraz daha artırırsanız yakılan kalori hesabı çok hızlı bir şekilde ilerliyor.

Örneğin eğim 0, hız 10 ile 1 saat koşmak yerine; eğim 20, hız 5,20-25 dakika tempolu yürüdüğünüzde muhtemelen eğimli yürümedeki harcanan kalori koşudakini geçecektir. Tahmini tabi ki bu değerler...
  • birdenbire  (11.10.15 21:06:45) 
Km değişmez tabi ki. Ek olarak kalçaları da zorlar eğimli bant ve tabi bacakları da. Bahsettiğiniz gibi bir dönüşüm söz konusu değil.


  • fuzzy olmak istemistim  (11.10.15 21:36:17) 
Harcadığın efor artar sadece. Yokuş güzel bir yoğunluk arttırma metodu. Dizleri de daha az strese sokar.


  • arnold schwarzeneger  (12.10.15 09:41:29 ~ 09:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.