[]

Numbers/excel referans sabitleme.

Selam. a isimli, sayısal değerleri devamlı değişen bir tablomuz var. Bu tablodaki değişimleri net görebilmek için bu tablonun örneğin bugün itibarı ile bir referansını almak istiyorum ve birebir bir kopyası olan b tablosu yapıyorum. İstiyorum ki bu b tablosundaki değerler kopyaladığım an itibarı ile sabit kalsın.

mesela a tablosunun bir hücresi, başka bir tablodan verileri alıyor ve toplamını hesaplıyor, x+y diyelim ve bunun sonucu 4 olsun. a tablosunun bu hücresi x+y formülüne sahipken, b tablosunun aynı hücresinin bildiğin, statik, değişmeyen 4 olmasını nasıl sağlarım?


 
kopyaladığın b tablosundaki değerlerin tümünü seçip kopyalayıp aynı yere değer olarak yapıştır diyeceğim ama saçma olmasından korkuyorum........

bu kadar basit bir çözümü zaten biliyorsundur.......
  • 2 tostos turan  (11.10.15 20:27:54) 
support.office.comülleri-kopyalamadan-hücre-değerlerini-kopyalama-12687b4d-c79f-4137-b0cc-947c229c55b9?ui=tr-TR&rs=tr-TR&ad=TR


  • 2 tostos turan  (11.10.15 20:29:15) 
  • 2 tostos turan  (11.10.15 20:30:57) 
Değer olarak yapıştır... Okur okumaz dank etti, tabi ya.. İnternette çok kısa baktım, malum referans mevzusu ile ilgili bir yığın şey, nasıl arayacağımı bile bilemedim.

Sağol, varol.
  • transall  (11.10.15 21:27:47) 
Birdenbire arkadaş, emeğin için sağol iyi anlatmışsın ama sorumu hiç okumamışsın, teessüf ederim :(


  • transall  (11.10.15 22:53:11) 
Kusuruma bakmayın, tam anlamamışım. Yapacağınız işlem şu:

Kopyaladıktan sonra veriyi, yapıştıracağınız hücre üzerinde iken CTRL + ALT + V ile Özel Yapıştır penceresini açıyorsunuz, buradaki "Yapıştır" bölümünden "Değerler"i seçerek tamam deyin.

Düzeltme: Gerçi bunu da yukarıda yazmışlar.
  • birdenbire  (11.10.15 23:00:18 ~ 23:01:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.