[]

the martian - spoiler olabilir..

kitap ile film aynı mı gidiyor? filmi izledim de bence senaryo şunun aynısı,

Kimssi pyoryugi
www.imdb.com

o yüzden merak ettim..

edit : ulan birde bilmem kaç gün marsta yalnız kalmışsın insan hiç mi depresyona girmez? bu nasıl bir hollywood romatizmidir? eleştirilere bakıyorum olay çok iyi yansıtılmış falan diyorlar.. size girişte farklı gözlük falan mı veriyorlar?

 
Adamın depresyona girecek pek zamanı yok, bir an önce yaşama tutunması gerek(yoksa ölecek). Büyük ihtimal onun da eğitimini veriyorlardır astronot olmak için eğitirken, hızlı karar verebilen, psikolojisi daha yüksek, duygusal olarak stabil olanları kalıyordur.

Ki adamla çok hızlı iletişime geçiyor nasa, o olmasa girebilirdi. 4 yıl sonra anca onlar tekrar marsa geldiğin iletişime geçerim diye düşünürken, 3-4 ayda iletişime geçiyor. Hatta tarla patlaması haricinde her şey yolunda gidiyor adam için.
  • noluyo yaa  (11.10.15 18:41:41 ~ 18:48:11) 
---spoiler---

zaten mars'tan kurtulduğu ilk anda, koltukta ekiple konuşurken ağlıyor, bu da depresyonunu bastırdığını ve sonunda bunu orada dışa vurumu olarak yorumlamak daha yerinde olacak sanki. ayrıca, depresyon olması ihtimalini azaltan sebep, sürekli bir iletişim kurma durumu var. onca insan kurtarılması için çalışıyorken, ekip milyonlarca kilometre yoldan geri dönüp onu alacağını biliyorken, daha neyin mızmızlığını yapıp depresyona girecek arkadaş?

---spoiler---
  • Huan8  (11.10.15 18:43:55) 
benim merak ettiğim kitapda girdiği veya gireceği depresyonu nasıl atlattığı vs işlenmiş mi? benim için önemli olan o zaten mesela.. onu merak ettim en çok.. istediğin kadar eğitim al hacı.. marsın ortasında göt gibi kalmışsın seni fark edebileceklerini de ummuyorsun fazla.. kafayı yersin.. belki adamın geçmişi çok sağlamdır falan manyak badireler atlatmıştır ondan dayanmıştır işte onlar falan var mı kitapta?

o kadar merak ediyorsan git kitabını oku diyen çıkabilir.. kitabın fransızcasını nereden bulurum? bari fransızca oliyim de fransızcam gelişsin.. ebook falan da olur..
  • dedim dedim de kime dedim  (11.10.15 18:57:19 ~ 19:13:00) 
www.amazon.fr

fransızcası.
  • noluyo yaa  (11.10.15 18:59:18) 
---spoiler---

Adamın bir amacı var, hayatta kalmak, kafasını çalıştırıyor, bir şeyler üretebilmek için fiziksel enerji harcıyor. Kendine göre bir çıkış yolu var, onun için çabalıyor. Aynısı bu dünya için de geçerli, bir hayalin, gerçekleştirmek istediğin bir amacın, yapman gereken işler varken depresyona girmen pek olası değil. Ben sadece adamın beslenme sorunu yüzünden fiziksel olarak daha çok düşmesini beklerdim. Onun dışında güzel film.

---spoiler---
  • elikası  (11.10.15 19:20:17) 
''bir hayalin, gerçekleştirmek istediğin bir amacın, yapman gereken işler varken depresyona girmen pek olası değil.''

işte bu söz doğru değil.. depresyona girersin hemde manyak gibi girersin ama bir çıkış yolu, bir sistem geliştirirsin kendince.. filmde adam marsın ortasında vücudundan demiri çıkarıp kamera karşısında oturduğunda 'hollywood tipi aksiyon adamı' moduna giriyor.. kitapda bu olay nasıl işlenmiş onu merak ettim işte.. adamın geçmişine falan nasıl değinilmiş vs? yanlış hatırlamıyorsam adamın geçmişini de bilmiyoruz.. ailesi falan var.. yetim falan da değil.. normal büyümüş 'ben botanikçi olayım hacı' demiş biri gibi göründü gözüme..
  • dedim dedim de kime dedim  (11.10.15 19:25:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.