[]

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memuru olmak

çok mu zor :D 02/10/2015 tarihli son ilanında 50 kişi alacağını söylemiş (KPSS) KPSS-36 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak gerekmektedir diyor. yani yabancı dil çok önemli bunun yanında gk gy veya bölümüm olan uluslararası ilişkiler dışında toplam yüzde 10 etkili olan hukuk ve iktisat çözmek lazım. burdan bakınca yapılama gibi durmuyor ama kiminle konuşsam zor diyor. ingilizce eğitim veren bir okulda okuyorum ama ydsye daha hiç bakmadım. bu aşamayı geçtikten sonra bakanlığın yaptığı yazılı ve sözlü sınavkar var yazılı sınav zaten bizim okulda olduğumuz sınavlara benziyor. sorum şu ki kurumun yaptığı sınavlara başvurabilmek için gereken şartları sağlamak çok mu zor kağıt üstünde ineklemeye gerek yok gibi duruyor ama dediğim gibi hiçbir sınav tecrübem yok daha yds ve kpssden ne alırım muamma ama sınavda sorulan konular sevdiğim konular böyle bir avantajım olabilir diye düşünüyorum sizin görüşünüz veya tavsiyeniz nelerdir bu yolda.




 
Torpilin yoksa zor değil imkansiz, evet.


  • manuel mandalina  (11.10.15 17:38:33) 
torpilsiz, sıradan vatandaş iki arkadaşım, azimle çalışarak, bir yıl arayla tüm aşamaları geçip kabul edildiler. kpss puanım olmasına rağmen ben korkumdan deneyedim bile, içimde kaldı.
tabi bu arkadaşlarımın tarih ve siyaset bilgisi epey iyiydi.eğer gerçekten istiyorsan, sistemli bir şekilde aşama aşama sınavlara hazırlan. yapabilirsin.

  • violetsky  (11.10.15 17:56:01) 
kpss için rakibin beyinli adamlar olacak öyle düşünmekte fayda var, 80 sağlamak kolay, ötesi zor.

çok ciddi çalışma, tavsiyem budur. yds için önden TOEFL falan deneyebilirsin mesela, en azından hem seviyeni öğrenmiş olursun hem de aldığın puan yüksek ise, yds denkliğine başvurursun. bu da işin %60'ını temizleme anlamına geliyor.
  • fiorentina  (11.10.15 18:34:48) 
Hayır çok zor değil, hiç bir torpili olmadan giren insanlar tanıyorum. Yds'ye çalışmaya şimdiden başla, son ana bırakma, Yds seni 2-3 adım önde tutar. Kendine güven, hiç bir torpili olmadan kaymakamlık sınavını kazanan insanlar var.


  • elikası  (11.10.15 19:24:11) 
torpilsiz giren tanıdığım da var. görüşme toplam da 4-5 ay sürüyor demişti. arkadaşımın anlattığı kadarıyla baya sıkı bir süreç. mesela başbakanın türkçe konuşmasını anlık ingilizceye çevirme, ingilizce konuşmasını da anlık türkçeye çevirme var demişti falan. ikili görüşme de muhabbet havasında geçti demişti. benim giren arkadaş boğaziçi mezunuydu ama alınanlar içinde hacettepe gazi falan da var demişti. "torpilsiz imkansız" laflarına bakma. bence ciddi bir çalışmayla girebilirsin.


  • konskenkova  (11.10.15 19:36:16) 
imkansiz degil ama cok zor. torpil varsa kolay tabi.
sinav cok zor, hem mesleki hem de yabanci dil bilgi-becerisi olarak beklenti cok yuksek. ve hep en iyiler basvurdugu icin rekabet de cok acimasiz. cok cok iyi hazirlanip girmek lazim.

  • halanne  (11.10.15 20:32:16) 
yds sonucuna göre B grubundayım şimdi napmam lazım.


  • her gece aç  (19.12.15 21:23:05) 
katılmıştım.

kpss den puan aldın ya. hah onu gec. bide kendileri eleme yapıyor aynı kpss gibi. ondan sonrasını bilemiorum. geçemedim.
  • anonymice  (19.12.15 21:28:46) 
önce dil sonra bilim sınavı sonra da mülakat olacak. oturup bütün bölüm derslerine tekrardan çalışmak lazım. bölüm ingilizce değildiyse her terimin ingilizce karşılıklarını vs de öğrenmeye çalışın.


  • halanne  (20.12.15 10:08:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.