[]

macbook air format

A dostlar macte virus var sanırım. kendi kendine virgul tusuna basıyor. inanılmaz yavasladı. normalde fanının calıstıgını nadir gormusumdur suan her daim calısıyor. lanet olsun silinen silinsin dedim. format attım hala aynı.
napak ?



 
açılışta cmd+alt+p+r tuşları. 3 kez.


  • empty man  (11.10.15 14:38:30) 
ee devamında ?


  • krstshn  (11.10.15 14:42:30) 
@empty man sana nvram (ya da pram) resetlemeyi soylemis. komple resetlemeden once problemi cozmek icin yapabilecegin seylerden biri. lakin tam tarif edeyim: mac'i tekrar baslat ve "drilong"(mac start sesidir kendisi:)) sesini duyar duymaz bu dort tusa ayni anda bas ve ikinci kere "drilong" sesini duyana kadar basili tut. parameter ram'i resetlemis oluyorsun.

sorunun hala cozulmediyse "safe boot"da baslatmayi deneyebilirsin. boylece sorun cikaran programi bulabilirsin. bunun icin de "drilong" sesini duyar duymaz shift'e bas ve progress bar'i gore kadar basili tut. tabii safe boot'ta pc'n cok yavas calisacaktir ancak sorunu bulmana yardimci olur. tekrar normal moda donmek icin ayni islemi tekrarla.

illa resetliyecem diyorsan "recovery mode'da calistir. bunun icin tekrar baslat, "drilong"u duyar duymaz cmd+r'ye bas ve pc acilana kadar basili tut. oradaki seceneklerden "reinstalll"u secersen bastan os x'i yuklemis olursun. time machine back up'in varsa "reinstall from..."dan sorun bas gostermeden onceki bir back up'i secebilirsin.

ama tavsiyem once pram'i resetlemen:)
  • no avalon  (11.10.15 14:57:56) 
Cok tesekkurler. Ben daha once reinstall yaptim. Hatta tum harddiski silerek ama hala ayni sorun var. Pram resetlemek bir ise yarar mi bilmiyorum ? Recoveryde zaten yapilmis oluyordur herhalde...


  • krstshn  (11.10.15 15:11:43) 
abi teknik bir sorun olabilir. kendi kendine virgül tuşuna bastıran virüs duymadım. tuş bozulmuştur.


  • andy kaufman  (11.10.15 15:22:37) 
Ben de once oyle dusundum ama acilip kapanirken ve kullanirken cok yavaslamasi ve fanin devamli calismasi virus oldugunu dusundurdu.


  • krstshn  (11.10.15 15:28:18) 
virüs olduğuna emin misin? benim laptop da sürekli bir tuşa basılı kalmış gibi "ööööö" falan yazıyordu. Sonra anladım ki a4tech usb alıcısı sapıtmış.


  • plastic_angel  (11.10.15 16:49:14) 
Emin degilim virus konusunda. İlk aklima gelen teknik sikinti olduguydu ama dedigim gibi cok yavas calisiyor ve fan devamli calisiyor. Kullanamiyorum 2 gundur. Batarya yuzde 80 gosterirken 46 ya falan dustu kenri kendine vs... Cozum bulamadim henuz. Reinstalldan sonra bile ayni


  • krstshn  (11.10.15 16:53:10) 
recovery mode'da diskutil'i calistir, start up disk'te, hardware'de bir sorun var mi kontrol etsin. illa yazilimsal olmasi gerekmiyor sorunun:)

edit: daha da olmadi verbose mode'da baslat, hangi programlar acilisi yavaslatiyor gorebilirsin.
  • no avalon  (11.10.15 16:59:38 ~ 17:02:38) 
Dediklerinizin hicbirisinin nasil yapilacagini bilmiyorum :) ama arastirip yapicagim. Cok tesekkurler.


  • krstshn  (11.10.15 17:15:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.