[]

bitkin ve enerjisizlik

İki aydır çalışıyorum ilk defa bu kadar yoğun bir programdayım. Haftasonu bile erkenden uyuyasım geliyor. Ben nasıl bu vücudu zinde tutucam.




 
açıkçası ben de tam gün çalışmaya 6 ay önce başladım, haftada 6 gün sabah 7 de kalkıp bütün gün bir şeylerle uğraşmak alışana kadar imkansız gibi geliyor. hafta içi dışarı çıkmak, zaten hayal oldu. ilk 2-3 ay, haftasonları da camış gibi yattım. şimdi yavaş yavaş vücut bu tempoya alıştıkça, haftasonu cumartesi akşamı gece o da 2-3 en geç uyanık kalıp haftasonunun geri kalanını uyuyarak geçirerek idare edebiliyorum. sanırım bünye alışıyor.
yardımcı olmak için, öyle bir alışkanlığınız varsa, haftaiçi içki içmeyi tamamen kesin. kaliteli bir uyku daha kısa sürede dinç hissetmenize yardımcı olur, uyumadan önce odanızı havalandırın, bir bardak süt için, televizyon falan açık olmasın, uyumadan önce telefonla oynamayın. akşam yemeğinden sonra, açık havada yürüyüş yapmak da kafa yorgunluğunu azaltıp uyku kalitesini artırıyor.

  • alice practice  (11.10.15 11:34:45) 
sütlü kahve + soğuk duş


  • cenkertem.afc  (24.12.15 15:32:36) 
çalışma hayatına hoş geldin:) maalesef tanıdığım çalışan hemen her insanın ortak sorun bu.

bunun yaşla da ilgisi var yirmili yaşların ortasına kadar okul, dershane, iş, oyun, içme, gezme vs hepsini bir arada yürütmeyi kaldırabiliyorsun ama en geç 25ten itibaren, gözün açık kalsın istiyorsan bedeninin o gözü açık tutacak seviyede adrenalin/epinefrin, norepinefrin artık sen ne diyorsan o hormonları salgılaması lazım. bunun için de sana o hormonları salgılatacak bir şeylere sahip olman gerekiyor. bu bir insan olur, bir hobi olur, çok heves ettiğin bir dizi, oyun, ulaşmaya çalıştığın bir hayal ne olursa olsun seni heyecanlandıran ve tutkuyla bağlı olduğun bişey olmalı ki seni uyanık tutsun. Böyle bir şeyler varken emin ol ne kadar yorulsan da gözün açık kalıyor.

p.s. bu anlattığım tabii doğal yolu, bunları salgılatacak besinler, kimyasallar vb. de olabilir ama bir ömür öyle geçmez.
  • yesil kod adli mahmut yildirim  (24.12.15 16:26:59) 
sakallı +1

iş hayatı böyle.
en güzel yıllar; öğrencilik yılları
  • rapon  (24.12.15 16:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.