[]

Terk edilen minik yavru

arkadaşlar ümraniye de oturuyorum. bir yavru kedi buldum arabanın altında. almadım saatlerce izledim ne gelen oldu ne giden. zaten üstünde kurum falan var büyük ihtimalle tırla birlikte gelmiş olduğu yerden, o yüzden annesi falan yok. eve alamıyorum ailem şiddetle karşı, kavga ettim. aşağıda yuva yaptım sürekli gittim bakıyorum ama hayvana yazık daha çok ufak, avcum kadar neredeyse. zor yürüyor hatta yürüyemiyor. miyavlamaya bile mecali yok. sütü sulandırdım yumurta sarıaı ve şeker kattım içiriyorum. ama gittikçe kötü oluyor gibi. üşüyor. gözünde enfeksiyon vardı temizledim, damla damlatıyorum. napayım? var mıdır bildiğiniz hayırsever bir veteriner? annem kanser, babam sakat kardeşim otizmli-başka kardeşim yok, zor durumdayım. ama miniği bırakamam hayatta.




 
Merhaba, Allah sizden razı olsun.

Bana hiç böyle şeyler denk gelmediği için şahsen tecrübeli değilim. Ben olsam miniğin tam olarak nesi olduğunu tespit edip tedavi konusunda yönlendirmesi ve evdeki durumu dinleyip kediye dışarıda nasıl bir ortam kurabileceğim konusunda tavsiye vermesi için veterinere götürürdüm. Durumunuz müsait mi?
  • bir garip melek  (10.10.15 20:15:48) 
teşekkür ederim. pek yok, yukarda bahsettiğim gibi. imkanlar dahilinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum. altına sıcak su koydum şimdi havluyla sarıp. o bi can ya, can. insanları anlayamıyorum...


  • mutlubulutlar  (10.10.15 20:17:50) 
facebook'ta hayvansever gruplara post'layın. yakınlarda biri destek olabilir.


  • madarch  (10.10.15 20:29:00) 
merhaba tekrar. alıp veterinere götürebilecekseniz bugün yarın, yani fiziken veya zaman açısından bir maniniz yoksa, mesajla hesap numaranızı gönderirseniz madden yardımcı olmaya çalışırım ben de.


  • bir garip melek  (10.10.15 20:32:49) 
belediyenin barınak veterinerine götürmeyi düşünüyordum ama onlar da doğaya salıyorlar sanırım, sağlıklı olur mu? ya da iyice ilgileniyorlar mı, bilgisi olan var mıdır? eğer oraya götürürsem gerek yok sizin de zahmet etmenize. ama beni o kadar mutlu ettiniz ki bunu sormakla... anlatamam. başlığınıza da yazdım.


  • mutlubulutlar  (10.10.15 21:46:35) 
belediye sokaklardan beter olabilir. muhtemelen üşüyordur. imkanınız var mı bilmiyorum ama bir veteriner görse iyi olur. eve alabilseydiniz evde de iyileşme gösterebilirdi ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki. aynı sorunu ben de ailemle yaşadığım için kaç gece sinirden ağlayarak girdim o yatağa, kaç hasta yavrum veterinere yetiştiremeden kayboldu, belki öldü. sabır diyorum sadece.


  • piremses  (10.10.15 21:57:43) 
iki saatte bir (ya da daha sık) kontrol ediyorum. süt içirdim yeni. altına sıcak su torbası koydum havluyla. az önce baktığımda daha iyiydi en azından yere koyunca çığlık basmadı ve eskisi gibi titremedi, sıcak iyi geldi sanırım. kendini yalnız hissetmesin diye elimden geleni yapıyorum... bi yığın yaptım yanında sıcak, onu annesi sanıyor sanırım.


  • mutlubulutlar  (10.10.15 22:27:21) 
bu gecelik sütle idare etsin ama çişini kakasını takip edin, ishal olursa bünyesi kaldırmayabilir. marketlerde laktozsuz süt bulabilirseniz sulandırmanıza da gerek kalmaz.
allah razı olsun, herkes sizin yarınız gibi olsa hiçbir sorunu kalmaz sokakların.

  • piremses  (10.10.15 22:46:36) 
sağolun. iyi ki sizler de varsınız. sözde müslümanlığı kimseye bırakmayan komşularım ve babam utansın. insanda merhamet olacak biraz. yazık, sen nasıl kıyarsın bu el kadar bebeye? bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorlar.

tek kuşkum gece soğuması ve kendini yalnız hissetmesi. alabilsem eve, ben bakıcam yatırıcam koynumda. her gittiğimde omzuma yatırıyorum kalp atışı hissetsin diye.
  • mutlubulutlar  (10.10.15 22:53:53) 
ne demek, faydamız olsa keşke. barınağa götürmeyin derim.

müsaadenizle bir iki şey daha sormak isterim:

-koyduğunuz yerden çıkması ihtimali var mı?
-veterinere götürmeniz hiç mi mümkün değil? battaniye, havlu, bez gibi bir şey koyduysanız ısınır ve üşümez, kendini yalnız hissetti diye de ölmez ama içinde bir sorun varsa hiçbir şey fayda etmez, o yüzden baktırabilseniz çok iyi olurdu. pirelidir mesela şimdi, pire kan emer, hayvanın canını emer. yorar, bitap düşürür. beş dakikalık bir pire damlası ve iç dış parazit uygulaması çok iyi olabilirdi.
  • bir garip melek  (10.10.15 23:47:43) 
yarın götürebilirim sanırım. barınağa ben de götürmek istemiyorum. koyduğum yerden çıkacağını sanmıyorum biri almadıkça çünkü zaten zor yürüyor ve yerine alıştı başını koyuyor gömüyor oraya. kalkmak istemiyor yani. bitap düştü çok. arkadaşımla haldır haldır yuva arıyoruz.


  • mutlubulutlar  (10.10.15 23:51:34) 
inşallah bulursunuz yuva. bende dört tane var ve zor sığıyorlar, o yüzden mecburen elimden geldiğince maddi destek sağlamaya çalışıyorum artık. dediğim gibi, bana yazabilirsiniz bir şey lazım olursa.

elleriniz dert görmesin.
  • bir garip melek  (11.10.15 00:09:49) 
Çok uğraştım ama 'şanslı' öldü arkadaşlar. Veteriner ayarlanmıştı bugün gidilecekti. Kısmet olmadı.


  • mutlubulutlar  (11.10.15 12:42:45) 
çok üzüldüm :( başınız sağolsun, elinizden geleni yaptınız. çok oluyor böyle maalesef, keşke hepsine yetişebilsek.


  • piremses  (11.10.15 13:02:57) 
bu bebişi kurtardım. belki biraz moral olur.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
  • bir garip melek  (12.10.15 21:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.