[]

düzenli olarak lens kullanabilen azimli insanlar

bakıyorum arkadaşlara lens alıyor ve bir daha gözlüğe dönmüyor nasıl bir dsiplindir arkadaş bu gerçi sorduklarımdan bazıları 1 ay hiç çıkarmıyorum demişlerdi ama ne kadar inandırıcı bilmiyorum. tamam lensle banyo falan yapılabiliyor ama maksimum 5 günde kuruluk boyutu dayanılmaz düzeye ulaşıyor. kısaca lens kullanmayı gözlük takmanın mümkün olmadığı anlar dışında amelelik olarak görüyorum yapanlar nasıl yapıyor hayretler içindeyim. lensle bişey okumak bile zor geliyor bana.




 
aylık lens kullanıyorum. haftada bir kere çıkarırım. bunun dışında banyoda su kaçtıysa, çok bilgisayar kullanmışsam çıkarırım. bana da gözlük aynı senin dediğin gibi geliyor. bir de düzgün görmeyince piskolojim bozuluyo :). belki lensinin markası yüzünden de kuruluk olabilir.


  • durgunfoton  (10.10.15 18:55:07) 
Ben de 7 senedir lens kullaniyorum ve toplam 10 kere lensle uyumamisimdir. Onlarda cok ekstrem durumlardi. Her sabah takar her gece cikaririm diger turlu nasil yasanir bir fikrim yok hatta dusunemiyorum bile:D en iyisi eve geldiginizde tv, bilgisayar vs islerle ugrasirken gozluge donmeniz bence. Lens uzun sureli kullanimlarin ardindan ister istemez goz kuruluguna yol aciyor cunku.


  • theworldismine  (10.10.15 19:07:01) 
11 yıldır düzenli olarak kullanıyorum, ilk kullandığım yıllardaki birkaç sefer dışında hiç gözümde lensle yatmadım. "3 ay çıkarmıyorum yaa" deyip de matah bir şey yapıyormuş gibi anlatanlara da tilt oluyorum. Takması da çıkarması da toplasan 30 sn sürmeyen bir olay, atla deve değil bence. Lens gözden aylarca çıkarılmayınca karizma mı olunuyor ne olunuyor hala anlamış değilim.

Lensle bir şey okumak bana da zor geliyor ayrıca normalde yakını iyi görmeme rağmen lens taktığımda daha kötü görüyorum. Ama gözlük nefreti>lens nefreti denkleminden dolayı yine lensi tercih ederim. Bu sene lazer ameliyatı olursam ikisinin de ameleliğinden kurtulucam inşallah.
  • dust in the wind  (10.10.15 19:10:49) 
ben 1-1,5 ay hiç çıkarmıyorum gerçekten. matah bir şey de değil arkadaşların dediği gibi. keşke çıkarabilsem her gece ama üşeniyorum sanırım. bazen de lens kullandığımı unutuyorum

ama sanırım nedenleri şunlar,
-düzenli bir uyku saatim yok, genelde uyumam, uyuyakalırım.
-o uyuyakalma noktasına kadar da ya bilgisayarla ya da televizyonla ugrasıyorum.
-göz numaram çok yüksek olduğu için lensi çıkarınca ne uyuyabiliyorum ne de başka bir şey yapabiliyorum.
-tembelim.
  • cokponcik  (10.10.15 19:23:30 ~ 19:27:42) 
Toric lens kullanıyorsan mümkün değil 1 günden fazla dayanamazsın. Astigmatın yoksa haftada bir çıkar


  • roe  (10.10.15 20:00:29) 
toric lens kullanıyorum bu arada.


  • cokponcik  (10.10.15 20:04:11) 
Ben de yapıyorum. İlk zamanlar zorlandım ama şimdi rahatım. Her gece çıkarıyorum mutlaka, onunla uyumuyorum. Çok bir disiplin gerektirmiyor açıkçası. Takması ve sökmesi birer dakika. Diş fırçalamadan daha kısa sürüyor. Yatmadan önce diş fırçalıyorsan ya da en azından tuvalete gidiyorsan, çok da bir olayı yok.


  • aychovsky  (10.10.15 20:07:32) 
7 senedir kullanıyorum. bir ay çıkarmadığım oluyor. sık sık çıkarıp takmanın da iyi olmadığını söyleyenler var. ben gözlükle rahat edemediğim için sürekli lens kullanıyorum. tabi lensler uyuma meselesinde lens markası birincil öneme sahip. yarım saat uyuduğunda gözünü kan çanağına çeviren de var.


  • trmntr  (11.10.15 01:30:23) 
Cokponcik le aynı durumdayım. Süre ve toric.


  • dunyatuhaf  (11.10.15 23:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.