[]

evin arka bahçesinde bulduğum yavru kedi?

bugün tüm akşam ve gece apartmanın arka bahçesinden miyavlayıp durdular, başta sebebini anlamadık, en sonunda gidip bir bakalım belki sıkışmış bir kedidir falan diye düşündük. olay şu ki annesi ortalıklarda hiç görünmeyen iki yavru kedi, kaç haftalıklar bilmiyorum ancak küçük bir fare boyutundalar, gerçekten çok küçükler. arabanın altına yatmış miyavlıyorlar, bir şekilde sağından girip solundan çıkıp bir ayakkabı kutusuna, sıcak bir pijamaya sarıp yerleştirdik şimdilik. evde gezinirler mi, biz uyuyunca ne olur bilemediğimizden de çamaşır odasına koyup ışığı yanık bıraktık -empati yapıp, söndürürsek hapishane gibi mi olur dedik, uzağız bu işlere evet- ve kapıyı kapattık, evi ve sıcağı gördüklerinden beri de sesleri çıkmıyor, uykudalar.

doğrusunu söylemek gerekirse bir hayvansever sayılmam, hiç daha önce kediye elim değmedi, kendimize zor yetişen biraz tembel ruhlu insanlarız, bu kedilere uzun süre bakamayacağız. öte yandan soğukta dışarı salarsak hayatta kalamayacaklarmış gibi geliyor bize. benim size sorum: bu durumda ne yapabiliriz? bu yavruları kabul edecek barınaklar var mı ankara'da? ya da sahiplenmek isteyeniniz olur mu? çok sevimliler bakın onu söyleyeyim. en kötü ihtimalle balkona (birinci kat) kutu koyup onlara pansiyon hizmeti verelim diyoruz :p tabii yine soğuk olması mevzusu var, pozitif yanı: kutu, sıcak kıyafet ve yiyecek sağlayabiliriz onlara orada bir süre, istedikleri gibi girip çıkmaları da mümkün, hapis etmemiş oluruz. yalnız kış geliyor, o sorun olabilir.

kedileri sahiplenmek dışında, nasıl bir yol izleyebiliriz sizce?

 
kedi bakması çok kolay. sahiplenin işte lan. balkonda da baksanız yeter , güzel bir kutu ve yiyecek verirseniz bişey olmaz kedilere zaten birbirlerine sokulup ısınır onlar.
ama kedi bakmak zahmetsiz bir iştir tembel insana da yakışır. (bkz: bezgin bekir)

  • dodi el ford  (10.10.15 07:28:45) 
Bazen bir sebepten gelmemiş olabiliyor anne siz besleyip gece kutuyla beraber aşağı bırakın yine annesi gelirse bulsun olmadı yine alırsınız içeri bi kaç gece yapın her halükarda anne bakımı başka olacaktır, size kalırsa da yazmış zaten çok kolay bakımı bir şey yok yaparsınız


  • Big bada bum bum  (10.10.15 10:15:33) 
sahiplenmek çok kolay. yemek ve su koyup kum değiştirmekten başka hiçbir zahmeti yok. hele ki kardeşlerse ve çaresiz kalmışlarsa. biraz klişe olacak ama dünyadaki tek karşılıksız sevgi türünü tattıktan sonra kendinizi tanıyamaz hâle gelirsiniz. bence deneyin.


  • bir garip melek  (10.10.15 13:56:15 ~ 11.10.15 00:01:19) 
dayanamadım tekrar yazmak istedim. şu an sıfırdan iki kedi almak için neler vermezdim. arabaya sığınmış, gariban. dört tane topladıktan sonra bir daha o hissi yaşayamayacağım. bari siz yaşayın.

sahiplenmeden bile çok iyilik yapmışsınız gerçi. allah sizden razı olsun.
  • bir garip melek  (11.10.15 00:04:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.