[]

Başka laptop şarjı takmak

Merhaba, benim laptobun şarjı 19A-4.74A. Evdeki diğer laptop 20V-4.5A. Kısa süreliğine onu kullanabilir miyim? Benimkinin ucunda tam nüve'sinden sonra bi temassızlık problemi var az önce temas sağlamaya çalışmak için bayağı yamultttum sıkıştırdım falan derken birden dumanlar çıktı kablonun o bölgesinden ve laptop aniden kapattı kendini kısa devre falan oldu herhalde. Evde Lehim var aslında yapmaya çalışıcam da şu Nüve denen zımbırtıda değidlir umarım sorun. Öneriniz var mı? :)




 
12-24 arası voltaj seçeneği olan bi karma adaptörüm var. netbook tipi dandirik bilgisayarım hem 18 hem 19 da çalışıyor. hatta orijinal adaptörün üstünde yazı silindiğinden doğru kullanıp kullanmadığımı bile bilmiyorum ha. çalışır gibi bence ama adaptör cozutabilir, kendi adaptörünü yakan laptop da gördü bu gözler. uyurken falan açık bırakma diyorum yarı cahil bir tavırla.


  • kargn  (10.10.15 01:21:17) 
ya o değil de artık adaptördeki uyarı led de yanmıyor, bu kabloda kısa devre var mı demektir yoksa hepten öldürdüm mü adaptörü kabloları eğip bükerek?


  • justinial  (10.10.15 01:38:16 ~ 01:38:40) 
kablo kırılır, iyice kırılır, içeride bir tel kalır bağlı. o da akımı kaldıramaz. ısınır yanar kopar.
geçmiş olsun. bu vpw diye bi markanın universal adaptörünü kulanıyorum ben. memnunum. tavsiye ederim. casio orgumu çalıştırmıyor yalnız, bi tek ondan şikayetçiyim.

  • kargn  (10.10.15 01:50:03) 
ya kablo yandıysa lehimle düzeltilemez mi? Niye bu uyarı led'i de söndü ki. Adaptör tamamiyle öldü mü yoksa. Bu arada diğer adaptörü kullanıyorum şu an umarım bi yamuk olmaz :))


  • justinial  (10.10.15 02:10:23) 
lehimden anlamam o yüzden parçaladığım adaptör kaput. düzeltemedim ben. iyice açıp kabloları bağladım ama olmadı. lambada ışık gitti.


  • kargn  (10.10.15 02:17:23) 
ya var ya kablolar bozuktu belki ama ışık canavar gibi yanıyordu, yazık ettim galiba adaptöre :(


  • justinial  (10.10.15 02:38:59) 
Evdeki diğer 20V-4.5A olan laptop şarj aletini denedim ve şarj ettim. Yani bilgisayarda veya o jack girişinde sorun yok. Benim şarj aletinde sorun var. Acaba kısa devreden dolayı mı ışığı yanmıyor onu merak ettim de neyse girişicem şimdi işte bakalım.


  • justinial  (10.10.15 12:28:29) 
neyse düzelttim. iğrenç bir lehim yaptım umarım bozmaz adaptörü :D


  • justinial  (10.10.15 15:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.