[]

işi bırakmak.

merhabalar. biraz dertliyim.
sinema televizyon okuyorum normalde. cuma cumartesi günleri de barda çalışıyorum. aşırı yorucu bir iş ve iki yıldır çalışıyorum. yorgunluğu bütün hafta sürüyor.
edebiyata çok ilgim var. büyük bir yayınevi için uzun zamandır okutmanlık yapıyordum. bu pazartesi oraya stajyer olarak başlayacağım. eğer stajyerliğim iyi geçerse yardımcı editör olarak işe başlama şansım var. işi bırakacağım bu yüzden. staj için. ve bardan gelen para olmayacak hayatımda.
bunu kız arkadaşıma ve aileme söylediğimde hiçbiri bana destek olmadı. hepsi "aç kalırsın, nasıl para kazanacaksın, derslerini de aksatacaksın" deyip durdu. barda çalışmaya devam etmemi istiyorlar yani, stajyerlikten sonra yayınevinde çalışmaya devam etmezsem ortada kalırmışım vesaire. ama nereye kadar barda çalışacağım yani? bir şeyler yapmak istiyorum. sevdiğim işi yapmak istiyorum ekonomik olarak sıkıntı çeksem bile.
niçin böyle oluyor. ben mi hata yapıyorum?

 
yayinevi ile acik acik konus, de ki ben hevesliyim ama bir sure sonra benim bu isten gelir elde etmem lazim, boyle bir dusunceniz hic yoksa ben bu ise kalkisamam de. Mirin kirin ederlerse baska yerlere bak.


  • fortisvita  (10.10.15 01:12:33) 
senin durumunda işe yarar mı bilmiyorum ama, bildiğim kadarıyla işkur stajyerlerin sigortasını karşılıyor ve asgari ücret düzeyinde maaş bağlıyor. bunu bir yayıneviyle ve işkurla görüş bence. böyle olursa bara da ihtiyacın olmaz muhtemelen.


  • rahip janick  (10.10.15 01:15:44) 
işkur+1
yayıneviyle stajı ayarlayıp sonra bu seçeneği onlara sunarsan mecbur kalabilirler hatta.
daha az entrikalı olmak istersen doğrudan da söyleyebilirsin tabii.
  • kargn  (10.10.15 01:22:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.