[]

Otomatik Viteste Tek Ayak Kullanmak

Neden tavsiye ediliyor? Sol ayağımla freni, sağ ayağımla gazı kontrol etsem ne olur?




 
ani fren durumunda cift ayak dalinca anlarsin.


  • içimdeki piç  (09.10.15 23:34:03) 
ablacım trafiğe pek çıkma sen lütfen


  • tekilasisesi  (09.10.15 23:35:50) 
sol beynin sağ beynine galip gelirse sonuçlar dramatik oluyor, o yüzden.


  • kargn  (09.10.15 23:36:02) 
Gerek yok zaten. TEk ayakla rahatlikla kullanirsin.


  • stavro  (09.10.15 23:36:31) 
Gaz ve frene kismen de olsa ayni anda basarsiniz (ne zarari oldugunu anlatmiyorum).

Eger turbo basincini dusurmeden viraj almaya calisan bir rally pilotu degilseniz fantaziye gerek yok.
  • crown  (09.10.15 23:37:03 ~ 23:38:20) 
daha önce düz vites kullandıysan sol ayak debriyaja sert basmaya alışık olduğundan frene debriyaj gibi basar, zınk diye durursun. eğer sol ayak fren hassasiyetine alışır düz vites kullanırsan da debriyaja basamaz ayarlayamazsın.

boş yolda dene deniceksen.
  • dilligaf  (09.10.15 23:37:16) 
araba kullanmaya düz vitesle başlayıp sonradan otomatiğe geçtiysen sol ayağın debriyaja alışıktır. onu oto'da kullanırsan frene aşırı abanmış olursun. ama arabaya benim gibi ilk olarak oto vitesle başladıysan sol ayağını da pek tabi alıştırabilirsin süre süre. amerikan sineması size sesleniyorum: benim gibi insanlar da var.


  • e a p  (09.10.15 23:37:44) 
Hangi yoldan geçiyosan söyle o yola girmeyelim


  • baknedicem  (10.10.15 01:18:48) 
riskli aslında. benim de bu konuda tecrübem var.

1,5 yıldır bu şekilde kullanıyorum. bayağı uzun yol da yaptım. ama bunun yanlış olduğunu biliyorum. farkındayım yani ama manuel den dolayı alışkanlık olmuş çift ayak.

ani fren anında ikisine de aynı anda basmak aklıma gelmedi. öyle bir reflekste bulunmadım açıkçası. frenle durman gerektiğinin bilincindesin neticede.

ayrıca ani fren anında çift ayakla kullandığın zaman daha seri bir şekilde durma şansına sahip olursun. çünkü ayak hazır bir şekilde frenin üstünde bekliyor vaziyette. diğer türlü ayak gazdan kalkacak da frene gelecek falan...

fakat müsait bi zamanda tek ayakla çalışma yapacağım. trafikte deneyemem çünkü çift ayağa çok alıştım.
  • kupigometa  (10.10.15 01:42:42) 
Yapilabilecek en malca sey.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (10.10.15 12:59:58) 
manuelden alışkanlık nasıl oluyor? "sol ayağım debriyaja basmaya alıştı, şimdi de frene bassın" falan mı diyorsunuz ben anlamadım. düz viteste de sağ ayakla basıyorsun frene, ne değişiyor otomatiğe geçince? gereği yok, yapmayın.


  • nxtrls  (10.10.15 13:10:31) 
@e a p ve @kupigometa gibi ben de becerebiliyorum düzgünce durup kalkmayı, manuel tecrübem de pek yok o yüzden karıştırma veya alışkanlık gibi bir durum da olmadı henüz. Neden trafik canavarı muamelesi yapıyorsunuz anlamadım.


  • chicha  (10.10.15 13:39:44) 
www.quora.com

burda anlattığı gibi.

hele yukarda biri demiş bi ayağım hep frenin üstünde diye, yazıda da belirtiyor, angut gibi farkında olmadan stop lamban yanık geziyosun, arkandan gelen yavaşladığını düşünüyor trafiğin içine sıçıyosun. fren balatalarını ısıtıp zarar veriyorsun, 30bin km gidecekken 15bin km'de fren balatalarını eline alıyosun. frene basarken farkında olmadan gaza da bastığından durma mesafen uzuyor, dururum sanıp gaza farketmeden bastığın için öndekinin tampona bindiriyorsun vs. vs.

her türlü zararlı, yapmayın.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (10.10.15 13:48:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.