[]

Fotoğraf Makinelerinden Anlayanlara

Yarın Hayyam Pasajı'na gideceğiz ancak fotoğraf makinelerinden hiç anlamıyoruz. Duyduk ki pasajda anlamadığınızı fark ettiklerinde kazıklamaya çalışıyorlarmış. O yüzden buradan fotoğraf makinelerinden anlayan kişilere soruyorum:

-tam profesyonel fotoğraf makinesinde olması gereken özellikler nelerdir? neler sormalıyız?
-makineleri tanımıyoruz, ne neresindedir bilmiyoruz. bunu çaktırmamayı nasıl başarabiliriz? :)
-tam profesyonel makine almamız gerekiyor ama yarı profesyonel makineyi bize tam profesyonel diye kakalayabilirler endişesindeyiz. ikisini tam olarak nasıl ayırt edebiliriz?

teşekkürler.

 
Profesyonel makine alacaksaniz ve buna oracikta, magazada hemen karar verip alacak misiniz? Bence yapmayin.


  • stavro  (09.10.15 22:56:11) 
Ne kadar bütçeniz var, kullanım amacı nedir?

Basit bir bilgi vereyim, Canon'un 600-650-700D serisi giriş serisi, 60D-70D yarı profesyonel, 6D- 5D mark II, 5D mark III, 1DC gibi seriler profesyonel olarak geçer.

Büyük ihtimalle butçenize göre 650D falan alacaksınız bana öyle geldi :) Lens de çok önemli, alabiliyorsanız Tamron 17-50 tavsiye ederim.

Önce internetten forumlardan bolca okuyun, mesela fullframe ve aps-c sensor ve farklılıkları nedir okuyun.
600 serisi ve 60D arasında fotoğraf ve video kalitesi olarak bir fark yok mesela ama butonlar göstergeler bazı kolaylıklar açısından farklılıklar var ve o birini yarı profesyonel birini giriş seviyesi yapıyor.

Kesin olarak söyleyeceğim şey, hemen yarın almayın. Gidin sorun fiyat ve öneri alın. Yapacağınız işi buraya yazın tekrar sorun. Youtube'dan vimeo'dan incelemeler izleyin kafanızda bazı şeyler otursun. Kameraların kullanım videosunu bile bulursunuz eğer istiyorsanız.

Çevrenizden birinden bu makineleri bulup(en azından birini) denemek kurcalamak da almadan önce iyi olur bence. Sorularınız olursa cevaplarım yine ama aramaya da inanın.
  • rodriguez2  (09.10.15 23:02:29) 
Profesyonel makine tabirini kullanırsanız kötü niyetli satıcının kazıklaması kaçınılmaz :) SLR makine denilir bunlara, hepsi profesyonel değildir. Dijital olanlarına da DSLR denilir. rodriguez'in dediği gibi çeşitli kategorilere ayrılmış, buna göre çeşitli kalitelerde fotoğraf ve seçenek sunarlar.

Ne için kullanılacağına bağlı ama fotoğrafçılığa heves varsa, öğrenicem uğraşıcam deniliyorsa yarı profesyonel serilerden gidilmesini öneririm. 600D falan çok iyi sonuçlar vermiyor, insan iyi olmadığını sanıyor heves kırıyor biraz. 5D falan da çok aşırı pahalı, bu işten para kazanmadıkça veya hayatındaki en önemli hobi gibi değerli bir yeri olmadıkça gerekli değil.

flickr.com'da arama kısmına canon 600d falan diye girerseniz o makineyle çekilen fotoğraflar çıkar, tabi photoshopla falan çok daha güzelleştirilmiş de olabilirler exif ve açıklama kısımlarına bakmak lazım ama bu şekilde genel bir karşılaştırma yapabilirsiniz.
  • r_u_h  (09.10.15 23:12:10 ~ 23:13:19) 
Kelepir Canon Eos 550D var 1k shutter sayısı bile olmamıștır. İki çanta (omuz ve askı) hafiza karti vs ile 850 liraya veriyorum. Temiz tertemiz.


  • mahsus mahal  (09.10.15 23:21:14) 
iyice kafam karıştı. o isimler falan ne öyle yahu :) bütçemiz çok yüksek değil evet. bu dönem aldığımız ders için lazım, muhtemelen kullanıp kenara koyacağız, yani öyle çok pahalı bir şeye zaten gerek yok. artık olmadı isim alıp hocaya soracağım, öyle alacağım. teşekkürler.


  • hkt  (09.10.15 23:38:23) 
Bütçe ne bilmiyorum ama Teknoseyir'in ne kadar fotoğraf makinesi incelemesi/sohbeti varsa izlemeden gitme. Alakasız kompaktları bile izle. Kazıklanmayı bırak çok alakasız bir şey alırsın.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (09.10.15 23:39:46) 
ders içinse kirala ya da bulabiliyorsan ödünç al.
markII alıp hiç eline almadıgında bozulan arkadasım gibi olmasın sonunuz 700tl civarı masrafı cıkıstı sadece

  • fasulyek  (10.10.15 11:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.