[]

Yurtdışına çıkarken nakit kontrolü?

Yakın zamanda yurtdışına çıkmam gerekecek, üzerimde 10-15 bin dolar civarı bir para olacak giderken. Havaalanında sorun yaşama gibi bir durumum olabilir mi?(5000 dolara kadar taşınması yasal)

Nakit kontrolü vs. gibi bir uygulamaya denk geleniniz oldu mu?


 
bol cepli şeyler giyin. fazla dikkat çekmemesi lazım. üzerine giyeceğin şeylere de dikkat et ki ötme. metal olmasın yani üzerinde.


  • okanbenbirseybuldum  (09.10.15 15:44:39) 
hayir, cok garip rakamlar cikardigim oldu.

daha kural bastan bir garip, döviz kuruna bakip euroya mi ceviriyorlar vs?

el bagajina yerlestir, cebinde durmasin, bolca cepli olayina gerek yok. cantamda laptop var, fotograf makinesi var, harddisk var. cantamin icinde para olsa ne fark eder olmasa ne fark eder? cantamdan calinir diye düsünmektense, cantam calinirsa diye düsünmek lazim. üzerinde tasimani önermem, ötünce kontrolde bu ne lan diyip cidden havalimani tarihindeki tek kontrolü yasatabilirsin.

cantada ne olup ne bittigi pek umurlarinda degil, bu sekilde cikarttigim cok oldu.
  • wiillii  (09.10.15 15:48:40) 
durdurup soruyorlar pasaport kontrolünden sonra. 10000€'dan fazla para taşıyor musun diye. Macaristan'da durdurdular ve Hollanda'da durdurdular şimdiye kadar aynı sebepten dolayı. Hayır deyince bıraktılar şimdiye kadar ama yalan söylediğinizi anlayabilirler bir ihtimal ve bagajlarınızı arayabilirler.


  • dunden kalmis yemek  (09.10.15 15:52:05) 
20.000 euro çıkarmıştım. Öncesinde de duyuruya sormuştum ama soruyu bulamadım şimdi. Özellikle kontrol edene hiç rastlamadım ama arada soruyorlar, üzerinizde şu kadardan fazla para taşıyor musunuz, çantanızda şu var mı bu var mı diye. Yemleme gibi düşün. Yüzünde tiksinti ve şaşkınlık ifadesini karıştırarak "no" dersen problem olmuyor :D


  • pandispanya  (09.10.15 15:55:59) 
4 5 kere girdim çıktım para soran olmadı. Fakir görünüyorum heralde xd


  • i ve been mistreated  (09.10.15 16:00:09) 
bana da para sormadılar hiç, fakirliğimiz belli oluyor demek ki.


  • cekilmis gayfe  (09.10.15 16:20:22) 
uçakta dağıttıklar kağıtta sormuyorlar mı ?


  • oscar  (10.10.15 01:24:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.