[]

Atina şehiriçi ulaşımı hakkında bilgi sahibi olan?

Selamlar,

Haftasonu bi Atina seyahatim var, şehiriçi ulaşım konusunda metro'da anlamadığım 1-2 şey oldu. Fikir verebilecek olan var mıdır?


 
sor buradan


  • cekilmis gayfe  (09.10.15 15:01:34) 
Havalimanından Syngagma'ya gideceğim. Gidiş dönüş bilet 48 saat geçerliymiş, bunu alacağım. Havalimanında aynı istasyondan banliyö trenleri de kalkıyor demişler. Bu trenleri nasıl ayırt ederim?
2.'si otelim Syntagma'da. O çevrede yemek vs. işleri işin önerisi olan var mıdır? 3 yıl önce gitmiştim, tüm organizasyon şirket tarafından yapıldığı için yer/yön hatırlamıyorum.
3.'sü yine Syntagma çevresinde alışveriş yaptığımız bit pazarı gibi bir yer vardı. Adını falan hatırlamıyorum ama bizdeki bit pazarı gibi bir yerdi. Buraya bir yol tarifi veren olur mu?
  • hadi hadi  (09.10.15 15:21:59) 
havaalanından syntagma otobüsü X96 hat no var. 5 yuro ücretli. gidiş dönüş 48 saat mevzusunu hiç duymadım.

tren var evet ama 2-3 aktarma yapman gerekecek. trene binip bir durakta inip pire yönüne gidip oradan da syntagma metrosuna geçmek gerekecek. otobüs iyidir.

syntagma çevresinde alışveriş yeri çok bit pazarı diye tabir ettiğin yeri tarif edersen yardımcı olmaya çalışırım. syntagma'dan monastiraki'ye inerken ermou caddesi var ünlüdür. ama senin bahsettiğin başka bir yer sanırım. ipucu verirsen buluruz.

yemek konusu ben genelde monastiraki'de thanassi'yi tercih ediyordum. orada souvlaki kebap yiyeceksin. çok güzeldi. bunun haricinde goody's'den hamburger yiyebilirsin. akşam bir tavernaya gidip orada da yemek yiyebilirsin. fiyatları geçirmiyorlar öyle sıkıntı etme. zaten kapıda menü oluyor ona bakıp oturursun olmazsa.
  • cekilmis gayfe  (09.10.15 15:57:57) 
Bit pazarı görüntüsünde, işte el yapımı takıların falan satıldığı bir sokaktı hatırladığım. Eşim oradan aldığım bir takımı çok beğenmişti, benzer birşeyler alayım diyorum. Sağlı sollu küçük dükkanların olduğu bir sokaktı. Plaka'da olabilir. Tren biletini gidiş/dönüş alınca az bi indirim oluyormul dönüş 48 saat içerisindeyse. Ben 1 gece kalacağım, kıbrıs vizesi için gidiyorum. Ertesi gün akşamüzeri tekrar havaalanına gitmem lazım. Tren ile daha rahat giderim diye tren düşünmüştüm.


  • hadi hadi  (09.10.15 17:17:12) 
öyle yerler plaka çevresinde hemen her sokakta var. senin dediğin yerler monastiraki meydanına çıkan sokaklar olabilir. akropol'e doğru giden sokaklarda da var öyle dükkanlar.


  • cekilmis gayfe  (10.10.15 13:25:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.