[]

muhabbet kuşu aç bırakmak

muhabbet kuşlarımı çok serbest bıraktım hiç alışmadılar bana. aç bırakma ve elden besleme yöntemini deneyeceğim ama kıyamıyorum hayvanlara. 1 2 saat aç bıraktıktan sonra hemen yemliyorum. acaba sabah evden çıkarken (saat 9 gibi) yemliklerini çıkarsam akşam (saat 18 gibi) eve gelip elden beslesem zulmetmiş olur muyum hayvancıklara? kuşlar için bu vakit uzun mudur?




 
o kadar uzun aç kalmamaları lazım. ne kadarlıklar yazmamışsınız ama bizimki 1 aylıkken kafeste ayna, oyuncak gibi şeyleri çıkarmıştık. bizimle ilgilensin, daha çabuk konuşsun diye. şimdi o kadar şımarık ki anlatamam.


  • nice tnetennba  (09.10.15 15:53:06) 
O kaar uzun sure ac kalamazlar yazik. Ufakken aldiysaniz alistirmak icin kisa sureli ac birakip elden yem yedirilir ama Kus buyukse huyunu degistirmek zor. Ne yaparsan yap yabaniyse alismaz.


  • nick konusunda kararsizim  (09.10.15 15:56:25) 
muhabbet kuşları benzeri diğer kuşlara göre daha hassas.aç susuz ve ilgisiz bırakınca çabuk hasta olup ölüyorlar.bazıları çabucak bazıları da uzun sürede alışır. korkutmamaya ve evde çok yalnız bırakmamaya özen gösterin.


  • knut hamsun  (09.10.15 16:19:47) 
Tabii ki zulmetmiş olursun. O kadar saat aç bırakılır mı o hayvan?

Aç bırakmanın doğru ve etkili bir seçenek olmadığını düşünmekle birlikte; zaten hayvanın açlıktan mecalini kesip "abi al beni ne yaparsan yap sana teslimim" demesine dayanmıyor yöntem. 2-3 saat süreyle yemliği kafesinden çıkarılır, hayvan "ya midem kazındı iyice, bişeyler olsaydı da yeseydim" der, o sırada da sen avucunda yemle elini kafese sokarsın, hayvan da "aha yem" der, insandan ürkmesine rağmen açlığı ağır basar, el mahkum ele konup yemini yer (sonra da yine kaçar köşeye çekilir).

Mantık, hayvanda "bu adamdan bu elden bana zarar gelmez" algısını oluşturabilmeye dayanıyor, açlıkla cezalandırmaya, aklını başına getirmeye değil. O yüzden de uygulanmaması gerektiği kanısındayım.

Ayrıca uzun süren açlık, hayvanda gerginlik, asabiyet yapar. Eğer sorunlu bir hayvansa hepten kötüye gider durumu. intihara kadar yolu var.

Sırf eğlence için, bir cana bunu yapma. Bırak biraz uzun zaman alsın.
  • plajda baretle dolasan muhendis  (09.10.15 18:38:51) 
Muhabbet veya sultan papağanları için çok uygulanan yanlış bir yöntem bu. Üstelik sizin bahsettiğiniz zaman çok uzun. Bu şekilde elinizden yem yese bile açlıktan ölmemek için yemiş olacak. Bu kuşların evcilleşmesindeki temel kriter size güvenmeleri. Güvenini kazanmak için de emek vermek gerek. Ancak öyle çok sağlam bağlar kurabilirsiniz.


  • miyagi san  (26.10.15 17:08:36) 
hayvan sana alışmak zorunda mı?

hem esir al kafese koy. hem de alışmaya zorla. alışmayınca aç bırak. insan türünün kafası çok ilginç çalışıyor.

azıcık sevgi göster.
  • bigl0rd  (26.10.15 17:14:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.