[]

excel

resimdeki gibi 123456789 yazan bir sürü hücre var altalta. bunların başına 0 eklemem gerekiyor ve daha sonra yanyana olan hücreleri birleştirmem, tek rakam haline getirmem gerekiyor nasıl yaparım? tek bir tane örnek yazdım o şekilde altalta bir sürü numara var.




 
0 ekleme olayını ctrl+h (bul ve değiştir) ile yapabilirsin.. 0'ların görünmesi için hücreleri metin olarak biçimlendirmen gerekir tabi..

edit: hepsinde 123456789 yazıyormuş gibi yazmışsın.. neyse şöyle bir yol var..

sayıların hepsi tek sütundaysa sol tarafına bir sütun ekle, 0 olsun her hücrede, sonra sayıların sağındaki sütunun ilk satırına =A1&B1 formülünü girip aşağı çekip ilk iki sütundan kurtul.. daha kolay yol varsa da ben bilmiyorum..

"&" hücre birleştirme sorununu da çözüyor bu arada.. kolay gelsin..
  • rednoff  (06.10.09 12:47:52 ~ 13:06:42) 
iyi ama altalta değişik rakamlar var tek seferde nasıl bul ve değiştir yapacam ki ?


  • murty  (06.10.09 12:53:00) 
=A1&B1 formülünü önce "0" ile 112345678 rakamını birleştirmek için sonrada birleştirilen rakamı 1234 ile birleştirmek için iki kere kullanırsa sorun çözülür sanıyorum. tabi resimdekine göre konuşuyorum araya bir sütun açıp sadece sıfır koy.

ekleme: denedim gayet güzel oluyormuş :) örnek A Sütunu:1234 B Sütunu: 0 C: "12345678
Şimdi D sütununa =b1&c1 yazarsın aşağı kadar kopyalarsın E sütununa =a1&d1 yazarsın ve aşağı kopyalarsın tüm rakamlar dediğin gibi birleşir kardeşim.
  • pposeidon1  (06.10.09 13:10:58 ~ 13:14:38) 
Gerçi cevap verilmiş ama resimden anladığım yapmak istediğinizin a hücresiyle b hücresinin arasına 0 koyarak birleştirmk ve sonuna da c hücresini eklemek. Eğer sorunuzu doğru anladıysam en basit çözümü şu şekildedir:

Örneğin d1 hücresine yazacağınız formül =A1&0&B1&C1 şeklinde olursa basitçe çözmüş olursunuz. Daha sonra da aşağıya doğru kopyalarsınız.

Bi hatırlatma: sayıların başındaki sıfırların matematiksel olarak değerleri olmadığı için excel çoğu zaman görmezden gelir.
  • 44  (06.10.09 18:49:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.