[]

Koalisyon sorusu

1 Kasımda da benzer bir sonuç çıkarsa AKP+CHP yada AKP+MHP koalisyonu sandalye sayısı bakımından olabilecek.

Ama CHP ile MHP anlaşıp "biz bir blok oluşturuyoruz, koalisyon için akp gelsin bu blokla görüşsün" diyebiliyor mu?

Bu durumda chp'nin yada mhp'nin alacağı bakanlık sayısı 2'li koalisyona göre 1-2 sandalye azalır. Ama akp'nin daha büyük kaybı olur bakanlık sayısı açısından ve daha demokratik bir bakanlar kurulu olur.

imkansız bir durum mu? yoksa sadece chp ile mhp'nin bu konuda anlaşmasına mı bakıyor olay ?

 
teoride yapılabilir, aksi yönde kural yok, pratikte devlet bahçeli yaşadıkça bizi akp'ye mahkum edecek.


  • harzem  (08.10.15 16:02:52 ~ 16:03:04) 
@tolkien

tabii ki o daha akıllıca ama benim sormak istediğim 2 parti 276'yı geçebilse bile ekstradan 1 partiyi alabiliyor mu koalisyona? Teorik olarak alabiliyor o zaman.
  • akatreil  (08.10.15 16:05:34) 
hdp'nin destekleyeceği bir oluşuma girmeyeceğini her zaman söylüyor bahçeli. inşallah tek başına iktidar çıkar ama koalisyon olacaksa da ak partisiz bir koalisyon pratikte çok mümkün görünmüyor. çünkü mhp-chp arasındaki doku uyuşmazlığı ak parti-mhp arasındakinden çok daha fazla. en kuvvetli ihtimal ak parti-mhp koalisyonu bence.


  • animalman  (08.10.15 16:06:48) 
276 yı bulmayan herhangı bı kombınasyon hıc bısey yapamaz. bırını hdp desteklemez desteklese mhp olmaz fln. akp toptan comak kendısı haric. reyız de kımseyle koalısyona yanasmaz.


  • bryan fury  (08.10.15 16:22:29) 
akp tek başına iktidar olmazsa mart'ta tekrar seçim var.


  • [silinmiş]  (08.10.15 16:33:23) 
1 kasımda tek başına iktidar çıkmazsa büyük ihtimalle akp-mhp koalisyonu olacak.


  • raskolnikovv  (08.10.15 16:42:22) 
chp ile mhp anlaşırsa ve akp ile öyle görüşürse, akp de kabul ederse olur. önemli olan partiden ziyade milletvekilidir. yani akp ile chp 276 yı geçiyor diye mhp dışaarıda kalmak zorunda değil, chp ile anlaşıp koalisyona girebilirler ama bayağı zor tabi orası ayrı.


  • elfangor  (08.10.15 16:56:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.