[]

e-kitap okuyucu

merhaba.
işim akademide olduğu için çokça makale ve kitap okumak durumundayım. ipad'im var ama orada uzun uzadıya okuyamıyorum. goodreader indirmiştim. şahane bir uygulama. aynı anda bir çok dosyayı açıyor, işaretleme, sync vs. çok işe yarıyor ama tabletten okumakta zorlanıyorum.
e-kitap okuyucu almak istiyorum ama hangisini almam lazım bilemiyorum. benim için önemli olan hem e-kitap formatı hem pdf formatı açabilmesi sorunsuzca. üzerine not alabilmek, altını çizmek, işaretlemek gibi şeyler. bunları yapabileceğim bir e-kitap okuyucu var mı? yoksa ipad'e talim miyim?
ipad mini 2 bu arada. 16 gb olduğu için yer de sıkıntı oluyor aslına bakılırsa. ama gözlerim daha önemli tabii :)

 
Amazon kindle. Bütçeye göre jenerasyon seçilebilir. Ben de kindle almak istiyorum sizinle benzer sebeplerle. Hatta hangisini alacağım konusunda duyuru açtım.


  • hayde bre  (08.10.15 15:47:57) 
Son modelinde olay degisti mi bilmiyorum ama pdf soz konusu olunca ebook readerlar ise yaramiyordu eskiden.

malum, ebook'lar sayfa duzenine gore sekil aliyor, vs. Bir nevi metin dosyasi. Ama akademik makaleler sabit bir formatta geliyor.

10" ve retina ekranli bir ipad daha iyi is gorebilir gibime geliyor. goodreader marjinleri de cropluyor yanilmiyorsam.

ben 10" samsung note kullaniyorum, kalem kullanabilmek hosuma gidiyor. gerci son ipad'de de artik stylus kullaniliyor (eski dandik stylus'lari kastetmiyorum bu arada), ama biraz tuzlu kacabilir.
  • whoami  (08.10.15 16:09:10 ~ 16:09:38) 
var var da daha pahalilar. cok ideal de degiller.

üzerine not alabilmek, altını çizmek, işaretlemek gibi şeyler diyip sonra e-ink ekran aramak insafsizlik. ipadde kal. iki alete de sahip, ikisini de ciddi ciddi kullanan biri olarak diyorum.

amazon fire su bu derseniz anlarim da bu isteklere kindle diye yanit vermek. oh.
  • wiillii  (08.10.15 16:19:14) 
Kindle, metin highlight ve basit not almayı destekliyor (ingilizce klavye ile).
Kobo da önerilebilir.
Kindle PDF de destekler ama her PDF iyi görünmeyebilir, bu durumda iPad veya bilgisayar kullanırsınız.
PDF'yi metne dönüştürmek de mümkün.
Ben de akademik çalışma yapıyorum ve Kindle'dan memnunum.
  • ertalpius  (08.10.15 17:20:57 ~ 17:21:41) 
pdf'yi metne donusturmek pratiklikten son derece uzak. tablolar var, grafikler var, semboller var, indisler var, fonksiyonlar var, vs. sadece metin bir pdf ise sorun olmaz. onu degistirecegine guvenip kindle vs.'e gecis yapma, yaniltici olur. tamamen pdf'leri net okuyabiliyorsan, oldugu gibi, o zaman sorun yok tabi.


  • whoami  (08.10.15 17:27:54) 
calibro almayınız.


  • mutlusismankedi2015  (08.10.15 17:53:19) 
e-ink candir da pdfte zoomlamak durumundasiniz, zoomlaninca kaydirmak durumundasiniz, zoomlanan bölge sabit, eger column ortasindaysa bir sag bir sol eziyet, response süresi uzun, matematiksel islemler ve sembollere asina degil. var da var.

pdf metin tabanli, secilebilir ise dönüstürmek mümkün. degilse ocr lazim, o da ayri bir iskence. denmis ama bir de bu yönden bilmende yarar var.
  • wiillii  (08.10.15 18:15:12) 
  • seytan ayrintida gizlidir  (08.10.15 18:31:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.