[]

uyku süresini azaltma üzerine tavsiyeler

şu sıralar benim için çok önemli belki de hayatımın geri kalanının tamamen farklı bir şekil alacağı bir sınava çalışıyorum. daha doğrusu yeni başladım. 30-35 gün kadar bir süreye sahibim şu an çalıştığım ve sabah 7:15'de uyanarak işe gittiğim için geceleri çok uykusuzluk çekiyorum ve hafta içi ders çalışmakta zorlanıyorum.

şu an bile esneye esneye yazıyorum bu duyuruyu.

ortalama gece 23:00 gibi uyuyorum bu da yaklaşık 8 saat uyku ediyor(deliksiz bir uyku çekmiyorum yalnız, sık uyanırım) 25 yaşındayım her yerde yazdığına ve bahsedildiğine göre bu uyku bir hayli fazla.(gerçi aksini iddia edenler de var)

ben de bu sürenin fazla olduğunu düşünüyorum özellikle ders çalışmak için ciddi anlamda zamana ihtiyacım var.

ne dersiniz nasıl düşürürüm bu süreyi? çaya, kahveye mi abanayım? takviye bir şeyler mi alayım?

tavsiyeleriniz benim için çok önemli, teşekkür ederim.

 
8 saat ideal bir uyku süresi. Bu süreden az uyuyup "Ben 6 saat uyuyorum yetiyor bana yea" diyenler genelde öğleden sonra 2/3 gibi mala bağlıyorlar. Ben tavsiye etmem süreyi düşürmeni genel anlamda ama geçici bir süre içinse eğer kafeinden başka çözüm yok gibi geliyor bana. Bir ara Vivarin vardı o da iş görür ama hala var mı bilmiyorum. Olmadı elma ye. O da iyi uyku açar.


  • angelus  (07.10.15 23:30:01) 
akşam az ye ve hamurlu yiyecekleri azalt.


  • 1adam  (07.10.15 23:31:45) 
Hayarinin geri kalanini degistirebilecek bir sinava hazirlaniyorsan uyku suresini azaltmaya calisma sakin derim.

Uyku kaliteni artirmaya bak sureyi kisaltmaktan ziyade. Uyku kaliteli olursa suresi de kisalacaktir. 9 saat uyuyup aptal gibi oldugumu da bilirim, 6,5 saat uyuyup zimba gibi kalktigimi da. Bir yetiskinin ortalama gunluk uyku ihtiyaci 7-8 saat, bunun altina dusersen beynin ve bedenin verimsiz calisir. Hafizan zayiflar, analama kabiliyetin duser, dikkat kabiliyetin azalir ve daha bir suru sey. Calisacak daha uzun zamanin olur ama verimli calisamazsin.

Uyku bastigi anda yatip deliksiz uyumaya bak. Yatmaya yakin yemek yemezsen ve uyku bastiginda tv, bilgisayar vs her seyi birakip yataga gecersen kaliteli ve deliksiz uyku uyuma ihtimalini biraz arttirirsin.
Uykulu halden kurtulmak icin caya kahveye abanmani hic tavsiye etmem. Eger ders calisacaksan ozellikle uykuna dikkat etmeni oneririm aksine.
  • stavro  (07.10.15 23:40:55) 
çok fazlı uyku sistemlerine bak
everyman yapılabilir

  • fasulyek  (08.10.15 00:22:03) 
8saatten az uyuma denildiği gibi bir hayli fazla falan değil. sonra dersleri anlamazsın, mala bağlarsın.
uyku kaliteni arttır+1

  • sta  (08.10.15 00:41:02) 
Dort saat kadar uyuyorum. Gun icinde hic de mala baglamiyorum. Kisiden kisiye degisen bir sey bu. Vaktiniz de pek azmis bu durumda uykunuz geldikce mumkun oldugu kadar ilik dus alin. Sicak su ile yikanmayin yani. Biyolojik saat ve uyku ihtiyacim bu kadar degildi ama stress buyuk bir etken sayilabilir.


  • rubiks cube  (08.10.15 00:52:09) 
8 saat yeterli . 11 de uyuyorsan 7 de kalkıyorsan uyuma saatinde düzenki fena sayılmaz. sorun kafada fazla taglama kgeçer


  • zlatanibrahimovic11  (08.10.15 02:05:34) 
Hocam kolay gelsin size, uyku ihtiyacı kişiden kişiye değişir dendiği gibi, bazıları sabah erkenden uyanabilir, bazıları için bu çok zordur mesela ama onlar da gece uyumak bilmez. morning type falan deniyor erken uyananlara hatta. ben diyorum ki uykunuzdan kısabilirsiniz, bence 8 saat hem yeterli hem fazla. önemli bir sınava çalışırken ben de düzenimi değiştirmiştim, napalım buna zorlanıyoruz. uykunuz gelince yemek yiyebilirsiniz hocam, beni uyandırıuor bu taktik sanırım metabolizma uyanıyor. normalde 9dan sonra bir şey yemem ben, herhalde saati şaşırtıyorum bedenime. bir de enerji hapları var pharmaton mu ne, onları araştırabilirsiniz.


  • fancy pants  (08.10.15 09:20:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.