[]

Yağmurda ortaya çıkan şemsiye satıcıları

Bugün taksimde yağmura yakalandım. Bir 10-15 dk kenarda dikilip azalmasını bekledim. Dikilmeye başlamışken bir şemsiyeci hemen gelip tezgahı kurdu. Durduğum süre boyunca 15 tane şemsiye sattı.

Üstelik 7 liraya. Yabancı bir çift 5 lira var sadece üzerimizde dedi. Satmadı. Çift bir süre dikildikten sonra verip almak zorunda kaldı.

Böyle uzaktan bakınca çok kıyak bir iş gibi gözüktü. O şemsiyelerin maliyeti fazla durmuyor. Olay işlek cadde + yağmuru yakalamak.

Sizce de öyle değil mi? 7x15= 105 lira iyi para

 
o semsiyeler made in china ve o kadar ucuza geliyor ki. istanbulda kimse ac kalmaz derler ya o jesap iste. adamlar dogru yerde dogru zamanda bulunuyirlar. aslinda cok stratejik bir duruslari var:) mis gibi para


  • exlibris  (07.10.15 23:01:20) 
  • fortisvita  (07.10.15 23:19:49) 
hayret kimse o işin mafyası var yazmamış yok mu yoksa ben de satayım


  • 000000  (08.10.15 01:11:48) 
mafya+1.

ciddiyim. bir de adamlar nasil nereye konuslaniyorlar bilmiyorum ama yagmur yagar yagmaz yerden bitiyorlar. acayip bir sey.

ama genel olarak bu tarz isleri öyle random girerek yapamazsiniz. otopark, dilencilik vs vs vs
  • wiillii  (08.10.15 11:03:02) 
iş yerim sultanahmet'de, burda gariban bir cocuk var, bir handa haftada 1 gün hanı yıkamak karşılıgında kalıyor, boyacılık yapıyor çevrede kalan zamanlarda, fazla uzaklasmiyor handan. nuruosmaniye civarı takılıyor. bulutlar toplaştıgı gibi hana gidip aliyor semsiyelerini cıkıp bekliyor ardından. şemsiyeleri tahtakale'den 3 liraya alıyor. böyleyken böyle. öyle mafyatik bi ortam yok, yapan adamlar oralarda takılan gencler işte.

asıl tokatlama olayını balat tarafindan gelen boyacı şoparlar yapıyor. sultanahmet\cagaloglu\nuruosmaniye civarinda kucucuk boya sandıklariyla gezer halde boyacılar görürsünüz. yerli adama demez onlar asla boyayalim mi abi diye, tenhada yürüyen turist gordukleri anda bir iki adım önlerine gecip dalgın bi sekilde yurur ve boya fircalarini yere dusururler. turist kibar ya, fırcanı dusurdun diyip uyarır şoparı, şopar da ''oo abim veri tenk yu, ver boyayim ayakkabini benden olsun'' der ve fircalar turistin ayakkabisini. işlem bitince hani parası der, 20-50 ne tokatlarsa artık. tenhada olduklari icin turist tırsar, ödemeyi yapar.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (08.10.15 11:12:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.