[]

valiz ve şemsiye

ne tür valiz alıyım? havayolu ile seyehat yapılacak çoğunlukla. genelde iki türlü modeller var, biri iskelet üzerine kumaş kaplı olan, diğeri sert plastik olan. marka ve mağaza tavsiyesine açığım.

www.markafoni.com

www.markafoni.com

bir de şemsiye almam lazım. geçen sefer ykmden aldım, 5 yıl filan götürdü heralde. yine öyle kaliteli bir şey alıyım diyorum. ykmye gittim ama pierre cardin vardı hep, onlara da 100 lira vermek istemedim açıçası, sırf marka adına o kadar para vermek istemiyorum.

 
krem peynir +1 -1
Şemsiye geçmişimle ilgili bir brifinge hazır olun.
Bir tane Celal Birsen almıştım, onu 5-6 yıl kullandım. Sonra Benetton'dan baston şemsiye aldım. Onu 2 yıl kullandım ve 2. yıl metrobüste unuttum galiba, kaybettim. Peşinden tekrar Celal Birsen aradım ve Unkapanı'ndaki kendi mağazalarına gittim ama kendi mağazasında bile 10-15 şemsiye kalmıştı. Modellerden birini aldım, ikinci yağmurda gidiverdi. O zaman bana söylendiğine göre Celal Birsen artık büyük cafe şemsiyesi gibi işlerde liderlik peşindeymiş, sıradan şemsiye pazarından yavaş yavaş çekiliyormuş diyorlardı o zaman. Gerçi hala çekilmedi ama o şemsiye ile sağlam hayal kırıklığı yaşadım. Ben de "Benetton'un sağlam şemsiyesinden alayım bari" dedim ama baston yokmuş, o küçük şemsiyeler de yine diğer Celal Birsen gibi dayanmadı. Sonra Benetton'un bastonunu aldım, o dayandı ve dayanıyor. Öyle sağlam ki, rüzgarlı yağmurlarda dönmüyor ama resmen yamaç paraşütü yapar rüzgar doluyor içi. Yalnız onun da şöyle bir sorunu var, valize sığmıyor. Çapraz koysam bile girmiyor.

Valiz olarak bu marka değil ama kumaş olandan 5 yıldır kullanıyorum, sürekli de bir yerlere gittiğimden sağlamlığını ispatladı. Bu sene sertini de aldım, o da güzel. Şöyle bir sıkıntı var sert olanda, biraz ağır olabiliyor ve koyacağın ağırlıktan yiyor uçakla gidilecekse. Yine de kumaş olanından sağlamdır. Gerçi ben kumaşından da memnunum.
  • aychovsky  (07.10.15 17:43:12 ~ 17:44:16) 
beylikdüzü, outlet, cantas, ailemde herkesin bavulu burdan. benim ufak kabin bagajim da bavulum da burdan. fiyati nispeten uygun, kaliteli, ürünlerinin arkasindalar. seneler oldu alali sapi yamuldu dedim bu ne is, verin iki gün sonra geri alirsiniz ücretsiz yaptiriyoruz dediler. bu sekilde tekerlek vs tamir ettirdim, iki kere sap degistirdim. fermuarlarda sorun cikmadi. baska sorun yasamadim. 4 tekerlekli olmasi havalimani vs gibi düzgün zeminli yerlerde cok kolaylik sagliyor.

pierre cardinin samsonitein vs bavullari da var arkadaslarimdan gördügüm, pek fark yaratmiyor icinde kirilacak esya tasimiyorsan sürekli. hardcasein kendisi tutuyor zaten 3 kilo en az. sen bilirsin tabi.

edit:bu sap degisimi ve tekerin bükülmesi tamamen benim hayvanligim. yoksa ürünün 100 kilo tasiyacagim diye bir iddiasi yok. hani niye bu kadar cok sorun cikarmis demeyin, benim hatamdilar.

edit 2: senelerdir cam sise kirilabilecek hassas sey kumas bavulla tasidim, dogru yerlestirilirse sikinti yasama ihtimalin yok. ama hardcaselerde iki materyal var, biri tamamen sert, pvc türevi, digeri kaucuk gibi, esnek. sertin kirilip catlama ihtimali var dediler, catlayanina denk gelmedim ama dogrudur. diger esnek malzemede ise evet, kenarlar tas gibi saglam ama özellikle yanlar, fermuarli bölge, darbeyi emebilecek gücte degil. kumastan daha güclü ve saglam olduklarini düsünmüyorum.
  • wiillii  (07.10.15 17:52:53 ~ 17:57:00) 
Şemsiyeler çok kaybolur, onu da hesaba katın.


  • otonom  (07.10.15 18:51:26) 
colins'ten yarı otomatik şemsiye almıştım, 32 liraya. 6. senem ve hala sapasağlam kullanıyorum. sürekli de yanımda taşırım, en küçük bir çiselemede bile açarım.


  • fabr  (08.10.15 12:15:50 ~ 12:18:00) 
şemsiye tchibo
valiz samsonite

  • kakao  (08.10.15 12:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.