[]

tek kişilik yemek yapmak

aslında sorum şu işten gelince uğraşmamak adına pazar gününden hazırlayıp iki gün sonrasında tüketebileceğim yemekler neler olabilir? teşekkürler.




 
tavuk bir defa pişince kolay kolay bozulmaz. sebzeleri garnitür yap, buharda sebze iyi gider. porsiyonlara ayır. 4-5 gün sonra bile yenir.

pilav türü şeyler uzun vadeli olmuyor. mercimek vb yemekleri seversen onlar da güzel. kızartmalar da dayanır, patates hariç. biber patlıcan falan.
  • kargn  (07.10.15 16:46:17) 
derin donrucuda hemen her tür yemeği bu şekilde muhafaza edip yiyebilirsin. misal köfte yap, at buzluğa.. zamanı gelince çıkar, ısıt ye..


  • reso aga  (07.10.15 16:49:17) 
Ben pazarları yapıyorum, cumaya kadar hemen her yemek dayanıyor. Sadece kısır gibi içinde çiğ domates olan şeyler bozuluyor. Mantar ve haşlanmış patates olan şeyler çabuk bozuluyor.

kargn'a çok katılıyorum ama tavuk konusunda çok şaşırdım, çünkü benim dolapta tavuk en çabuk bozulan şeylerden biri, yine de iki, üç gün rahat dayanır. Şu an 8 günlük mercimeği yedim örneğin, besin değeri azalmıştır ama mis gibiydi. Baklagiller bol dayanıyor, köfte ve et türevlerini önceden pişirip dolaba koyarsan onlar da dayanır birkaç gün.
  • aychovsky  (07.10.15 16:51:53) 
tam dediğin gibi yaptığım çok oluyor pazar günleri. Kurufasulye-nohut gibi yemekler 3 gün gidiyor buzdolabında bekletince. Kavurma falan yaparsam daha uzun süre dayanıyor. Tavuk-hindi falan da pazar günü yapıp pzt. salı günleri de tükettiğim olmuştur, bozulmuyor.


  • candanag  (07.10.15 16:52:23) 
tavuğu ben sossuz kremasız yapıyorum, genelde göğüs oluyor zaten. uzun süre dayanıyorsa muhtemelen ondandır. yemek piştikten sonra üstü açık beklerse bakteri ve mantarlar için petri kabına dönüşür, pişmiş yemek 30lu derecelere indiğinde kapağını çok açık tutmamak lazım, saklama kaplarına paylaştırıp doğrudan buzluğa. ben çoğu yemek için, pilav için falan bile düdüklü tencere kulanıyorum, sıcaklık+basınç mikrobu daha iyi kırıyor tabii.


  • kargn  (07.10.15 17:04:43) 
sebzeli-zeytinyağlı yemekleri iki üç gün tüketiyoruz biz. barbunya, taze fasulye, semizotu vb. etsiz olmak kaydıyla tabii.


  • nice tnetennba  (07.10.15 17:12:11) 
Zeytinyağlılar.. Barbunya, fasulye yap ohh misler gibi dayanır.



nice tnetennba da demiş D +1
  • lcha  (07.10.15 17:46:52 ~ 17:47:23) 
krempeynir+1 ben de bezeyle barbunya nhut vb haşlayıp buzluğa atıyorum. akşam çıkarım sıcak suda çözüp yada mikrodalgada hemen ocağa kokuyorum bezelye barbnya on nohut düdüklüde on dk da hazır o esnada üstümü değişi salata yapıyorum . haşlayıp küçk küçük poşetlerkle dolaba koymak çok önemli .


  • gulsum  (07.10.15 18:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.