[]

wd 1 tb harici disk

selamlar,

mavi bilgisayar'ın babalar günü kampanyasının gazına gelip aldığım wd 1 tb elements harici diskim, perşembe gecesi yaşanan elektrik kesintisinin ardından hakk'ın rahmetine kavuştu sanırım. normalde adaptör takıldığı an bıcırdamaya ve çalışmaya başlıyordu, şimdi sesi ve de soluğu çıkmıyor. bilmeyenler için belirteyim, mavi bilgisayar topu dikti. o da benim aleti alışımın iki gün sonrasına denk geliyor.

konuyla ilgili türkiye'deki wd distribütörlerini buldum (3 tane var imiş: logosoft, asbis ve index), her üçüne de konuyu açıklayan bir mail yazdım. yalnızca sağ olsun asbis'ten yanıt geldi. ürünün seri numarasını istediler, onlara ait olmadığını söylediler. diğer ikisinden ses yok. bugün de şikayetvar.com'da logosoft hakkında hiç hoş olmayan şeyler okudum.

neyse, yeterince uzattım. özetle, ne yapabilirim? aleti aldığım dükkan kapandı, distribütörler yanıt vermiyor. bu esnada merakıma yenik düşüp ucundaki kapağı çıkarmış bulundum. garanti bandı, kapağı yeniden takarken gözüme takıldı. halt ettim, farkındayım.

şu an derdim tamamen alete ne olduğunu anlamak. ama bilen bilir, hard diskin teknik servise verilmesi demek genelde "ohoo, hard disk s.çmış, 3 milyon doları 24 saat içinde getirmezseniz kurtarmayız içindekileri" benzeri bi' cümle işitmek olduğu için tek ihtiyacım olan güvenilir bir teknik servis. garantiden falan geçtim (garanti bandını yırtmamış olsam bile geçtim yani), sadece ne olduğunu anlayayım yeter. elektrikle ilgili bir sorunsa, ne bileyim adaptörden veya hard diske bağlantıyı sağlayan parçadan bir sorun varsa parası neyse vereyim halledeyim.

özetle diye başladığım paragrafla birlikte 3. paragrafa başladığım için utanıyorum ama derdimi kısaca anlatamadım, kusura bakmayın. her yerde olur ama tercihen ankara'da, bu derdime derman olabilecek, sorunu çöz(e)mese bile ne olduğunu anlayacak, önerebileceğiniz güvenilir -örneğin bir sözlük yazarı- bir teknik insan var m'ola?

bonus olarak da logosoft'un ve index'in allah belasını versin mi?

bana 1 bit bilgi verenin kırk yıl kölesi olurum.

sevgiler efen'im..

 
benden iyi haber . elektrik gidip gelmesi ise tamir edilen yere parasını ödüyorsunuz tamir eden yer bir belge veeriyor bu cihaz elektrik dalgalanması vesilesiyle bozulmuştur diye ve bi tedaş paranızı ödüyor.
logosoftla index in versin bence.
ama harddisk tamiri bilirsiniz ki zordur. biraz masraflı olabilir belki de kolay gelsin
  • dieselsingle2  (06.10.09 02:10:04) 
2 kere 1 metreden yere düşen wd(2,5" elements)ime bir şey olmadı. içinde verin yoksa kendini üzdüğüne yazık. aç parçala, dekoratif amaçlarla kullan. yada,

tüketici hakem heyetine git direk, elinde faturan ve garanti kartın var sonuçta...

ben bir elektronik parça alırken verdiğim parayı, aldığım hizmete sayıyorum.
  • togi  (06.10.09 02:25:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.