[]

ilk kez chp'yi samimi buluyorum

Bunca sene Chp'den adeta nefret ederdim. Beni buradan da bilen bilir. Kati bir milliyetciyim ve oyumun adresi MHP'dir.

Hayatimda ilk defa CHP daha samimi bir sekilde karsima cikiyor diye dusunuyorum. Nasil okdu bilmiyorum.

Birkac endisem var. Bu saatten sonra, diyelim ki CHP tek basina iktidar oldu; esimin basortusuyle kamu kurumunda calismasina, ibadetime, giyim tarzimiza, yasam tarzimiza mudahale okur mu? Ya da tioki su an Akp'lilerin yaptigi gibi, destekledigi partinin iktidar olmasindan guc alan halkin belli basli jesimi munferiden de olsa yasam tarzimiza mudahale eder mi?

Ozellikle egitimle alakaki CHP'nin yaklasimini begenmeye basladim. Bu gelip gecici bir imaj olabilir mi CHP icin?

 
milliyetçi (ve nazarımda kafatasçı) bir hareketi desteklerken milliyetçilerin başkalarının yaşam alanlarına yaptığı saldırıları düşünmeyen birinin şimdi chp'nin kendi yaşam alanına olabilecek muhtemel saldırıları sorgulaması ilginç geldi bana.

yine de soruna cevap vereyim: hiçbir partiye tam güvenemezsin. güvenmeyeceksin. bütün partiler belirli ideolojileri ve çıkarları olan topluluklardır ve kendi ideolojilerini eninde sonunda mümkün mertebe uygulayacaklardır. ideoloji söz konusu olunca, ideoloji ne olursa olsun mutlaka karşı çıkanları oluyor. bu hep böyle olmuştur ve olacaktır. yani sakalına, ibadetine karışmayabilirler ama canını sıkan başka uygulamaları olabilir.
  • lesmiserables  (07.10.15 01:39:08 ~ 01:39:47) 
@les; cevap icin tesekkurler. Hicbir zaman kimsenin yasam tarziyka ilgilenmedim. Kafatasci degil, milliyetciyim. Kimseyi baskiyla kendim gibi yapamayacagim icin her zaman olumsiz buldum bu hareketleri de.


  • evrenos gazi  (07.10.15 01:41:23) 
@evrenos gazi

elbette, şahsa yönelik söylemiyorum bunları. ancak siyasi parti tutan kişilerin siyaset bilgileri olsa biraz güzel olur. bizim burada da çok var ak partili olup da milletin içkisine, sevgilisine, çocuğuna karışmayan ama parti öyle demiyor. "bu benim dediğim gibi olacak kardeşim" diyor.

parti nazarında konuşuyorum. herkes senin gibi düşünse zaten derdimiz de kalmaz, partilere ihtiyacımız da.
  • lesmiserables  (07.10.15 01:46:17) 
chp iktidar olursa kuran iptal oluyormuş, arkadaşlar söyledi.


  • loser blueser  (07.10.15 01:46:40) 
ramazanda ağzınıza yüzünüze itfaiye hortumuyla votka sıkarlar. chp yanlış tercih. oyuna gelme türkiye


  • dinsiz adam  (07.10.15 01:49:17 ~ 01:56:27) 
bu saatten sonra hesap sorabileceğimiz insanları seçmemiz gerekiyor.
bakın bu çok önemli. 13 yılda öyle bir çıkar ağı yarattılar ki hiçbir keyfi uygulamanın hesabını soramıyoruz. Bu yapıyı kırmadan bu ülkenin aydınlık bir geleceğe çıkışı mümkün değil. a partisi b partisi farketmez, kim gelirse gelsin hesap vereceğini biliyorsa sadece kendi çıkarı ya da sadece kendi ideolojisi odaklı iş yapmayı göze alamayacaktır. çünkü toplumsal bir uzlaşı ürünü olarak çok hassas dengeler gözetmesi gerektiğini bilecektir. çünkü tek başlı bir yapıyla mücadele sonrasında farklı görüşlerin uzlaştığı bir zemin ve demokratik bir düzene geçiş ancak böyle gerçekleşebilir. chp'nin geriye dönüşü yok, başka şansı yok.

  • sibertenik  (07.10.15 01:50:49) 
eğer ülkeyi seviyorsan mhp'ye oy vermemelisin bence. adamlar ülkenin çıkarı için hiçbişi yapmıyorlar. böyle milliyetçilik olmaz.
ülkesini seven insan ne akpye ne mhpye oy verir şu durumda. en mantıklı tercih chp gözüküyor bence.

  • sta  (07.10.15 02:31:06) 
ne CHP ne AKP ne MHP. hepsi aynı şeyin laciverti. müdahale olur bence güçlenme fırsatı elde etseler. zaten çoğu AKP'li de bu sebepten oy vermeye devam ediyo desteklemeseler de; gelen gideni aratır, daha iyisi mi var napalım düşüncelerine sahipler ve haksız da değiller. bu ülkede kim gelse başa benzer yolsuzluklar, benzer insanlar olucak. CHP de asslaa oy vermem dediklerimden.


  • sayns  (07.10.15 06:04:31) 
ben de mhp'ye veriyordum ancak bu seçimde chp'yi destekleme kararı aldım. şansı hak ediyorlar.
ayrıca başörtüsüyle kamuda çalışmanın çok çok büyük bir tehlike içermediği görülmüş oldu. chp de toplumda infial yaratmamak adına böyle bir hamleye başvurmaz.

  • tekilasisesi  (07.10.15 07:10:55 ~ 07:11:49) 
bence ulusalcı tayfa chp'den büyük oranda temizlendi. bu saatten sonra kimse başörtüsüne karışmaz. chp de bunu anladı nihayet.


  • merhum  (07.10.15 08:05:32 ~ 08:05:50) 
CHP içindeki Nur Serter kafasında tipler -çankaya teyzesi laikçiler yok mu elbette var. Ancak bence oldukça azaldılar. Yeni nesilde zaten böyle tipler istisnai derecede az .işin tuhafı eski nesildeki bu kafalardaki teyzeler genelde kendilerine sorsan sünni müslümandı, ananeleri de başörtülüydü -kendi deyimleriyle- ama kafa buydu (din ve tüm yaşam onların tarif ettiği şekilde yaşanmalıydı- aslında bunun Tayyip kafasından ne farkı var bilmiyorum) şimdiki ekipte sorsan ateistim diyecek ya da dinle aram yok diyecek beyaz türk genç daha çok ama kafaları yukarıdakiler gibi değil, kimsenin başörtüsüyle uğraşmazlar. Bir de Kemal Kılıçdaroğlu o eski ekiple barışık değil.

şöyle anlatayım CHP'de danışman filan olan arkadaşlarım var, başkanın yakından çalıştığı insanları kısmen tanıyorum, geneli için bakıldığında onlara göre cumaya giden adam bile "ooo çok muhafazakar" :P geneli camiye ömründe gitmemiş, yurtdışında okumuş, gezen eden bir kültürden tipler (la ben de yurtdışında okumuş bi tipim kimseyi dışlama amacı gütmüyor, genelleyerek konuşuyorum, ama dine bakış açım farklı, ben defolu da olsa müslümanım). Böyle bir ekip var, bi de teşkilatta, milletvekillerinde vs. halkla birebir iç içe bir ekip de var ve Kılıçdaroğlu onlarla da çok barışık. Toparlarsak hepsini, bişey dayatacak, bi müdahaleyi düşünecek insanlar mı, değiller. Ha bir de tanıdığım tüm sendikacıların taaaa...her partide arsız da menfaatçi de çok, burada yaşam/din müdahale zihniyeti gibi şeylerden bahsediyoruz diye oraları kurcalamadım.

Partideki 3-5-10 kişiden daha önemlisi peki ya seçmen? Benim dedem CHP delegesiydi, ailem senelerdir CHP seçmeni (hem de xxx ovası bozkurt yuvası denilen bir memlekette, tüm sülale hep sağ seçmen iken, kısacası ben aile olarak bakarsak sağ seçmen içinde büyümüş sol seçmenim) benim etrafımdaki sol seçmenler, belki memleket etkisiyle (annem babam dahil) abdestli, namazlı, örtülü, inan senden daha müslüman insanlar (duyurucuyu tanıyorum) benim bakış açımla ne BBPli ne MHPli, ne milli gençlik çizgisinden gelerek AKPli hatta ve hatta ne de türlü tarikat ve cemaatlerde yetişmiş (onların da envai çeşidini gördüm ve geneli siyasallaşmış oldukları için bu cümleye kattım) insanlar, müslüman/dindar CHP seçmeninden daha düzgün müslüman değil hatta bizimkiler üstüne bi de milliyetçi, kavmiyetçi :P. (aslında tanıdığım en has müslümanların da politik hiç bi tavrı yok) Kast ettiğim şey Allah katındaki müslümanlık değil zaten tam olarak -haddimi bilirim-, müslüman "ahlakında" olmak, işin sana bana bakan yönü. kimseye bir zararı olmaz. Kimseye bişey dayatmazlar, müdahale etmezler, çalışkanlık dürüstlük gibi bir hasletleri ve sayamayacağım erdemleri vardır. ve zaten memlekette sol iktidara gelmez, gelse de bu 1-2 seçimle olmaz. iktidar sarhoşu olurlar mı sorusu için erken, olmaları sağ seçmene göre bence daha uzak ihtimal. daha doğrusu : öyle bir trend olursa, bizim kararsız hatta güya sağcı seçmen bu sefer gider sola oy verir, en azılı solcu olur, sonra da kudurur :/ beni beğenmez. Şaka yapıyorum :) sağ-sol mu kaldı zaten, evet. (yazar burada keşke gerçekten sol dinamikler kazanılsa demek istiyor)

tekrar başa döneceğim belki ama bu ülkenin insanının her türlü yobazı çok beter. Muhafazakar/kemalist/militarist "korkunçlu" zihniyetin artık CHP içinde bir tabanı olmadığına inanıyorum. En fazla 1-2 seçim daha oy kullanırlar (gerçi uzun yaşıyorlar da) neyse 3 seçim daha kullansınlar, ölür biter giderler. Esas diğer parti tabanlarının yobazlarını ne yapacaz onu bilmiyorum.

ha bunu da bir CHP /sol (sol?) güzellemesi gibi kimse algılamasın rica ederim. CHP çok umurumda mı, valla değil, memleket umrumda.
  • niye ama  (07.10.15 08:19:44) 
Tayyip'in baskıcı tutumunun sebebi şeriat hayaliyle yanıp tutuşması değildi. Yapılan yolsuzluklar, koyulan ağır vergiler, yaşanan adaletsizliklerin maskelenmesi için millete konuşacak, kafa göz yaracak başka kavga malzemeleri vermesi gerekiyordu. Kutuplaşan toplumun bir birini dinleme ihtimali de kalmıyordu zaten. O da bunun için ne gerekiyorsa yaptı. İnsanlar ekonomi değil kız-erkek kalınan evleri konuştu.

Yani, bir gün CHP iktidar olur da, yine yolsuzluklar, adam kayırmalar ayyuka çıkarsa; benzer senaryoların aynada aksini görebilirsin. Neticede CHP de bu ülkenin partisi. Hiçbir siyasi de melek değil. Biz de boktan bir milletiz artık. CHP seçmeninin de, AKP seçmeninin de içinde kafi miktarda karşı tarafa edilecek zulümden keyif alacak adam var. Türban konusu açılınca içindeki namus kompleksini kusanlara bak, anlarsın.

Ondan kimseye güvenme. Benim oy vermedeki tek kriterim, kimsenin ÇOK güçlenmemesi. Herkese de tavsiye ederim.
  • arnold schwarzeneger  (07.10.15 09:15:22) 
genel başkan yardımcısı sezgin tanrıkulu olan bir partiye, milliyetçi olduğunu iddia eden biri olarak oy vereceksen.... sen bilirsin türkiye!


  • teknikekip  (07.10.15 09:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.