CHP içindeki Nur Serter kafasında tipler -çankaya teyzesi laikçiler yok mu elbette var. Ancak bence oldukça azaldılar. Yeni nesilde zaten böyle tipler istisnai derecede az .işin tuhafı eski nesildeki bu kafalardaki teyzeler genelde kendilerine sorsan sünni müslümandı, ananeleri de başörtülüydü -kendi deyimleriyle- ama kafa buydu (din ve tüm yaşam onların tarif ettiği şekilde yaşanmalıydı- aslında bunun Tayyip kafasından ne farkı var bilmiyorum) şimdiki ekipte sorsan ateistim diyecek ya da dinle aram yok diyecek beyaz türk genç daha çok ama kafaları yukarıdakiler gibi değil, kimsenin başörtüsüyle uğraşmazlar. Bir de Kemal Kılıçdaroğlu o eski ekiple barışık değil.
şöyle anlatayım CHP'de danışman filan olan arkadaşlarım var, başkanın yakından çalıştığı insanları kısmen tanıyorum, geneli için bakıldığında onlara göre cumaya giden adam bile "ooo çok muhafazakar" :P geneli camiye ömründe gitmemiş, yurtdışında okumuş, gezen eden bir kültürden tipler (la ben de yurtdışında okumuş bi tipim kimseyi dışlama amacı gütmüyor, genelleyerek konuşuyorum, ama dine bakış açım farklı, ben defolu da olsa müslümanım). Böyle bir ekip var, bi de teşkilatta, milletvekillerinde vs. halkla birebir iç içe bir ekip de var ve Kılıçdaroğlu onlarla da çok barışık. Toparlarsak hepsini, bişey dayatacak, bi müdahaleyi düşünecek insanlar mı, değiller. Ha bir de tanıdığım tüm sendikacıların taaaa...her partide arsız da menfaatçi de çok, burada yaşam/din müdahale zihniyeti gibi şeylerden bahsediyoruz diye oraları kurcalamadım.
Partideki 3-5-10 kişiden daha önemlisi peki ya seçmen? Benim dedem CHP delegesiydi, ailem senelerdir CHP seçmeni (hem de xxx ovası bozkurt yuvası denilen bir memlekette, tüm sülale hep sağ seçmen iken, kısacası ben aile olarak bakarsak sağ seçmen içinde büyümüş sol seçmenim) benim etrafımdaki sol seçmenler, belki memleket etkisiyle (annem babam dahil) abdestli, namazlı, örtülü, inan senden daha müslüman insanlar (duyurucuyu tanıyorum) benim bakış açımla ne BBPli ne MHPli, ne milli gençlik çizgisinden gelerek AKPli hatta ve hatta ne de türlü tarikat ve cemaatlerde yetişmiş (onların da envai çeşidini gördüm ve geneli siyasallaşmış oldukları için bu cümleye kattım) insanlar, müslüman/dindar CHP seçmeninden daha düzgün müslüman değil hatta bizimkiler üstüne bi de milliyetçi, kavmiyetçi :P. (aslında tanıdığım en has müslümanların da politik hiç bi tavrı yok) Kast ettiğim şey Allah katındaki müslümanlık değil zaten tam olarak -haddimi bilirim-, müslüman "ahlakında" olmak, işin sana bana bakan yönü. kimseye bir zararı olmaz. Kimseye bişey dayatmazlar, müdahale etmezler, çalışkanlık dürüstlük gibi bir hasletleri ve sayamayacağım erdemleri vardır. ve zaten memlekette sol iktidara gelmez, gelse de bu 1-2 seçimle olmaz. iktidar sarhoşu olurlar mı sorusu için erken, olmaları sağ seçmene göre bence daha uzak ihtimal. daha doğrusu : öyle bir trend olursa, bizim kararsız hatta güya sağcı seçmen bu sefer gider sola oy verir, en azılı solcu olur, sonra da kudurur :/ beni beğenmez. Şaka yapıyorum :) sağ-sol mu kaldı zaten, evet. (yazar burada keşke gerçekten sol dinamikler kazanılsa demek istiyor)
tekrar başa döneceğim belki ama bu ülkenin insanının her türlü yobazı çok beter. Muhafazakar/kemalist/militarist "korkunçlu" zihniyetin artık CHP içinde bir tabanı olmadığına inanıyorum. En fazla 1-2 seçim daha oy kullanırlar (gerçi uzun yaşıyorlar da) neyse 3 seçim daha kullansınlar, ölür biter giderler. Esas diğer parti tabanlarının yobazlarını ne yapacaz onu bilmiyorum.
ha bunu da bir CHP /sol (sol?) güzellemesi gibi kimse algılamasın rica ederim. CHP çok umurumda mı, valla değil, memleket umrumda.
0