[]

Neden asik suratli poz verilir ki?

Asiri sacma geliyor bu bana. Mantikli bir neden bulamadim, o yuzden soruyorum bir aciklamasi var mi diye.

i.milliyet.com.tr
Mesela bu resim bu adamin gazetede kose yazisindaki resmi. Surata bakin. Bu nedir? Yani bu suratla neden poz verir insanlar, daha karizmatik ya da daha etkileyici mi oluyor? Kimileriniz asik surattan etkileniyor mu ki mesela? Insan niye gulmez ki, ne kadar bunalim milletiz...

Bunun gibi cok ornek var, genel olarak soruyorum, bu adam ornek.

 
Demek ki dişleri kötü :P


  • neferkitty  (06.10.15 22:44:19 ~ 22:44:42) 
E disleri gostermeden de asik olmayan yuz ifadesi olur:)


  • stavro  (06.10.15 22:45:47) 
o fotoda yıldo güneşten dolayı öyle çıkmış.


  • kupigometa  (06.10.15 22:46:19) 
Yazılarının temasına göre imaj çalışması işte


  • i ve been mistreated  (06.10.15 22:47:05) 
niye gülsün ki? komik bir şey mi var, varsa söyle biz de gülelim


  • shotgunwoman  (06.10.15 23:08:17) 
Niye surat asiyor(lar) ki, surat asacak bir sey var? Varsa soyle biz de asalim.


  • stavro  (06.10.15 23:11:11 ~ 23:11:24) 
sanki haberi yokken çekilmiş bu. yılmaz özdil genelde gülerek poz veriyor.
i.sozcu.com.tr

genel anlamda ise daha ciddi ve oturaklı duruyor diye olabilir. bunalım millet olmamızla alakası yok.
  • peggy  (06.10.15 23:19:50) 
Gülmek yakışmıyordur.
Otoriter bir etki bırakmak istiyordur. Gülen birini ciddiye almayabiliriz, havadan sudan konuşuyormuş gibi gelebilir.


Ama genel olarak hak veriyorum, bunalım milletiz.
  • aychovsky  (06.10.15 23:25:36) 
yılmaz özdil'in sözcü'deki fotoğrafı o, köşesine ve yazdıklarına da gayet uygun bi poz bence. sizi neden rahatsız etti anlamadım. asık suratlı poz deyince bu örnek mi geldi aklınıza?


  • grace margaret mulligan  (06.10.15 23:31:06) 
Duyuruyu turkce yazdim. Duyuru Yilmaz ozdil hakkinda degil.

@peggy Haberi yokken cekip haberi yokken de gazeteye mi koymuslar:)

@aychovsky gulmek yakismayabilir, siritmazsin. Sorum o degil tam olarak, sorum linkteki ornekte de oldugu gibi "asik surat" hakkinda. Gulmemek farkli, asik surat farkli.

Ornek olarak bir gazeteciyi vermem farkli bir etki yaratmis gibi gorunuyor:)
  • stavro  (06.10.15 23:53:59 ~ 23:56:23) 
İşte, ben de "Asık surat daha otoriter göründüğü içindir"e bağladım o yüzden. Bu fotoğraf Y Nesli'ne hitap eden bir fotoğraf değil, X ve önceki nesillere daha çok hitap ediyor. Bu nesillerin yaygın özelliklerinden birisi de otoritenin ağırlığı, somurtma da bundan geliyor. Hababam Sınıfı öğretmenlerini düşün, Kel Mahmut'un ne kadar güldüğünü ve ne kadar somurttuğunu; otoritenin gülüşünün belli bir oranı geçmemesi gerek. Güleryüzlü otorite görece olarak daha yeni bir kavram (istisnalar dışında) ve Y neslinin aradığı idareci şekli. Uyku öncesi bu kadar açabildim.


  • aychovsky  (07.10.15 00:02:01) 
yoo, haberi yokken çekilmiştir, sonra da "aa iyi oldu koyalım bunu" demişlerdir. ne yani hiç başınıza gelmedi mi?


  • peggy  (07.10.15 00:03:31) 
Bence gülerek poz vermek de saçma. Bunalım olmakla da ilgisi yok, teknik olarak fotoğrafın bir anı ölümsüzleştirdiğini varsayarsak insanların da çeşit çeşit anları fotoğraflanabilir. Çok mesleki yaklaşmış olabilirim ama böyle düşünüyorum. Her daim gülmek her daim asık suratlı olmak kadar gereksiz bence.


  • amelie poulain  (07.10.15 00:37:19) 
bende fotograflarda gülümsenin hiçbir manasını bulamıyorum ve bazen cok komik ve sahte geliyorum kendime gülerken. o anda nasılsan oyle cekılmelı ınsan bence kelle gıbı sırıtmaya luzum yok:)


  • kurcalamabozarsin  (07.10.15 00:58:19) 
fotoğraf çektirmeyi sevmiyordur.


  • eagofant  (07.10.15 16:00:55) 
Fotografta siritmak ile fotografta asik suratli olmamak farkli seyler, ayni seyler degil.
Su anda bu yazdigim cumleyi okuyanlar, eger an itibariyle suratlari asik degilse siritiyorlar o zaman. An itibariyle surati asik olmayanlara soruyorum, siritiyor musunuz simdi harbiden? Anlatabildim umarim.

"Fotografta asik suratli cikmis olmak" var, bir de "asik suratli fotograf cekilmek" var, aradaki farki kavrayabilirsiniz aslinda. Bana evet "sen haklisin" diyin demiyorum, ama alakali bir sey ile karsi cikin:)

@aychovsky
Soylediklerinde gayet dogrusun ama ayni seyi konusmuyoruz tam olarak. Ben meramimi tam aktaramamis olabilirim. Bir parti liderinin secim zamani miting alanina asilmis dev posteri icin bu soyledigini anlarim, ama bahsettigim baska bir sey.
  • stavro  (07.10.15 23:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.