[]

Yavru Kedi Bakımı Hakkında Acil!

Merhaba,
Kedim yavruladi 5 gün önce. 5 tane tatlı mı tatlı yavru doğurdu, 1 tanesi 3 günlükken öldü çok zayıftı, 1 tanesi de bugün öldü neden bilmiyorum halbuki kilosunu da almıştı.
Annenin sütü yetiyor mu nasıl anlarım? Memelerini sıkınca hafif süt çıkıyor ama ne kadar olması lazım, emiyorlar sürekli ama beslenebiliyorlar mı? Anneye yavru maması veruyorum, günde 1 paket ıslak ve kuru mama kabı da hep dolu zaten. Arada sütle suyu karıştırıp veriyorum, beslenmesinde sıkıntı olduğunu sanmıyorum.
Bebeklerin poposunu falan yalıyor arada ama çiş ya da kaka yaptıklarına ben şahit olmadım. Yapıyorlardır degil mi, görmüyor olabilir miyim yiyor mudur anne?
Cok korkuyorum kalan yavrulara da bir sey olacak diye. Ne yapmam lazım, bu sorduğum durumları nasıl anlarım?
Bebeklerden biri çok sakin 1 saattir falan, emsin diye zorla memeye götürüyorum sallamıyor uyumaya devam ediyor. Hareket ediyor ama emmiyor, zorladım, uykulu diye mi öyledir?
Bilen varsa aydinlatsın lütfen, kafayı yemek üzereyim.

 
Yavruların tuvalet ihtiyacını anne yalayarak halleder. 1-1,5 ay sonra yavrular tuvalete gitmeye başlarlar. Annenin iyi beslenmesine özen gösterin bu süreçte.


  • mr2alp  (06.10.15 22:02:31) 
Yani yalarken yiyor mudur çişini kakasını? Benim kızım biraz şapşal da korkuyorum o yüzden


  • gregorsarımsak  (06.10.15 22:05:56) 
yavru maması yerine uygun emziren anne maması verin bu çok önemli


  • Big bada bum bum  (07.10.15 05:19:44) 
anne ilgileniyorsa ki anlattıklarınıza göre ilgileniyor sizin yapmanız gereken bir şey yok. bebeklerle annenin birlikte yatmasını sağlayacak yer ayarlayın. bebeklerin kakasını görmezsiniz şu an. annenin yemek kadar bol suya ihtiyacı olur emzirme döneminde. suyu sürekli dolu ve temiz olsun. yatağına küçük çarşaflar sermek temizliği pratikleştiriyor. sık sık değiştirin. veterinere danışıp annenin iç ve dış parazit ilacını tekrarlayın yakın zamanda yaptırmadıysanız. bazı bebek mamaları süt veren anneler için de uygun. üzerinde bu not olan bir mama alın. su ve süt karıştırıp vermeyin. belki haşlanmış yumurta verebilirsiniz. kaybettiğiniz bebekler için yapılacak bir şey yok. onlar doğuştan zayıf olanlar. anne bebeklerin yanından uzun süre ayrı kalmasın. bebeklerin vücut sıcaklığı yok şu an. mama su kabı hemen yatağın yakında olsun. bebeklerin emdikten sonra hafif şişmiş göbüşleri oluyorsa beslendiklerinden emin olabilrisiniz. gece havalar serinledi. yatmadan annenin ve bebeklerin patilerine bir dokunun. biraz soğuksa havluya sarıp sıcak su torbası koyabilirsiniz yataklarının altına. çok da sıcak olmasın anne emziriken zaten sıcaklıyor ayrılıp başka yerde yatar.


  • madarch  (07.10.15 10:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.