[]

Karşı/hem cinste şehvet uyandıran bölgeler - öğrenilmişlik

(Öncelikle başlık geyik başlık değil, hakikaten fikrinizi ve bilginizi istiyorum. Konu aklıma takıldı tüm gün boyu.)

Evet cinsellik (ya da adına çiftleşmek diyelim) içgüdüsel, peki şehvet uyandıran bölgelere dair hislerimiz sadece içgüdüsel mi yoksa öğrenilmiş de olabilir mi?

Misal üreme organları ve onlara duyurulan merak/arzu haricinde, bir erkeğin kaslı kollarına veya kadının ince boynuna bakıp (örnekler erkekte ve kadında bildiğimiz klasik üreme organları hariç bölgeleri kapsayacak şekilde genişletilebilir) o insanı arzulamak bize çevresel faktörler ve popüler kültür tarafından aşılanmış olabilir mi?

Dişi hayvandaki meme hayvanın erkeği için uyarıcı olabilir mi? Olamaz, sadece insan için uyarıcıdır dersek, bu durumu sadece içgüdü ile bağdaştırabilir miyiz; ne kadar doğru ve tutarlı olur?

Bahsi geçen alternatif bölgeler (kadının karnı, erkeğin sırtı vs...) homosapiens için ne zaman uyarıcı/şehvet uyandırıcı olmaya başladı, kültüre bağlayabilir miyiz? Bağladığımız noktada bunun öğrenilmiş olduğunda hemfikir olur muyuz?

Haydi tartışalım.

GELEN CEVAPLAR ÜZERİNE EDİT: Arkadaşlar, kimi veya ilgi duyduğunuz cinsin neresini çekici bulduğunuzu sormuyorum. Çekici bulduğunuz bölgeleri çekici bulma sebebinizi sorgulayalım diyorum. Akşam adam bana 'seksli duyuru açmışsın'' demesin, lütfen :)

EK SORU:''Cinsel olarak sizi çeken bölgeler nedir, bir kadın/erkekte fiziksel olarak nelere bakarsınız?'' sorusunun cevabı tabii ki kişiden kişiye değişiyor, peki bu fark genetik kodlarımızdan mı gelir? öğrenilmişlik midir?

 
Favladım soruyu. Ben de bunu sorguluyordum. Her şey hormon değildir sanki :)


  • lcha  (06.10.15 17:38:44) 
mesela plajdaki hatunlar ilgimi çekmezken kazak, içlik, mont kombosu yapmış bi hatun benim dikkatimi daha çok çeker, sebebini bilmiyorum. giyinik haline bakıp çıplak halini düşünmek daha zevkli. plajda görünce etkilenmiyorum nedense.


  • masa penisi  (06.10.15 17:43:02) 
kişi sana hoş geliyorsa bence onun bazı bölgelerini görmek daha etkili olabiliyor. boyun omuz çukuru göbek! vs. :) ondan sonra da bilinçaltına yerleşiyor o bölgeler sanki.


  • euphrat  (06.10.15 17:47:13) 
Bence kulture baglayamayiz gibi geliyor. Ogrenilmis oldugunda da hemfikir olamayiz dolayisiyla, cunku herkes ince boyundan tahrik olmaz. Ya da ayni derecede tahrik olmaz diyelim. Anlik gelisen bir sey yani, gordugun zaman tahrik oluyorsan senin icin tahrik edici bir unsur oldugunu fark edersin. Bir de bu kisinin cinsellik dürtüsünün ne derece yogun olduguyla da cok degisir bence. Yani mesela cinselligi cok aramayan insanlar icin farklidir ya da estetige duskun olan insanlar icin farklidir. Yani tam toparlayamadim demek istediklerimi ama yine de anlasiliyordur az cok bir seyler.

Ama mesela karin kaslarina baktiginda bir insan tahrik olmuyorsa ama sirf ogrenilmislikten dolayi bunu soyluyorsa zaten fark eder insan kendi icinde yani.

Tamamen icgudusel ya da tamamen ogrenilmis diyemiyorum ama %70 icgudusel %30 ogrenilmis falan denebilir bence.

Dogru anlamisimdir umarim soruyu eheh.

Ek: Biraz cevaplar gelsin cok sacmaladigimi fark edersem silecegim. :>
  • yuzır  (06.10.15 17:52:52 ~ 17:53:50) 
ilgi duyulan bölge değil de, bence genel olarak fetişizm içgüdüsel değil, tamamen çevresel faktörlerden kaynaklı bi durum.


  • reso aga  (06.10.15 17:56:14) 
Peki, Yuzır'ın cevabı üzerine bir açığı kapatayım soruda :)

''Cinsel olarak sizi çeken bölgeler nedir, bir kadın/erkekte fiziksel olarak nelere bakarsınız?'' sorusunun cevabı tabii ki kişiden kişiye değişiyor, peki bu fark genetik kodlarımızdan mı gelir? öğrenilmişlik midir?
  • kaymaktutmayansicaksut  (06.10.15 17:58:45 ~ 17:59:10) 
Valla olabilir bilmiyorum ama kısa saçlı kadınların enseleri nedenini çözemediğim şekilde benim çok hoşuma gidiyor, fena halde çekici geliyor. Tutup öpesim geliyor. Bunun öğrenilmişlikle veya içgüdüsellikle nasıl bir ilgisi olabilir? ENSE LAN BİLDİĞİN ENSE!! Bir insan neden kadın ensesinden hoşlanır ki, ben çözemedim.

Buyrun sohbete.
  • razvan rat  (06.10.15 18:00:58) 
@razvan rat : En basit film sahnesini düşün, erkek kadına kolye alır, kadın kendi takabilecek iken, erkeğin takması için saçını kaldırır, kamera kadının ensesini gösterir. Minik saç köklerini erkek elleyiverir. Al işte, biliçaltına işledi?

Kadın alakasız bir anda ensesine hafifçe dokunmayı ve aynı esnada erkeğe bakmayı öğrenmiş midir erkeğin ilgisini çekmek için? Flört etmek için? Bu kadarına kesinlikle öğrenmişlik deriz heralde.

edit: Kısa saçlı hatun fotoğraflarının yarısı yandandır magazin dergilerinde, kadının ensesini ve o bölgedeki minik kemik çıkıntılarını göstermek için. Bu oldu mu?
  • kaymaktutmayansicaksut  (06.10.15 18:04:08 ~ 18:11:44) 
@kaymaktutmayansicaksu s-media-cache-ak0.pinimg.com Makes sense.

Ama uzun saçlı kadınlar saçlarını savurduğunda veya topladığında da enseleri görünüyor. O zaman da kısa saçlı olanlara kıyasla pek çekici gelmiyor bana. Bendeki kısa saçlı ensesine has bir durum

Hatta birkaç görselle somutlaştırayım
s-media-cache-ak0.pinimg.com
www.hairxstatic.com
s-media-cache-ak0.pinimg.com

İnanılmaz çekici geliyor bu tipler.
  • razvan rat  (06.10.15 18:07:39 ~ 18:13:08) 
birkaç yüzyıl önce öpüşme diye bir şey yoktu deniyor yani birbirini sevenlerin öpüşmesi, french kiss falan. İçgüdüsel olsa çok eskiden de olması lazım ama yok, yeni keşfedilmiş yani.

Bence öğrenilerek ilerleyen şeyler bunlar. Ha çok temel popo, omuz vb. şeyler belki içgüdüsel olabilir işte evrimciler hep öyle açıklar ya yok erkekler kalçası geniş seçiyormuş daha rahat doğrurur diye falan... kadınlar bağışık sistemi bambaşka olan erkeği kokusundan anlayıp seçiyormuş falan bunlar içgüdüsel olabilir bence.

ama diğer fiziksel şeyler öğrenilerek diyorum. Ayak fetişistleri var mesela abi içgüdüsel/genetik olduğunu hiç sanmıyorum ki Freudyen şekilde açıklarsak hepsi çocukluk döneminde gelişiyor işte.
  • rodriguez2  (06.10.15 18:56:44 ~ 18:57:07) 
öğrenilmişlik olarak nitelendirilebilir mi emin değilim (isteyen pat diye "öğrenilmişlik" de diyebilir buna, ama o kadar basit değil) kültür, içinde büyünülen örf ve geleneksel mefhum tesir ediyor. mesela "doğu" tasnifine dahil edilen isimlendirilen kültürlerde kadının memelerine çocuğa ait olduğu düşünüldüğü için dokunulmaz, öpülmez yalanmaz; kadınlar da bundan hoşlanmaz. lakin buna herhalde artık sadece elektriği televizyonu olmayan yerlerde rastlayabiliriz (çünkü televizyon girdiği yeri kendine benzetiyor).


  • dafaiss  (07.10.15 12:45:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.