[]

suyu 70 yıl boyunca nasıl saklarım?

seramik kaplı havası alınmış bir depoda yayla'dan gelen işlem görmemiş su 70 yıl dayanır mı? buna yönelik çalışma var mı?




 
Bayatlar ve yosun problemi olur diye düşünüyorum. Sadece meraktan soruyorum. Ne için saklamayı düşünüyorsunuz?


  • hayde bre  (06.10.15 15:06:14) 
Teorik olarak içinde hiçbir canlının, bakterinin olmaması gerekiyor. Böyle bir sterilizasyon çok zor. Tek bir bakteri bile uzun vadede o suyu yosuna çevirir.

Ek olarak (tahmin yürütüyorum) 70 yılda hareketsiz, çevrimsiz (yani buharlaşmayan, yoğunlaşmayan, bir yerlerden geçerek içine mineral almayan) suyun 70 yılın sonunda içilebilir olacağını sanmıyorum. Steril olsa bile (ki astronomik laboratuvar koşulları dışında bu da mümkün değil) tadı hoş olmaz diye düşünüyorum.

Havasız, deforme olmayacak bir konteynırda (en sağlıklısı cam olsa gerek) sterilleştirildikten sonra belki teorik olarak uzun süre saklanabilir.

Hemmen ekleyeyim: Ben sıvı olarak saklanacağını kabul ettim. Donunca mineral yapısı değişiyor. Hacmi de değişiyor.
  • yirmisantim  (06.10.15 15:26:22 ~ 15:28:30) 
soğutarak 70 yıl zaten imkansıza yakın bir şey :)

çocuklarıma torunlarıma vasiyet olarak düşünüyorum @hayde bre

peki buharlaştırıp, kaynatıp yeniden damıtsak? içindeki bakteriler ne olur?
  • dieselsingle2  (06.10.15 15:58:25) 
dieselsingle2 torunlarını düşünüyorsun herhalde :) (bkz: su savaşları) boşver düşünme bunları ne demiş adam benden sonra tufan...


  • kakao  (06.10.15 15:59:05) 
panpa torunlarına adam gibi miras bırakmak istiyorsan deli gibi fıçı viski depola. onlar orada yıllanır değerlenir. şarap da olabilir.


  • patr  (06.10.15 16:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.