[]

Heroes and might magic iii hakkında

İpade hd versiyonu gelince tekrar sardım bu oyuna. Hala çözemediğim bi kaç şey var. Bii burası danışsam

Heroların hareket hızı nasıl artıyor. İnternette araştırdım sahip olunan ordunun hızlarına bağlı diyor. En yavaş askerin hızına göre mi mıbement puanı alıyor. Savaştaki hız ile aynı mı. Kaleye tıklayınca orda en hızlı görünen askerleri alsam sadece olur mu. Asker sayısının etkisi var mı. Hız artıran eşyaları biliyorum

Bazı eşyaları heroma vermiyor first wise person diyor. Knowledge mi az geliyor. Kime verecek o eşyayı. First lead person diyor bazen de. Onu kime verecek

Sağda heroların olduğu yerde iki şerit var. Biri asker gücünü önürü movement puanını mı gösteriyor. Vazen yıldızlı oluyor o şeritler. Açıklayıcı olmasa foto koyabilirim

En iyi skiller hangisi. Ben logistic offense intelligence yi muhakkak tutmaya çalışıyorum mesela. Şimdilik bunlar geldi aklıma

 
Heroların hareket hızı: Artifactler, Expert Logistics (ek olarak zemine göre değişen Expert Pathfinding) dışında heronda bulunan yaratıkların hızının ortalamasıyla heronun kaç adım gideceği hesaplanır. Bir heronun en hızlı hali Expert Logistics + Artifactler + sadece tek bir slotta Black Dragon (veya Armageddon's Blade varsa Phoenix) bulundurmak. Tek bir slotta en hızlı yaratığın olmasına dikkat et. Yoksa heronda örneğin 1 Black Dragon, 1 Walking Dead (necromancer kalesindeki işlevsiz şey) varsa hero yavaşlar ama sadece Black Dragon varsa çok daha hızlı gider. Bu creatureların hız hesaplaması bir sonraki turn'de etkin hale geldiğinden dolayı uzman oyuncular şöyle bir strateji izlerler: 1 adet esas hero + 1 adet taşıyıcı hero yanyana giderler. Esas ordunun bulunduğu heronun turn'u bittiğinde, taşıyıcı hero esas herodan kendisini yavaşlatan creatureları alır. Esas heroda sadece en hızlı creature kalır ve maksimum hızda gider. Bir başka deyişle turn başlangıcında orduyu esas heroya aktarırsın, turn sonunda taşıyıcı heroya aktarırsın.

Sonraki 2 sorunu anlayamadım, zira PC oyuncusuyum. iPad'deki HD versiyon farklı olabilir. Ama tahminen söyleyeyim, Campaign felan oynuyorsan bazı özel heroların (Gelu mesela) bazı özel artifactleri taşınmıyor olabilir. Sen bi resim at yine..

En iyi skill diye bir şey yoktur, izleyeceğin stratejiye göre değişir. Ama ben esas heroya Logistics, Wisdom, Earth Magic, Air Magic, Offense alırım mutlaka.

Ana heroya almayacağım skiller ise Defense, Intelligence, Diplomacy, Estates, Scholar, Eagle Eye, Mysticism, Navigation, Scouting, Learning, Ballistics olur.

Yardımcı herolara Estates ve herolardan birine Scholar ise mutlaka alırım.
  • stalemate  (05.10.15 23:48:32) 
Hero'ların günlük yürüme seviyesini artırmak için pathfinder ve logistic şekillerini son seviyeye getirmeye bak. Ayrıca bulunduğun hero'nu yuruttugun coğrafya hero'na yabanciysa bu senin için dezavantaj. aynı şekilde ordundaki yaratiklarin farklı kalelerden olması da hızını azaltır.

En iyisi mi cizmeyi bul hemen. :)

Sağdaki şeritte yürüme hızın ve büyü durumunu gösterir. Mavi olan büyü.
  • efreet sultan  (05.10.15 23:49:14) 
ordundaki yaratıkların farklı kalelerden olması hızı azaltmaz, sadece bad morale'e yol açar. savaş esnasında turn kaybedebilirsin.


  • stalemate  (05.10.15 23:54:26) 
Çok faydalı bilgiler. Teşekkürler
İpad resim yükleyemedim. Boyutu büyük sanırım. İnternette bi resim var. www.unigamesity.com

Heroların sağında solunda şeritler. Mesela bi tanesinin sağındaki mavi şerit 3 yıldızlı. Çok gazla demek yani. Nedir onlar neyi belirtir

Bir de savaşları auto combat yapıyorum. Tek tek savaşmak çok uzun sürüyır. Haliyle çok hakim olamıyorum orduya. Siz nasıl savaşıyorsunuz. Çok mu basit olur auto yapınca

Air magis fire magic sadece büyü ücretini azaltmaya mı yarıyor. Çok almıyoeum o skilleri
  • efruz  (06.10.15 00:06:10) 
eğer gerçekten heronun çok yürümesini istiyorsan özelliği logistic olan heroları alabilirsin. örneğin rampart kalesinden (elf kalesi)kyree'yı alabilirsin level atladıkça baya iyi yürürsün. iyi skill işine gelincede eğer knight(savaşçı) bir hero alıcaksan attack offense gibi skiller, cleric(büyücü) bir hero alacaksanda wisdom, earth, air, water magiclerini alman iyi olur. fakat ben logistic denk geldikçe kesin alıyordum.
ek: son soruna ek olarak savaşları otamatik savaşırsan gereğinden fazla asker kaybedersin bilgisayarın savaş mantığı eğer bir asker vurabiliyorsa oynatmaktır.aldığın air earth magicler expert olunca harcadığın speller düşer fakat asıl yararı her büyüyü expert atarsın. yani haste attğında tüm birimlerine slow attığında karşıdaki tüm birimlere atar.

  • banx  (06.10.15 00:08:49 ~ 00:11:32) 
O adam büyü konusunda çok iyi demek. Bak mesela seçili heronun buyu skoru 10'mus sadece. Sağ altta kitap görüntüsünün orda gorebilirsin. Ama 3 yıldızlı hero'nu büyü skoru ise çok fazladır. 250 filan belki. Yani skoru 10 olan heroyla bir büyü yaparken diğer heroyla 50 tane yaparsın. Ama büyünun bir ise yaramasi için heronun attack, spell gibi özellikleri de iyi olmalı.

Ben büyük savaşlar haricinde savaşları oynamam pek. Mesela altın madeni önündeki yaratık için zamanımı harcayamam. Quick combat ayarı var bunun için. Ayarlarda olması lazım.
  • efreet sultan  (06.10.15 00:15:49) 
ha şerit olayını anladım şimdi. heronun resminin solundaki yeşil olan movement (hareket kabiliyeti), sağındaki ise spell point (büyülere harcadığın mana yani).
movement'ın nasıl arttırılabileceğini yazmıştım.
spell point = knowledge x 10
knowledge, 4 primary skill'den birisi.. expert intelligence (secondary skill) ile spell point = knowledge x 10 x 2 oluyor, yani ikiye katlıyorsun ama önceden bahsettiğim gibi intelligence çok gerekli bir skill değil bana göre. intelligence ancak şu durumlarda çok işe yarar: multiplayer oynuyorsundur, 10,000 adet black dragon ile 15,000 adet hydra karşı karşıya gelmiştir. büyüler havalarda uçuşuyordur, oldukça uzun bir savaş olur, işte o zaman... çok nadir durumlarda spell point belirleyici bir faktör olabilir. spell point'i yüksek orduların panzehiri defence skill, resistance ve defansı güçlü fortress kalesinin yaratıkları..

geleneksel olarak barbarian heroları level atladıkça attack ve defence skill alırlar, bunların büyü kabiliyeti azdır. ama mesela XL haritada birçok büyüyü expert olarak bilen bir Crag Hack ölümcüldür. büyülerin en yoğun kullanıldığı kale ise Tower, ardından Dungeon fln gelir ama mesela Jeddite var, Expert Resurrection ile ortalığı siler süpürür.
  • stalemate  (06.10.15 00:59:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.