[]

kursa gitmem lazım ama hiç gidesim yok :(

kariyerim açısından yeni bir başlangıç olacak alanımdan alakasız bi kursa yazıldım. yakın zamanda görevde yükselme sınavında istediğim yere geçemediğim için alternatif bi kariyer hedefi belirledim kendime. o gazla gittim kayıt oldum. bugün tanışma varmış. sonrasında da haftada 3 akşam 18.00-21.30 arası ders olacakmış aralık sonuna kadar.

ilk başta bi yerden başlamak lazım dedim girdim işin içine ama zaten 17.00de işten çıkıp koştura koştura kursa gidicem dinlenemeden. yolda yorulmak bi tarafa kafam iş yoğunluğunu atamadan ne kadar dersleri anlayabilirim bilmiyorum. kaldı ki bu kurs bittiğinde en az 2-3 kursa daha gidip en az 2 senemi bu işe yatırmam lazım.

daha açık anlatmak gerekirse işyerinde sonraki unvan değişikliği sınavında programcı kadrosuna geçmek için sıfırdan programlama öğrenip java, c++ vs bunları su gibi bilmem gerekiyo. 2 sene de muhtemelen iyimser bi rakam. 3-4 senemi bağlamadan yapabilir miyim bilmiyorum.

işyerinde zaten çok yoğunum, o yorgunlukla kurstan çıkıp eve gidişim 22.30 olacak en iyi ihtimalle. o kadar gözümde büyüyo ki. daha bu kursa gitmek için bile kendimi ikna etmem gerekti, sonrasında devamını getirebilir miyim bilmiyorum. yaş zaten 28, bu yaştan sonra uğraşmaya değer mi? kurum sınavında zaten sorular nereden çıkacak belli değil. geçen sınavda tamamen java sormuşlar, bu senekinde c++ çıkmış sadece. bi önceki sınavda da pascal ve basic karışık sormuşlar diye duydum ama tam emin değilim. ne soracaklarını bile bilmeden neye çalışabilirim ki? boşa kürek çekiyorum gibi geliyo şu an.

ayrıca, bilgisayar programcılığı, internet programcılığı ve web tasarımı kurslarına gitsem programlama dillerinden hangilerini ne kadar öğrenebilirim? hangisinin konularına neler dahildir onu bile tam bilmiyorum.

ayrıca evde daha 5 aylık kedimiz var. zaten günde 8 saat yalnız bırakıyoken şimdi bu sürenin 14-15 saate çıkması da iyice canımı sıkıyo. normalde eşim erken evde olur ama aksi gibi onun da mesaiye kaldığı döneme denk geldi kurs, yılbaşından sonra o da erken gelmeye başlayacak fakat 3 ay o kediciği yalnızlığa mahkum etmenin vicdan azabı da var içimde.

vazgeçmenin bi tık uzağındayım. hadi bi gaz verin de gideyim bişeyler öğreneyim ben.

 
kediler yalnız kalma işini köpekler kadar takmıyor. hatta bazıları mutlu bile oluyor. eğer evde oyalanacağı yeter sayıda oyuncak/eşya yoksa onu sağlarsınız, kafanıza göre takılırsınız. olabildiğince dikkatini celbedecek sayıda eşyayı evin ortasına yığıp öyle gidin işe sabahları. oyalanır o.

kurs konusunda da, madem bi plan yapıldı, bir takım kararlar alındı, kariyer gibi hayatı birincil derecede etkileyen bir konuda en azından, aldığınız kararın arkasında durmaya bakın. belirttiğiniz sürede yazılım öğrenilir mi öğrenilmez ayrı bir soru. gider bi dener bakarsınız, ondan sonra karar verirsiniz doğru bir şey mi yapıyorum ben diye. ama daha tanışma toplantısına bile gitmeden "bu olmayacak gibi yea" demek çok doğru değil gibi.
  • cevap botu  (05.10.15 14:38:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.