[]

kendini hiç sevdirmeyen chinchilla

1- sürekli bir şeylerden korkuyor, ayağa kalkınca komik komik kaçıyor sağa sola.
2- kucakta 10 saniye bile zor duruyor.
3- sevilmeyi hiç sevmiyor, yanında yatarken elini atsan bile hızla uzaklaşıyor.
4- gece yatağa hiç gelmiyor, çok nadiren geldiğinde de en küçük kıpırdamada koşarak uzaklaşıyor.
5- miyavlama neredeyse sıfır, çıtı çıkmıyor hayvanın.
6- top, ip, oyuncak ilgisini çekmiyor. oyun oynamıyor

4 yaşında, dişi, kısır.

gel gelelim gırlaması hep var, keyfi de yerinde gibi veledin.

mesele şu ki bu hiç kedi gibi değil. varlığı yokluğu belli değil. mama yiyor, su içiyor yatıyor. ne sevmeye ne sevilmeye geliyor.

ne yapmalı? kedi antidepresanlarına mı başlamalı? bu yaştan sonra değişir mi bu hayvan?

 
ıslak mamayla kandırarak sev :') sağda solda sıkıştır kafasını ısır :')


  • freya  (05.10.15 14:08:27) 
sürekli gurlıyorsa stres altında hissediyor olabilir kendisini. Kediler sadece mutluluktan değil, stresde de gurlar.


  • şapşiko  (05.10.15 14:15:59) 
@freya

kuru mama hariç hiçbir şey yemiyor. tonbalığı bile sevmiyor. ıslak mamayı koklayıp bırakıyor. tuhaf bi hayvan.
  • diskbudur  (05.10.15 14:18:02) 
siz ne kadar süredir birliktesiniz? alışma evresinde olabilir.


  • whimsical  (05.10.15 14:21:52) 
@whimsical

5 aydır birlikteyiz de eski sahibi ''değişen bir şey yok, hep böyleydi'' diyor.

böyle kedi mi olurmuş.
  • diskbudur  (05.10.15 14:23:19) 
bazı kediler böyledir ya. cinsiyle ilgili de olabilir tabi davranışların çoğu, ama karakteriyle de ilgili.

şimdi o aşırı stres altında yalnız. hiç üstüne varmayın. şöyle düşünün, 4 yaşınıza kadar bir evde büyüyorsunuz sonra sizi başka bir eve alıyorlar size sormadan. üstelik kediler yer değişikliğini hiç sevmezler.

eski sahibi kediyle bağ kurmaya çalıştı mı onu bilemeyeceğim tabi, ama siz şimdi sabırlı olun. beklentilerinizi unutun. "böyle kedi mi olur! :(" demeyin, o anlar, hisseder. olduğu gibi kabul edin, zamanla aranız iyileşecektir. :)

sevgiler

edit: bir de bu kitap çok güzel: www.idefix.com
  • whimsical  (05.10.15 14:26:51 ~ 14:31:06) 
Kedilerin de karakteri var, böyledir onun da olayı. Ya da yaşadığı sıkıntılar onu güvensizleştirmiş olabilir. Biraz zaman tanıyın


  • lcha  (05.10.15 14:29:01) 
kedi sevmek kedilerin keyfine bırakılmayacak kadar önemli bir iştir. :)
zorla sev :)

  • titiraprap  (05.10.15 14:34:47) 
iran ve chincillalar böyle oluyor galiba, bizimki de böyle, 1.5-2 yaşında daha yeni yeni sürünmeler bir şeyler başladı ama gene de sabitlemediğim sürece kucağımda durmuyor.


  • red g  (05.10.15 14:47:52) 
Eski sahibi sevmek icin cok sikistirmissa huysuz davranislar sergileyebilir. Cok ustune gitme. Zaten sevdirmek istedigi zaman gelir yanina. Veya uyurken/uykuluyken de sevdirir.


  • just relax and have sex  (05.10.15 15:30:22) 
@just relax and have sex

mümkün değil sevdirmiyor, sevmeye kalkınca nereye kaçacağını şaşırıyor. oyun da oynamıyor. yanımıza hele hiç gelmiyor. ilgisini çekecek bir mama, ciğer, ne bileyim balık vs de yok. koklayıp bırakıyor. hiç meraklı değil.
  • diskbudur  (05.10.15 15:52:46) 
sevdirmemesi karakter meselesi, benimki de çinçila, kendini bu derece sevdiren bir kedi olamaz ama anası hiç sevdirmez, dedesi ayakla sevdirir. hepsi farklı işte, benimki çok sakin ve huzurlu bir evde benimle baş başa büyüdü, belki bunun etkisi vardır. senin ısrarınla olmaz, hiç üstüne gitme, zamanla gelip koklayıp sevdirebilir.
oyun için lazer kalemi öneriyorum, bu da hareketlendirmezse artık hiçbir şey işe yaramaz. pipet falan da seviyor benimki.

  • tiny penny  (05.10.15 16:34:10) 
Chinchillalar biraz zor hayvanlar, ben de 9 yıldır bakıyorum biriciğime. 10 aylıkken geldi o da bize, hep diyoruz bebeklikten biz baksaydık yine böyle mi olurdu diye.

Benden başka kimseye kendini sevdirmez, kucakta durmaz. 9 yıl oldu hala tırsıyor her hareketimize falan sdlfk. En ufak seste havalara zıplar korkudan, ne bileyim koşarak kaçar eder. Karakterleri genel olarak böyle oluyor. Bana alışması sanırım 3 yıl falan sürdü. Hep peşimde dolanır evde, gece ayak ucumda uyur, sabah uyandırır sev beni diye. Sonra yine sıkılır gider uyur. Ama alışıyor yani çok zorlamayın sevicem edicem diye, isterse kendi gelir.

Mamayla kanacak bir hayvan da değil, bizimki gibi ya aynı ;) Kuru mamadan başka şey yesin diye yaş mama koyduk bir gün, bir gram yemedi hayvan. Sonunda dayanamadık koyduk yine kuru mama.

Güzel bir cins bence ya, başka kedileri görüyorum da şükrediyorum ben. Kafanda geziyo, tırmalıyolar falan. Mutfakta full masalarda dolananlar edenler. Akıllı kedi bunlar, sevin <3
  • rabbititus  (05.10.15 16:45:14) 
bizde de 4,5 yaşında iran kedisi var. 2 aylıkken geldi bize. Sizinkisiyle aynı durumda, çok çok nadir kendini sevdirir, kendi istemezse yanınıza bile uğramaz. Yatağa koltuğa hiç çıkmaz siz çıkarsanız deli gibi kaçar. Kucağa gelmez gelse 1 dk tutamazsınız hemen iner. İnanılmaz korkak kapı zili çalınca ya da dışardan gürültü gelinde fellik fellik kaçar. Yani kısacası biraz huyları böyle,


  • oscar  (05.10.15 19:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.