[]

Bir türlü uygun ev yapımı bulaşık makinesi deterjanı yapamıyorum

Karbonat + limon + sirke karışımı yapıyordum bir süredir; tabakları çizdiğini fark ettim ve 100 parça eşya koyduysam, 15'i kirli çıkıyordu, içime sinmedi, bıraktım ben de.

Deterjan da kullanmak istemiyorum öte yandan. Kullanacaksam 2 haftada 1 kullanayım mesela.

"uğraşma ya, koy deterjanı gitsin", "bence deterjan o kadar zararlı değil", "neden deterjan kullanmak istemiyorsun?" gibi yorum niteliğinde cevaplarla gelmeyin nolur.

Ben şöyle bir karışım denedim, şu konuda şöyle bir püf noktası var diyebilen birileri var mı?

 
boraksı denedin mi? soda çiziyor olabilir, boraksı suda çözdürüp kullanırsan çizilme olmaz. ağır kirler sodasız olmaz yalnız, boraksla birlikte soda kullanman lazım ya da bulaşıkları yemek artıklarından fırça yardımıyla iyice arındırıp makineye koyman lazım.
boraksı 1/2 oranında kaynar su ilave ederek çözdürebilirsin.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.10.15 14:27:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.