[]

Kedi - Seboreik Benzeri Kabuk

Selamlar olsun.

Sevgili kediciğimi 3 gün önce severken arka patisinin az üstünde (sırt tarafı) bir kabuk farkettim. Kabuk, küçük bir beze gibiydi. Önce araştırdığımda iğneden kaynaklı olabileceğini okudum. İç paraziti yeni yaptırdığım için aşıdan olabilir dedim. Ama dün akşam baktığımda kabuğun, sert, grimsi (kendisi sarı bu arada) hafif deri kalkması olduğunu gördüm. Aynı seboreik dermatit gibi ama daha geniş bir yüzeyde (ortalama 1,5 - 2 cm kadar)bulunuyor.

Egzama görsellerine baktığımda benzer bir durum göremedim. Yarın veterinere götüreceğim ama bulunduğum şehirdeki veterinerlere güvenmiyorum. Kediye aşı yaparken "ısırmaz dimi?" diye soran veteriner bozmaları mevcut.

Kedimin tüylerini kesmediğim için ve tüyleri yoğun olduğu için görsel veremiyorum. Eğer vet. çözüm olmazsa o bölgenin tüylerini kısaltıp görsel yollayabilirim.

Soru: Sizce bunun bir egzama olabilir mi? Değilse başka ne gibi ihtimaller vardır?

Evet görsel olmadan yorum yapmak zor olacak ama yine de fikirlerinizi bekliyorum.

EKLEME:

Evde, 4 aylık, aşıları tam bir de köpek vardı. 20 gün kadar kaldı. acaba köpekten geçmiş olabilir mi?

 
aşıları tam köepkten bir hastalık geçeceğini sanmıyorum. google'dan görsellerine baktım bahsettiğiniz hastalığın. alerjik bir şey olabilir. okurken daha yara kabuğu gibi anlamıştım. eğer yara kabuğu gibiyse muhtemelen oynarken yaralamıştır. grimsi deri kalkması dediğiniz ölü deri soyulması da olabilir. sık tüylü hayvanlarda yaraları fark etmek kolay olmuyor. belki iyileşti ve deri yeniliyordur. kaşınması, çevreye yayılması gibi bir durum yoksa çok endişelenilecek bir şey gibi görünmüyor. tayülerini daha sık tarayıp, tavuk gibi alerjik besinlerden uzak durusanız geçebilir. veteriner bilgi isteyecektir. birkaç gün gözlemlemekte fayda var. alan büyüyor mu, rengi değişiyor mu, bölgeyi yalıyor ya da kaşıyor mu vb. her ihtimale karşı siz de hijyene dikkat edin. kedinin o bölgesine dokunduktan sonra onun da başka yerlerine dokunmamaya özen gösterin bulaşıcı bir şey olma ihtimaline karşı.


  • madarch  (05.10.15 10:58:12) 
@madarch aslında yara kabuğuna benziyor ama alttan ölü deriyle beraber kalkmış bir ucu. İnsan derisindeki seboreik benzeri şuan. kaşınma, temizlik harici sürekli yalama, dokunduğum zaman acı vb. bir tepki yok. tüylerini 2 günde bir furminator ile tarıyorum. mama alerjisi diye düşündüm ama mamasını değiştireli 2 aydan fazla oldu. yeni tepki vermiş olması garip geliyor. Ara sıra çok sevdiği için dilim salam ve balık (bazen çok az pişmiş - yağsız, bazen çiğ) veriyorum.

Ama bu güne kadar aynı rutinde yaşadığı için yediğine karşı bir alerjik tepki ihtimali aklıma yatmıyor.

Herhangi bir yayılma yok (şimdilik). Bakalım yarın veteriner paşa ne diyecek.
  • şapşiko  (05.10.15 11:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.