[]

Çürük dişlerinize dolgu yaptırırken uyuşturtuyor musunz?

Kararı hekiminiz mi veriyor?




 
Buyuk bir curukse dis hekimim bana sormadan uyusturuyor, kucuk bir dolguysa bana soruyor, bana gore karar veriyor. 3-4 kez uyusturmadan yaptirmistim.


  • yuzır  (05.10.15 09:01:00) 
Yuzır'ınki gibi benim durumum da. Fakat ben artık hep uyuşturtuyorum. Bir keresinde nokta şeklinde küçücük gözüken bir çürüğüm vardı. Kısa sürer herhal diye uyuşturmaya gerek görmedim ama meğersem o çürük karaciğerime kadar iniyormuş. Bir saat acı çektim. Uyuştur yani.


  • sesee  (05.10.15 09:05:50) 
Ben bu konuya soyle bir aciklama getireyim; normalde dis curugunun temizlenmesi agri olan tabakada sonlanir bu neden uyusturmadan yapilabilir ancak toplumdaki insanlarin cogunda dis minesinde ve dentinde cesitli gelisimsel hucrelerin uzantilari varyasyon olarak bulunur ki bunlar canli dokudur, dolasiyla basinc ve sicaklik gibi degisiklikleri algilar sonrasinda ise agri hissedilir. Dolasiyla kimisi hic uyusturmadan yaptirabilirken kimisi daha ilk dokunulunca agri hisseder. Curuk derinse hic riske atmaya gerek yok hekim soyler derim uyusturalim diye yuzeyelse yuzir'in dedigi gibi hastanin tercihine bagli.

Ben ise yapan kisiye bagli olaraktan bu kararimi veririm curuk temizlemeyi gercekten bilen birisinde uyusturtmam acikcasi zaten bahsettigim hassasiyet olusturan durum bende yok, ama derinse ya da eline guvenemiyosam uyusturulmasini isterim.
  • neferkitty  (05.10.15 09:19:13 ~ 09:22:18) 
ben uyuşturmadan dişime dokundurtmuyorum bile, önce uyuştur sonra kontrol et diyorum o derece. hatta normal iğneyi de kabul etmiyorum, benim "tabanca" diye tabir ettiğim özel bir aletleri var direkt kemiğe işleyip daha kuvvetli uyuşturuyor, onu kullanmasını rica ediyorum.

dişçi korkusunu geç yenmiş biri olarak yazıyorum bunları. doğru mu yanlış mı bilemem artık.
  • tolga asp  (05.10.15 09:19:33) 
Minik bir çürük diye başlayıp dişimin yarısını aldıkları bir günü gördüğüm için, uyuşturulmasını istiyorum ben.


  • lcha  (05.10.15 09:41:50) 
Benim iki dişimde dolgu var. Birinde uyuşturma yapıldı, diğerinde yapılmadı. Kararı diş hekimi verdi.


  • Lethe  (05.10.15 10:32:04) 
deli gibi... korkumdan...


  • e haliyle  (05.10.15 10:39:25) 
kararı hekim veriyor, hep uyusturuldu ama su ana kadar. zaten ağrı değil de asıl sıkıntı, çıkan mineral kokusu. yolda kaya kirsalar aynı koku cikiyor, felaketim olup ağlıyorum


  • fallopian  (05.10.15 11:16:27) 
18 yaşıma kadar orço bir dişçim vardı. sayesinde canlı canlı olduk hep dolguları. o yüzden tavsiye etmiyorum. dişçi korkusu oluşur kafayı yersiniz. makul miktarda uyuştursun hatta etkisi geçerse bir daha vursun.


  • ozdek  (05.10.15 11:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.