[]

Kiracı kirayı geciktirdi

Merhaba,

Daha ilk ay ve kira gecikti. adamı arayıp nasıl kibar bir şekilde bunu bildireyim?

Kiracı işyeri. Para da lazım.

Teşekkürler,

 
Kredim var benim de kusura bakmayın ama ben zor durumda kalıyorum.


  • omer haybo  (05.10.15 08:10:26) 
"kira tarihini hatırlatmak için arayım dedim, şu şu tarih diye konuşmuştuk ama yatmayınca acaba yanlış mı hatırlıyorum diye kontrol etmek istedim" de bence.


  • baba jo  (05.10.15 08:18:35) 
bilader kirayı neden yatırmıyorsun?


  • kaledekiyalnizlik  (05.10.15 08:39:19) 
ilk ay normal, adamlar yeni ev taşıdı bir sürü masraf yapmıştır o yüzden ilk ay müsamaha göster sonraki aylarda uyarırsın.

bizim kiracı da ilk ay geciktirmişti ama sonraki 2 yıl boyunca 1 gün bile geciktirdiği olmadı.
  • tolga asp  (05.10.15 09:25:31) 
@tolga asp 'ye pek katılamayacağım. memlekette bu tarz müsamahalar genelde istismar edilir, nasıl başlarsan öyle gider.

aç, kibarca "kira yatmamış sanırım, bir sıkıntı mı oldu acaba?" diye sor. cevaba göre, senin de ihtiyacın olduğunu, kısa zamanda yatarsa sevineceğini söyle.
  • kelbukel  (05.10.15 09:36:13) 
hangi gun için konuştuysanız (eğer imkanınız varsa) ertesi gün çıkın gidin dükkana. yerleşebildiniz mi bir sıkıntınız var mı diye bir bakayım dedim, bir de bizim kira yatmamış galiba diye sorun. gidemezseniz bile en azından arayın telefonla.

ticaret erbabları için dükkan kirası biraz sallasak sıkıntı olmaz kategorisinde harcamalardan. siz işi en baştan sıkı tutun.
  • battal gemalmaz  (05.10.15 09:49:06) 
@kelbukel +1
kendi kendine iyilik yapma, ara sor bahanenin ciddiyetini de anlamaya calis, yani gercekten oyle mi yoksa kilif gibi mi/

  • jedilance  (05.10.15 11:15:03) 
Ne kadar gecikti peki ?


  • joe dalton  (05.10.15 12:04:33) 
ne alttan al ne de gider yap. ''merhaba şu tarihte anlaşmıştık ancak paranın henüz hesaba geçmediğini görüyorum. onun için aradım sizi.'' tarzında bir cümle kafi.

dükkana gidip 'nabıyonuz genşler' gibi salağa yatma ya da ''ben mi yanlış hatırlıyorum'' gibi ara cümleler kurma bence. doğrudan yukarıda yazdığım gibi bir şeyler söyle. bahane üretmelerine fırsat verirsen (ki öyle cümle kurarsan üretirler) her zaman bir bahaneleri olur, ciddiye almazlar seni.
  • air  (05.10.15 12:17:50 ~ 19:20:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.