[]

motor kullananlar trafik ne kadar yaşıyor

şu an için sormuyorum ama istanbulda oturuyorum. diyelim evimle işim farklı kıtadalar. işe arabayla gitmek köprü trafiğinde sıkıntı malum. araba yerine motor kullanılsa trafikten ne kadar kurtulabiliyorsunuz. hiç mi etki etmiyor? biraz mı ediyor? arabaya ne kadar etki ediyorsa o kadar mı ediyor?

mesela arabayla trafiksiz 20 dakikada trafikle 1.5 saatte gidebildiğin yere motorla gitmek ne kadar sürer? matematik sorusu gibi oldu da merak ettiğim noktayı anlamışsınızdır umarım.

bir de ekstra soru. saçma belki ama motorla emniyet şeridinden gidince ceza yeniliyor mu yoksa motorlara serbest mi orası?

 
motoruna göre değişir. ufak motorla tıkalı trafikte 1 saatte gidilen yolu 20 dakikada gidersin ama yol açıksa arabalar yanından basar gider sen 80-90'la sağ şeritte sürünürsün.

goldwing falan gibi büyük motor olunca da araba gibi trafikte tıkışıp kalma ihtimali artıyor.

ince kalıplı, 250cc ve üstü bi motor iki kıstas açısından da ideal olacaktır diye düşünüyorum.

edit: emniyet şeridinde motorları sallamıyor polisler. köprüde genelde motorlar konvoy halinde geçiyor emniyet şeridinden, polis köprü girişinde durdurup plakaları var mı diye kontrol ediyor sonra yolluyor.
  • yuto  (05.10.15 02:44:05 ~ 02:45:40) 
Tem'den gidiliyorsa trafik neredeyse hiç etki etmiyor gibi 25 dk. diyebiliriz. E5'ten gidiliyorsa 35 dk. gibi olur ama konuma göre değişken biraz. Çünkü bazı yerlerde geçecek yer az oluyor bir araba yamuk dursa etrafından dolaşıyorsun falan. Ama En kötü senaryoyla bile max. 50 dk olur sanıyorum.

Emniyet şeridi motorlara serbest değil aslında ama o trafiğe zararı değil yararı olduğu için, -mesela emniyet şeridinden bir ambulans geldiğinde daha yaklaşmadan motosiklet önünden çekilebiliyor ve bunu yaptığında şeridine girdiği arabaya da pek engel olmuyor trafiği karıştırmıyor ayrıca şeritten gitmeyerek şeritteki araç sayısını azaltmış oluyor- polisler pek bir şey demiyor. Bana denk gelmiş olmasa da eds ve trafik polisinden bolca ceza yiyen motosiklet var.
  • slayerrr  (05.10.15 02:45:35) 
eds den ceza yiyenler oluyor tek tük. ozellikle tem'in avrupa yakası kısmında. ama dun mesela kopruyu gecerken belki 7-8 farkli yerde emniyet seridinde bekleyen polis vardi. ekipmanin tam ve plakan yerindeyse devam. kimse karismiyor.


  • okumayi sevmeyen okur  (05.10.15 09:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.