[]

ms (multiple skleroz) illeti

vucudundaki cesitli agri ve uyusmalardan dolayi doktora giden erkek arkadasima disk kaymasi, romatizmal bir rahatsizlik ya da ms olabilir demis doktor. hangisi daha kotu bilemiyoruz. moralimiz bozuk.

cesitli testler istenmis, mr falan cekilecek. nasil isler bu surec? kendisi zaten korkmus durumda, hep en kotu ihtimali dusunuyor. beni kendinden uzaklastirmaya calisiyor bu tani surecinde ama ben yaninda olmak istiyorum. benden baskayaninda olabilecek kimsesi yok. ben daha once hic mr bile cektirmedim. nasil oluyor? ne yapilmasi gerekiyor? ben yaninda gitmek icin israr etmeli miyim? israr edersem sanki korkusunu iyice koruklemis mi olurum? panik halindeyim ve okudukca bu panigim artiyor.


 
mr ın nasıl çekildiğini mi soruyorsun yoksa bütün her şeyi mi? mr da aletin içine girecek ve uzunca bir süre incelenecek. büyük ölçüde konur tanısı, kapalı bir alet ama uyumayı denesin içerde. korkacak bir şey yok. hemen en kötüsünü düşünmeyin..


  • shotgunwoman  (05.10.15 02:20:48) 
Ya bunu diyen doktor da bi alemmis. Eger tek sikayeti agri ve uyusmaysa. 1.si sikayetler cift yonluyse korkmayin. Ms belirtilerini de intermetten arastirmayin lutfen. Insan deli cikar. Als belirtilerini bile arastirsaniz pek cogunu kendinizde gorebilirsiniz.
allah korusun ms degildir, olsa bile artik buyuk olcude ilerlemesini durduruyorlar. Bu illete sahip tanidiklarim var normal yasamina devam eden.

  • galandar kostumu  (05.10.15 02:25:57) 
Sadece ağrı ve uyuşmadan ms çıkması çok düşük ihtimal. Öncelikle bu konuda kendinizi rahatlatın. Yapılacak tetkikler ise kesinlikle korkulacak şeyler değil. Rahat olsun. Yanında olmanız elbette ki ona güç verecektir.

Eğer sadece ağrı ve uyuşmadan ms tanısı çıksa yıllardır ms idim o zaman ben. Bazı doktorlar bu kadar geniş Yelpazedeki şüphelerini söyleyecek kadar umarsız olabiliyor ne yazık ki. Nolur sakinliğinizi koruyun.
  • housemdninbastonu  (05.10.15 03:46:23) 
geçmiş olsun. ben de telaşlanmayın derim, kendim aynı süreçten geçtim ki hatta sayısız duyuru açmıştım bu konuda, belki denk gelmişsindir. önce sağ ayağımda ciddi şekilde güç kaybı yaşamaya başladım, öyle ki 5 dakikadan uzun süre yürüyemiyordum. sonra hastaneye gidip gelirken, tramvayda şu tutulan zımbırtıları kavrayamadığımı fark ettim. herhangi bir şeyi sıkmaya gücüm yetmiyordu. yemeğimi tepsiyle mutfaktan odama taşıdıktan sonra ellerimin pilinin bittiğini hissediyordum. gece böyle sanki birisi iğne yapıyormuş da acısı iğnenin battığı yerden yayılıyormuş gibi bir ağrım oluyordu, bir de sanki maraton koşmuşum gibi kas ağrıları yaşıyordum. sürekli olarak farklı yerde ortaya çıkan uyuşma da cabası.

sonuç? HİÇBİR ŞEY. ilaçlı MR, röntgen, EMG... hepsini en az ikişer kez, farklı hastanelerde çekildim. hiçbir halt çıkmadı. aylarca deli gibi debelenip hiçbir şey bulamayınca ben de "iyiyim lan herhalde" demeye başladım ve cidden ayağım dışında sorunum yok şu an - ki o zaten sakat, ben güç kaybını hala anlayabilmiş değilim ama oradaki hasarın sebebi var.

diyeceğim o ki, google'dan semptom falan bakmayın. benim o dönem psikolojim bozulmuştu, ara sıra makale okuyup ağlıyordum jshfsjkl. sanki çok spor yapıyormuşum gibi, "bundan sonra hiç basketbol oynayamıcam ühühü" diye kederlenip hayatı zindan ediyordum kendime. bakkala gidip gelmek benim için büyük olaydı.

diyorum ya, sonuç? hiçbir şey. bu olaylardan 5-6 ay sonra tenis bile oynadım. zımba gibiyim çok şükür jshfjkl. moralinizi yüksek tutun, işi doktorlara bırakın. kendi kendinize sağı solu karıştırmayın, teşhis koymayın. umarım sürecin sonu benzer olur da "aman bi şey yokmuş be" diyebilirsiniz. ha belki bir sorun vardır, cerrahi müdahale bile gerektiriyor olabilir ama bu durumda da teşhis koyulduğu ve iyileşilebileceği için sevinmek lazım. güneşli günler göreceğiz, maviliklere motor süreceğiz. korkmayın.
  • der meister  (05.10.15 04:14:03 ~ 04:15:38) 
ms'de ağrı olmuyor, ama en kötüsü o. erkek arkadaşın muhtemelen kireçlenme ya da fıtık çıkacak, bunlar benim kaynımda da var. panik olmanızın sebebi atarax'ınızın dozunun az gelmiş olması olabilir. mr çekilirken hareketsiz yatması için erkek arkadaşıma atarax verebilir miyim diye doktora sor!


  • kaledekiyalnizlik  (05.10.15 08:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.