[]

tesisatçı, inşaatçı mı olsaydık

elektrikçi çağırdım iki saatlik iş için 150 tl aldı.
sucu çağırdım 3-4 saatlik iş için 200 tl aldı.
fayansçı 2 günlük iş için 1000 tl istiyor.
aylık 10 bin kazandığını söylüyor.
madem öyle niye bu işler tercih edilmiyor?

 
Bir çok sebebi var, öncelikle zor meziyetler. Yani okulu mokulu yok zaten öğrenmek için, çıraklıktan gelmek gerekiyor. 10bin kazandığı doğrudur inanırım ama işte kaç senedir bu işi yapıyor o da önemli. Bizim reklamcı 8bin kazanıyor ayda, tek yaptığı tabela falan tasarlamak üretmek. Dükkan sahibi değil bu arada çalışan usta bu.


  • liriamer  (04.10.15 20:44:44) 
çoğu kişi çalışmadan para kazanma derdinde, iyi usta her zaman para kazanır ve her fabrikada iş bulur.


  • cevizlikarpuz  (04.10.15 20:46:28) 
çünkü türkiye'de herkes üniversite okumak mantığı ile büyütülüyor. her bir şehre de üniversite açıldığı için insanlar işletme iktisat okuyup CEO olma hayalleri kuruyorlar. meslek öğrenmek en alt tabakadakilere kalan bir "artık iş" olarak görülüyor. halbuki, senin de dediğin gibi, kazın ayağı öyle değil.

daha pek çok sebep var ancak ilk sırada bu geliyor bana göre.
  • sen git ben geliyorum  (04.10.15 20:47:11) 
çünkü insanlar üniversiteyi meslek edindirme kursu gibi görüyor. ama alakası yok işte.


  • ghilleinthemist  (04.10.15 20:55:56) 
Ben inanmıyorum o kadar çok kazandıklarına. Kazansalar bile bir o kadar giderleri vardır. Yoksa o tarz işleri maksimum 5 sene yapar, kendi yoluna bakar. Bu tarz işler oldukça zor mesleklerdir.


  • ayna bugusu  (04.10.15 21:05:22) 
cunku ara eleman kıtlığı var.
ara eleman yetişsin, meslek liseliler universiteye yığılmasın diye konulmuş
katsayıyı imam hatipliler yüzünden kaldırdılar.
  • titiraprap  (04.10.15 21:07:01) 
inanmayan arkdaşlara:
ben 31 yaşındayım benim yaşımda kaç tane elektrik vs. ustası tanıyorsam evi (3-4 tane)- arabası (audiler gidiyor BMWler geliyor filan) her sene 5 yıldızlı otelde tatili, özel okula giden çocuğu var
bu kişilerin 10 binliradan az kazanması mümkün değil, işi biliyorsa fazlası mükkün hele kendi adına şirket açan taseronluk alanlar iş yetiştiremiyor (son senlerde inşaat patladığından)
handikapları şu: çoğunun matematiğe kafası basmıyor, ticaret herkesin yapacağı iş değil, ticareti de becerebilen yukarıda dediklerim
ticareti beceremeyen de kesinlikle beyaz yakalı ortalama kişiden fazla kazanıyor, kesin bilgi: benim memleketim kaynakçı marangoz vb. ustanın çok yetiştiği bir yerdir, 60 yaşına gelmiş ben artık çalışmak istemiyorum diyen amcalar nazla niyazla 6-8 bin lira ücretlerle çalışıyor. onları da kapısından alıp kapısına bırakıyor firma sahipleri. yemek, kalacak yer, traş bıçağına kadar şu bu her şey firmadan.
neden: genç usta yetişmiyor ondan.
  • niye ama  (04.10.15 22:15:40) 
çatıdaki 10 metre yağmur oluğunu temizlemek icin 350 lira istemisler.
yarım saat sürmeyecek bir iş.
vay ki vay.
  • titiraprap  (09.10.15 18:14:36 ~ 18:16:15) 
herkes doktor, mühendis olunca normal.


  • cemiyetin unlu simasi  (09.10.15 18:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.