[]

binaya fiber döşetmek

bina dediğim 6 blok 100 dairelik bir site.

turkcell veya ttnet internet servis sağlayıcılardan birisine site yönetimi olarak başvursak altyapı ücreti ödemeden binaya fiber döşetebilir miyiz?

sitenin 200 mt. ilerisinde bi sitede fiber altyapı var.

 
döşetemessiniz birde neden fiber döşenecek onu anlamadım şöyle bir yol izlenebilir fiber isterseniz Superonline binanın altına cihazlarını koyarak fiberi getirirler (bu işlemi ttnet yapmaz) siz bina içine cat 6 kablo ile dağıtabilirsiniz ama her daireye fiber oldukça masraflı bir iştir dairebaşına cat 6 kabloyuda data işi yapan bir elektirikçiye kanal içinden çektirtebilirsiniz aşağıdaki superin switchinden tüm dairelere dağıtabilirsiniz bunu superonline yapabiliyor ama cat6 bina içine sizin çektirtmeniz lazim


  • baknedicem  (04.10.15 17:16:42 ~ 17:17:22) 
yönetim superonlinela konuşunca eğer altyapı için olanak varsa döşüyorlar


  • sta  (04.10.15 17:19:09) 
yani altyapısını kapıya kadar kim getirecek ben onu merak ediyorum. superonline ile anlaşsak kardeş burda en az 50 daire fiber istiyor altyapı da zaten 2 sokak öteye kadar gelmiş bize de gelsin diye gelip fiber döşemezler mi?


  • rahmi pinkfloydoglu  (04.10.15 17:28:32 ~ 17:31:30) 
altyapı ücreti olayı firmadan firmaya değişir ama döşetemezsiniz diye bir şey yok, superonline'a site yöneticisi başvursun. adamlar yatırım gözüyle bakıyorlar bu işe, yeterli abone geleceğine inanmaları lazım. mesela sitede halihazırda adsl kullananlar nereden hizmet alıyor, sözleşmeleri ne durumda, kimler fibere sıcak bakıyor; bu bilgileri toplayıp giderseniz ciddiye alırlar. yakında varmış altyapı, eğer büyük potansiyel görürlerse ücret bile almayabilirler. ayrıca sistem zaten her binaya(ya da yakınsa 2 binaya bir tane) bir switch koymaktan ibaret , switch'ten daireye kablo uzatmakta bir şey yok. abone başına aktivasyon ücreti diye tek seferlik bi ücret alıp masraflarını çıkartırlar zaten.


  • baba jo  (04.10.15 17:31:18) 
Site yönetimi başvuru yapacak. Öyle kuru kuru başvuru ile gelip şak diye bağlamıyorlar. Belli bir miktarda abone sayısını garanti istiyorlar. Sizin sitenin önündeki yolda fiber altyapı varsa çok daha iyi. Yönetim yazılı başvuru yapacak öncelikle. Sonra ekipleri gelip nerden kablo geçiyor, site içerisinde bloklara nereden dağıtılır onun incelemesini yapıyorlar. Sonra da kazıp kabloyu binaya çekiyorlar işte. Sizlik bir durum yok bu aşamada.

Diyelimki, başvuru yaptınız, başvurunuz kabul edip kurulumu yapacaklar. Her blokun altına o blokta kaç daire varsa yarısı ya da yarısına yakın port kurarlar. Bizim binada 32 daire var mesela, ilk başta 16'lık port taktılar. Sonra o başta dediğim yönetimin başvuru yaparken taahhüt ettiği dairelere abonelik işlemlerini yaparlar.

Sizin cat5'le cat6'yla filan bir işiniz yok. Kabloyla filan uğraşmanıza gerek yok yani. Superonline her abone için ayrı ayrı her evin içine kadar fiber kablo çekiyor. Bu fiber kablo gpon terminale geliyor. terminal ile modem arasındaki bağlantı dan cat5e kablo ile modeme bağlanıyo.
  • battal gemalmaz  (04.10.15 17:31:26) 
acaba 100 daireden 50 si kabul etse gelir mi?
site yönetiminde değilim ama eğer oluru varsa sıkıştırıcam yönetimi kurtarsınlar bizi adslden :)

  • rahmi pinkfloydoglu  (04.10.15 17:35:45) 
o 50'den kesin taahhüt alırsa gelir büyük ihtimalle. maliyet hesabı vs. yapmaları gerekicek, kesin bir şey denmez ama denemeye değer. önce sitedeki talebi değerlendirsin yönetim, ona göre harekete geçer ya da geçmez. ha bir de, eğer siz bireysel olarak bu işin olması için çabalayacaksanız dikkat edin, abone olanlar sonradan memnun olmazsa sen getirdin başımıza diye çatabilirler ajsklşi.


  • baba jo  (04.10.15 17:38:58 ~ 17:40:22) 
Siz yönetimde değilseniz, tek başınıza yapabileceğiniz pek birşey yok. Yönetime bu isteği ileteceksiniz, diğer komşularınıza bahsedebilirsiniz. Ama iş superonline'da bitiyor. Başvurunuzu inceleyip hesap kitap yapacaklar. 50 daire garanti verirse kesin gelirler diye net birşey söylemek doğru olmaz. Zaten yönetim başvuru yaptıktan sonra, superonline satış temsilcileri siteye defalarca gelip çalışma yapacaklar. Her dairenin kapısını çalıp internet satmaya çalışacaklar. Bu çalışmalardan sonra belli olucak binalara fiber gelip gelmeyeceği.


  • battal gemalmaz  (04.10.15 17:46:09) 
Bizim site 314 daireli, Superonline herhangi bir abone sayısı taahhütü istemeden -kendisi site yönetimine başvurarak- altyapı döşedi. İsteyenler abone oldular.


  • hadi hadi  (04.10.15 18:41:47) 
eyvallah babaerenler sağolun bilgilendirme için


  • rahmi pinkfloydoglu  (04.10.15 19:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.