[]

Matematik terimleri içeren ödevleri bilgisayardan hazırlamak

Merhabalar,

Bir ödev hazırlamam gerekiyor. Bolca diferensiyel denklem, türev, integral, üstel vs. matematik fonskyionları var. Kitaplardaki gibi güzellikte ve kolaylıkla hazırlayabileceğim bir program var mıdır?

Cevaplar için teşekkürler. Umarım istediğimi anlatabilmişimdir.

 
wordde equation koyabiliyorsun. direkt menüden seçerek de olur ya da \partial x / \partial y gibi de olur ( \partial olmayabilir de, \del olur başka bir şey olur ama sadece yazı ile yapılabiliyor). ya da x\dot ve x\ddot da olur. aynı şekilde integral falan da yazdırılabiliyor. alışınca kolay.


  • ron dennis  (04.10.15 15:53:29) 
mathtype


  • kung fu ayicik  (04.10.15 15:57:03) 
latex


  • charles montgomery monty burns  (04.10.15 16:01:42) 
wolframalpha'nın bir math editor'ı olacaktı. aslında "math editor" olarak aratırsanız işletim sistemi vs.'inizle uyumlu olan pek çok program görürsünüz ki muhtemelen mobil destekli de olur bunlar.

edit: bence tablet/smart phone editorlarını kullanıp, denklemleri telefonda halledip daha sonra dosya içlerine aktarmak için bilgisayara geçin.
  • godoşu beklerken  (04.10.15 16:19:03 ~ 16:20:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.